Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 393
  • 760
# 375
Привет, дами! В този Крок Пот може ли да се готви ориз с нещо? http://slowcooker.bg/product/46/crock-pot-5-7l-digitalen.html Питам, защото видях, че има отделен уред за готвене на ориз и се зачудих защо. Благодаря предварително Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 376
Този Крок пот е стар Simple Smile вече модел - доста, преди да започнат да внасят оризоварките.
Може да се готви, да. Зависи с какво - ако е с месо - ще трябва да добавите по-късно, когато месото е почти готово
Виж целия пост
# 377
Стари, но златни:)
Моят е такъв.
Може, но на ориза му трябва малко време за готвене и може да залепне и загори по края, ако се превари. И повечко вода трябва да се слага.
Готвила съм ориз със зеленчуци, пиле с ориз, свинско, телешко...
Виж целия пост
# 378
Благодаря. А новите модели не могат ли да готвят ориз? Вече съвсем се обърках, мислех, че това е нов модел. И каква е разликата между слоу кукър и мултикукър? Защото единия се води 2 в 1. Нали уж в слоукукъра може да се готви всичко?
Виж целия пост
# 379
той си е сравнително нов модел, думата е, че оризоварката е още по-нов. Но тя е само за ориз.  Има и крок пот, които са 2 - или 3 съда бяха в общ комплект, като във всеки можеш да сложиш различно ястие, или гарнитура.  Но тук в БГ не знам дали се продава.
Виж целия пост
# 380
Здравейте, отдавна планирам да готвя в слоукукър, но не мога да преодолея притеснението дали не е опасно месото да стои толкова дълго време извън хладилник, дори и на ниска Т, какво ви е мнението? Иначе набелязвам разни рецепти и с удоволствие бих ги пробвала.
Виж целия пост
# 381
aDream, всички пишещи тук сме минали през това притеснение преди години. не се притеснявай - винаги можеш да запечаташ месото на висока температура преди да го сложиш за готвене, например. при мен за 5г. не се е случвало да се развали месо, а готвя често в слоукукъра, особено през зимата. успех!
Виж целия пост
# 382
Благодаря за мнението Simple Smile, иначе преди всяко готвене ли запечатваш месата? Всяко месо ли? Предполагам слагаш и го запържваме на силен огън от всички страни за няколко минути? Не съм голяма месарка и съм боса в специалните техники.
Виж целия пост
# 383
да, така сее запечатва. честно казано, не го запечатвам винаги - обикновено го овъргалям в подправки, ако  има време да престои е по-добре, капвам малко олио и го слагам да се готви - от опит 7ч. на ниска степен е достатъчно за всяка гозба, но и  за повече да се готви не е лошо.  /имай предвид, че се загрява, така че ври накрая/.
основно правило е да не се слага вода - и месото, и зеленчуците, и плодовете си пускат достатъчно, а не се изпарява при готвене. ако искаш коричка слагаш във фурната допълнително - за тен.
Виж целия пост
# 384
Отново много благодаря за съветите Simple Smile)))
Виж целия пост
# 385
Основно запечатвам,заради кръвта...

А иначе вода слагаш,като ще готвиш яхния Simple Smile
Виж целия пост
# 386
Как да направя леща в слоукукъра? Трябва ли първо да я сваря или е достатъчно да бухна водата, лещата, чесъна, морковите, доматите и подправките и да я пусна на 8ч на low?
Виж целия пост
# 387
това е тенджера - слагаш всичко изброено с олио /без доматите/ и включваш - 8 часа е добре. после добавяш доматите със сол и червен пипер - или обичайната запръжка - и си готова.
Виж целия пост
# 388
Точно леща съм готвила Simple Smile Слагам лещата с морков, лук и чесън и вода на втора степен за 4 часа. Горе долу на 3-тия час лещата вече е увряла. В отделна купичка смесвам сол, червен пипер, чубрица и 1-2 лъжици брашно разбито с вода, прибавям към лещата, също слагам и олиото. Докато мине последния час, вече всичко е увкусено, сгъстено и сварено Simple Smile
Виж целия пост
# 389
Лещата я кипвам предварително и сменям водата, както на боба
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия