Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 343
  • 760
# 90
Да повдигна малко темичката с един зелен боб с ребра  по моя импровизация -невероятен стана!

Да отбележа,че за първи път готвя зелен боб-така,че бях необременена от предрасъдъци хахха Mr. Green
Значи маринивах ребрата от вечерта стандартните свободни съчинения-каквото има в хладилника в моя случай-сос уорчестър,сол,пипер,чубрица,една капачка уиски,зехтин

-Запичам във  фурната месото на макс за 20 мин ,заедно с една глава нарязана на ситно лук и подправена с зехтин,сол,малко захар ,червен,черен пипер и т.н.

-Нарязвам два моркова,две белени червени чушки(тва заради синчето хаха Twisted Evil )един домат,глава чесън на цели скилидки,целина,зелен боб ,колкото се събере ,месото с кокалите,лука,много-много подправки,малко масло ,и в кукърчето за 7-8-9 часа-не съм засичала точно -накрая  сложих препечено брашно единчас преди да го изключа и застроих с яйце и кисело мляко Peace

Стана скромно казано джЪст пЪрфИкт chef Mr. Green
Виж целия пост
# 91
Браво  bouquet
Виж целия пост
# 92
Момичета, искам да си пусна Слоукукъра днес за първи път, но нещо ми се върти в главата, че първото пускане трябва да се напълни само с вода и да се пусне така за няколко часа? Thinking
Виж целия пост
# 93
Аз незнам за такова нещо. Първия път може да ти замирише малко на кабел, ама то ще е по корпуса, зареждай си го и да ви е сладко. Самото гърне е глинено и му няма нищо.
Виж целия пост
# 94
Благодаря, седя 2-3 часа включено с водата, изхвърлих я и сега съм пуснала бульон. Simple Smile)
Виж целия пост
# 95
Здравейте. От доста време им се чудя на слоукукърите. Основно защото имам мултикукър и не знам няма ли да се дублират функциите, а нямам вече много излишно място на плота. Та какво ще кажете вие - има ли смисъл от слоукукър, ако имаш мултикукър?  newsm78
Виж целия пост
# 96
Това е въпрос на лична преценка. Доколкото знам мултикукъра има такава програма, но на слоу кукъра съдът е глинен и затова вкусът е като на сготвено в гювеч на бавен огън, този вкус според мен не може да се докара в мултито. Все пак аз имам само слоукукър, така че ще очаквам разсъжденията на други които са ползвали и двата. По принцип нехаресвам неща които вършат много работи на веднъж.
Виж целия пост
# 97
Аз имам и двата, откакто имам мултикукър с функция слоукук слоукукъра изобщо не ми трябва, добре че майка го стопи и го изхвърлих....нямам намерение да купувам нов! Ястията в керамичния съд и дългото готвене добиват странен вкус, унас не ги одобряваха!
Виж целия пост
# 98
аз имам само слоукукър /крокпот/, не мога да направя сравнение с мултикукър, но не съм съгласна, че не е вкусно да се готви в него или е излишен. честно казано, имам го от 4 г. и се чудя какво съм правила без него. за мен  готвенето с него е голямо улеснение - зареждам го за минутки вечер /аз не правя специални предварителни подготовки/, включвам таймера и си лягам - след 7ч./средно/ всяка гозба, или сладко, или печени ябълки или каквото сложа в него вечерта, е готово сготвено на сутринта и на вкус е чудесно. за обяд има топла и вкусна храна. няма миризми, всичко е лесно и просто. готвенето в глинен съд е здравословно и на вкус много се харесва у дома. така че напълно си струва. 
Виж целия пост
# 99
Същите неща и още безброй много функции стават и на мултикукъра! Аз казвам моето мнение, откакто имам мултикукър слоукукъра не го използвам изобщо! Whistling
Виж целия пост
# 100
Аз не смятам, че едно и също готвенето в слоу кукър с керамичен съд и мултикукър. Аз имам ИП с функция слоу, но нещата не стават така хубаво, както в слоу кукъра. Аз имам Крок пот, 4.7л и съм доволна от него най-вече заради съда.
Виж целия пост
# 101
Аз не смятам, че едно и също готвенето в слоу кукър с керамичен съд и мултикукър. Аз имам ИП с функция слоу, но нещата не стават така хубаво, както в слоу кукъра. Аз имам Крок пот, 4.7л и съм доволна от него най-вече заради съда.
И моят беше Крок Пот 4.7!  Crazy
Виж целия пост
# 102
Аз пък след слоукукъра си взех мултикукър Simple Smile ползвах, не останах доволна и го върнах. За мен мултикукъра е тенджера, в която ще съм сигурна ,че няма да ми кипи яденето, но аз си имам навика и  в друга тенджера като заври, да намалявам котлона. и се оттървах от един излишен уред. Има разлика от сготвеното в керамичния съд и сготвеното в металния съд. Вярно, слоукукъра трябва да му хванеш  цаката за някои ястия, но пък после е лесно. 
Кой с каквото му е лесно. Имам приятелки, които много си тачат тенджерата под налягане, а моята е пенсионирана преди 23 години и не бих готвила отново в нея.
Виж целия пост
# 103
Аз имам само слоу кукър. Купих си го от Лидл преди няколко години. В началото много готвех в него, но изведнъж миналата зима ММ реши, че сготвеното месо в него не му харесва и че го болял стомаха след това (измислици някакви негови според мен). Сега основно готвя боб, варя жито и царевица. Тези дни мисля пак да пробвам да сготвя месо, че ММ ме пита що не съм си ползвала слоу кукъра. Laughing
Тенджерата под налягане и аз я ползвам много.  Peace
Та, нямам база за сравнение кой уред е по-добър, но ако искаш другата седмица в Лидл ще има слоу кукър и може да си купиш. Вярно, че няма таймер, но аз го оставям без проблем да си готви цяла нощ и на сутринта е готово,  гърнето пак е керамично, а и цената е само 50 лв, та нищо не губиш.  Peace
Виж целия пост
# 104
Fortuna, Вярно, че няма таймер, но аз го оставям без проблем да си готви цяла нощ и на сутринта е готово,  гърнето пак е керамично, а и цената е само 50 лв, та нищо не губиш.  Peace

и моят крокпот няма таймер, но веднага си купих такъв за 6 лв от бриколаж /и сега ги има/ и с него се включва и изключва според зададеното време. установих, че 7 ч. е нормално време за всяка гозба - и за боб, и за кисело зеле.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия