Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

2. Препоръчайте ми книга като...

  • 55 102
  • 308
# 120
Здравейте,
Препоръчайте ми книга подобна на "Атентатът" на Ясмина Кадра.
Благодаря
Виж целия пост
# 121
Здравейте, моля да ми препоръчате книги подобни на тези на Марина Фиорато, в които действието се развива в Ренесансова Италия. Чела съм също Цигуларят от Венеция и Най-красивата жена във Флоренция на Алиса Паломбо, както и поредицата Акушерката от Венеция на Роберта Рич.
"Тайната на Ботичели" - Марина Фиорато Hug

Други романи на авторката са "Мадоната и бадемите", "Дамата с червения мундир", "Венецианският договор", "Дъщерята на Сиена", "Беатриче и Бенедикт"...Скрит текст:
Венеция 1466 г.
Лодката потегля от пристана си с леко разтърсване. На дъното й са наредени 11 стъклени бутилки с най-доброто венецианско вино - валполичела, дар, на който мо­нахините много ще се зарадват. В дванайсетия стъклен съд - огромен буркан, неподвижно лежи бебе, успокоявано от люшкащите се под него вълни, и наблюдава спокойно светлината, която стъклото разпръсква, със същите зелени очи като него.
Флоренция 1482 г.
Династията на Медичите управлява богатия град държава, където красивата проститутка Лучана Ветра се натъква на смъртоносна тайна. Един от най-редовните й клиенти я моли да позира на известен художник и внезапно момичето от улицата се оказва моделът за централната фигура в картината на Сандро Ботичели "Пролет".
Когато художникът я освобождава, без да й плати, Лучана импулсивно открадва недовършеното копие на картината. И скоро открива, че някой е готов да убива, за да го има. Защо една картина е толкова ценна? И за кого?
Лучана търси помощ от единствения мъж, който никога не я е пожелавал - брат Гуидо. Заедно тръгват от Флоренция и се впускат в опасно пътешествие през градовете на ренесансова Италия. Преследват ги безмилостни убийци, решени да им попречат да разгадаят тайната на картината. Двамата разплитат закодираното послание - политическа конспирация, която води до самия Лоренцо Медичи.
В това чудесно съчетание между "Шифърът на Леонардо" и "Раждането на Венера" една забележителна млада жена от Италия през XV век трябва да използва ума си и изобретателността си, за да оцелее сред сложните политически интриги на своето време.
Марина Фиорато е наполовина венецианка, наполовина англичанка. Родена е в Манчестър и израства в Йоркшир Дейлс. Има степени по история от Оксфорд Юнивърсити и университета във Венеция. Работила е като илюстратор, актриса и филмов критик. Правила е дизайна на турнетата на рок групи като U2 и Rolling Stones. Живее в Северен Лондон със съпруга, сина и дъщеря си. "Тайната на Ботичели" е вторият й роман на български език. Като основа за арт мистерията в него Фиорато използва някои от най-новите теории на изкуствоведите за известната картина на Ботичели "Пролет".
Виж целия пост
# 122
Здравейте,  препоръчайте ми книга подобна на "Аз преди теб". Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 123
Здравейте,  препоръчайте ми книга подобна на "Аз преди теб". Благодаря Simple Smile

Прочетете нещо друго от авторката, а защо не е и продължението на ''Аз преди теб'', макар да не е толкова добро както първата книга. ''Сама в Париж'' от същата авторка бих Ви препоръчала, макар че се борник с новела и девет разказа. Ако ли пък не... ''Коледни пожелания и бисквитени целувки'' от Джени Хейл наподобява много сюжетната линия в ''Аз преди теб''
Виж целия пост
# 124
Здравейте, моля да ми препоръчате книги подобни на тези на Марина Фиорато, в които действието се развива в Ренесансова Италия. Чела съм също Цигуларят от Венеция и Най-красивата жена във Флоренция на Алиса Паломбо, както и поредицата Акушерката от Венеция на Роберта Рич.
Съжалявам, изобщо не съм обърнала внимание, че "Тайната на Ботичели", която посочих в предишния пост е на Марина Фиорато.

Тогава препоръчвам "Апетит" на Филип Казан. Действието се развива във Флоренция, 15-ти век, точно в епохата на Ренесанса.Скрит текст:
Кулинарна ненаситност, желание за власт, копнеж за любов - страст към живота.
Да откриеш един град, като го вкусиш, оближеш и изядеш, може да звучи ексцентрично, но е достатъчно чувствено...
Флоренция, 1466 г. Градът на сетивата - плетеница от улици, алеи и тунели, работилнички, църкви и гробища - една сложна паяжина, в която са уловени съдбите на хилядите жители на града. Тук всеки е обладан от страст. Нино Латини знае, че ако човек иска да оцелее, без да се изгуби напълно, трябва да изпитва страст към нещо. И любов...
Неговата дарба е да усеща вкуса на неща, които другите хора не могат да доловят. Всеки нюанс, всяка съставка оживяват на небцето му ярко като картина и той издига умението си до небивали висоти, създавайки екстравагантни и пищни ястия. С върха на езика си усеща и възприема не само вкусове, а и цветове, форми, модели и изображения на предмети и хора. Мъхът се превръща в тучна ливада, разлюляна от вятъра, а мраморът има вкуса на самия свят...
Неговият талант се оказва едновременно и шанс, и проклятие. Помага му да улови вкуса на любовта. Сближава го с най-известните художници на Ренесанса като Леонардо да Винчи и Ботичели. А кулинарните му умения и работата му го свързват с важни фигури - Лоренцо де Медичи и папата, което го замесва в политическите интриги на неговото време.
Любовта му към красивата Тесина Делмаца може да се окаже фатална за него: любовта, която го прогонва и която го връща в любимия му град...
В епоха на кулинарна ненаситност и пищна разточителност, на богатото на багри и форми ренесансово изкуство, но и на политически интриги и убийства е поднесена история за готвач с очите и душата на художник, който живее изцяло чрез сетивата си и чрез голямата си любов, преодоляла време и пространство. Това е роман - прослава на сетивата. Това, което Патрик Зюскинд направи за ароматите, Филип Казан прави за вкусовете.
Виж целия пост
# 125
Почти на един дъх прочетох Портретът на Дориан Грей от Оскар Уайлд, бихте ли ми препоръчали нещо друго на този автор.
Виж целия пост
# 126
В момента чета 'Мълчаливата съпруга' на А.А.Харисън. Чете ми се нещо друго подобно - семейство с освободени, нетипични взаимоотношения, изневери, лъжи, по възможност да има трилър нотка Wink Ще се радвам да ми препоръчате нещо на такава тематика Hug Благодаря.
С малко закъснение, но веднага ще ти препоръчам - "Кървави корени" на Ерика Спиндлър. Точно трилър е.
Нищо не е каквото изглежда на пръв поглед.
Оригиналното заглавие е "Blood Wines" (т.е. "Кървави вина"), т.к. главни действащи лица са две прочути винарски фамилии.
Главната героиня Александра като 5-годишно дете е преживяла огромна травма, която не може да си спомни, почти на 30 е, когато се развива действието в романа и травмиращите преживявания продължават да я преследват в сънищата й и наяве...
За да си припомни и да се справи с преживяното отпреди 25 години, Алекс се установява в Сонома, където - "най-страшните кошмари стават реалност" и няма представа с какво й предстои да се сблъска - с "Братството на виното", което води началото си от майка й, заради която Алекс напълно невинна и нищо неразбираща е нарочена за изкупителна жертва. Заради стореното от майка й някога, за което не знае нищо и тепърва предстои да разбере... Толкова от мен Simple SmileСкрит текст:
Най-страшните кошмари стават реалност.
Личният живот на Александра Кларксън е много объркан. Тя има сложни отношения с емоционално нестабилната си майка - Патси, която е единствената й близка роднина. Младата жена няма и нормална романтична връзка, защото продължава да се вижда с бившия си съпруг. А напоследък е преследвана от странни кошмари, изпълнени с ритуални кръгове, хора с качулки и плач на бебе.
Най-неочаквано майката на Алекс се самоубива. В дома й дъщеря й открива статия за намерени останки на бебе в долината Сонома. Последното обаждане на Патси е било до разследващия случая детектив и Александра веднага се свързва с него. Така тя разбира, че преди 25 години майка й е била женена за наследника на прочута винарска изба. Освен това Алекс научава, че те са имали син - неин полубрат - който е бил отвлечен като бебе. Полицията смята, че откритите останки са именно неговите.
Шокирана от разкритията, Алекс заминава за Сонома, за да разбере истината за миналото на майка си и своите корени. Това минало обаче крие страшни тайни, чието разбулване ще превърне кошмарите в реалност.
Виж целия пост
# 127
Препоръчайте ми книга подобна на Игрите на глада
Виж целия пост
# 128
Препоръчайте ми книга подобна на Игрите на глада

Поредицата "Дивергенти" на Вероника Рот
Виж целия пост
# 129
Препоръчайте ми книга подобна на Игрите на глада
Бягащият човек на Стивън Кинг
Виж целия пост
# 130
Препоръчайте ми книга подобна на Игрите на глада

Поредицата Лабиринтът на Джеймс Дашнър Simple Smile
Виж целия пост
# 131
Благодаря ви много за страхотните предложения!
Виж целия пост
# 132
Здравейте! Препоръчайте ми книга подобна на "Семейсто Роял". Благодаря!
Виж целия пост
# 133
Здравейте! Препоръчайте ми книга подобна на "Семейсто Роял". Благодаря!

Пробвай "Завещанието" на Кристен Ашли. Може да ти хареса. Не е трилогия, но е интересна.
Виж целия пост
# 134
В момента чета Изкупление, но препоръчайте ми книга с интересна история и повече диалог да има в нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия