Слоукукър – мнения, рецепти – втора тема

  • 91 436
  • 760
# 405
Да ви се похваля, че  правя тиква в кукъра.
Щото много ме мързи да я беля и режа предварително - твърда ми е.
Та слагам я в кукъра направо както си е (само измита). После я обелвам и махам семките. Пасирам и я ползвам за кремове, тиквеник и пр.
Слагала съм я на 3 ч. на силно - много май идва. На 2 ч. мисля че ще е ок.
Виж целия пост
# 406
Здравейте група, каня се да си купя нов кукър. Сега се колебая между
http://slowcooker.bg/userfiles/productlargeimages/product_389.jpg
и http://slowcooker.bg/userfiles/productlargeimages/product_374.jpg. Моля за мнения!

Виж целия пост
# 407
Да ви се похваля, че  правя тиква в кукъра.
Щото много ме мързи да я беля и режа предварително - твърда ми е.
Та слагам я в кукъра направо както си е (само измита). После я обелвам и махам семките. Пасирам и я ползвам за кремове, тиквеник и пр.
Слагала съм я на 3 ч. на силно - много май идва. На 2 ч. мисля че ще е ок.

тук ме спечели имам една малка Хокайдо и така ме мързи да я нарежа и изчистя. Ти какъв сорт си правила а за печенето за 2 ч ме съмнява да стане де да знам аз във фурната я пека по 1 час
Виж целия пост
# 408
Цигулка беше. Много са й 3 ч., много мека стана.
Виж целия пост
# 409
Цигулка беше. Много са й 3 ч., много мека стана.
Значи два, така ли момичета? Че и аз ще приготвям!
Виж целия пост
# 410
Пробвай с 2, или 2.30 на силно.
Виж целия пост
# 411
Пробвай с 2, или 2.30 на силно.
Благодаря, ще приготвям и аз! Hug
Виж целия пост
# 412
Хм ..... 2 часа. Тоя моя уред май не е нещо в ред. Аз сефтосах с една леща, да не ме е яд поне ако не стане. 5 часа на силната степен не стигнаха, за осем часа стана, но пак тук-таме хрупаше по някой лук... Мисля си ако я бях пуснала на слабото това нямаше два дена да се сготви Rolling Eyes  
Утре съм се наточила да тествам свинско с пресно зеле да видим.

Тинтина, цяла тиква ли слагаш? Някаква по-малка ли? Не мога да си представя.
Виж целия пост
# 413
Бре, каква е била тая леща?!?! Аз боб правя за тия часове!!!!
Виж целия пост
# 414
red balloon, слагам тиква цигулка. Ако е по-малка - цяла. Ако е по-голяма - режа на две.
Виж целия пост
# 415
Здравейте,обмислям вариант за покупка на такъв уред. Тъй като съм с две деца, едно от който е бебе и искам максимално да спестя от времето за готвене. В същото време се притеснявам да не е поредния уред,който да събира прах... Та въпроса ми е, до колко ги използвате,т.е. замествате ли готвенето във фурна,също могат ли да се приготвят варива или супи?Чудя се дали може всички продукти да се поставят едновременно и да се готвят заедно?

Виж целия пост
# 416
fllower82, всяка  домакиня се притеснява най-напред, също като теб, но бързо почва да оценява предимствата на уреда. и да -  уреда заменя фурната в повечето рецепти. могат да се готвят всякакви ястия - и боб, и леща, и кисело/прясно зеле с месо, и гювеч с месо - слагаш всички продукти заедно и си лягаш. сутринта имаш готово ястие. готвят се и десерти разни - тиква, печени ябълки, сладка... лещата става и като супа и като яхния - т.е. могат да се готвят и супи. добре е да попрочетеш назад рецептите,  за да се увериш. успех!
Виж целия пост
# 417
Какво ще стане, ако готвя яденето  повече часове, отколкото са необходими? Ще изгори ли или просто ще се разкашка? Чудя се сега за това зеле от тази вечер ли да го заредя или от утре сутринта, защото го искам за обяд. Някъде чета - 4,5 часа, другаде - 6, пък като се сетя за лещата и си мисля, че може и осем да трябват Joy
Виж целия пост
# 418
Няма да изгори. Може да изсъхне (ако няма достатъчно вода), може да се разкашка.
От прекалено дългото готвене месото придобива един специфичен привкус, който не е по вкуса на всеки.

Лично за мен уредът е много полезен за всякакви заготовки - месо варено за супи и яхнии, боб и леща за различни ястия, чушки пълнени, сарми, царевица...
Виж целия пост
# 419
Здравейте,обмислям вариант за покупка на такъв уред. Тъй като съм с две деца, едно от който е бебе и искам максимално да спестя от времето за готвене. В същото време се притеснявам да не е поредния уред,който да събира прах... Та въпроса ми е, до колко ги използвате,т.е. замествате ли готвенето във фурна,също могат ли да се приготвят варива или супи?Чудя се дали може всички продукти да се поставят едновременно и да се готвят заедно?



Здравей,
бих ти препоръчала да погледнеш и този уред: http://old.bg-mamma.com/?topic=954736;topicrefid=4

Слоу кукър имам от 7-8 години, Инстант пот от 2 години. Кукъра вече го ползвам само за топене на сланина или за варене на костен бульон по 12/24 часа.
При положение , че в пота боба ми става разкошен за 6-12 мин. (зависи дали е домашен или не) не мога да сложа да къкри 8-10 часа и да умирише цялата кухня , или остъкления балкон. Да,  глинения съд на слоу кукъра и бавното къкрене си имат своите предимства, но като работеща жена и домакиня времето ми е кът. 
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия