МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 92 879
  • 742
# 60
Хлебопекарните имат три втасвания. Щом премеси за последно между второто и третото втасване, когато обикновено се махат бъркалките, вадиш тестото, оформяш и слагаш в съд за печене. И последното трето втасване си е около 35 минути (докато тестото удвои обема си). Печенето става и както го е описала мама Тин Simple Smile.
Виж целия пост
# 61
Благодаря, момичета!
Виж целия пост
# 62
Последният път правих хляб с прясно вместо с кисело мляко, по рецепта, която ползвам най-често. Имаше гаден мирис на прокиснало мляко и трябваше да го класирам в кофата.
Млякото обаче, което използвах не беше старо, пихме спокойно от него.
След това не съм правила нов хляб.

Въпросът ми е случвало ли се и може ли да е от хлебопекарната, а не от продуктите.

Най-лесно е да направя пак хляб, но имам задръжки след последния Sick
Виж целия пост
# 63
Simple SmileЕйй, някои са си с късмет - пак е пусната лидълската хлебопекарна (поне в листовката я има)
Виж целия пост
# 64
Преди редовно правех хляб с мляко - кисело или прясно, с каквото разполагам в момента. Ползвах една и съща рецепта и винаги хлябът е ставал чудесен.
Виж целия пост
# 65
Последният път правих хляб с прясно вместо с кисело мляко, по рецепта, която ползвам най-често. Имаше гаден мирис на прокиснало мляко и трябваше да го класирам в кофата.
Млякото обаче, което използвах не беше старо, пихме спокойно от него.
След това не съм правила нов хляб.

Въпросът ми е случвало ли се и може ли да е от хлебопекарната, а не от продуктите.

Най-лесно е да направя пак хляб, но имам задръжки след последния Sick
Откакто имам хлебопекарна правя хляб само с пр. мляко и ухае страхотно.
Виж целия пост
# 66
Днес правих царевичен хляб по някаква рецепта на Милена тук от форума я видях. Първо в рецептата няма мая а бакпулвер, нито някаква мазнина. Трябваше да се досетя от самото начало, че рецептата не струва , хляба не приличаше на нищо.
Виж целия пост
# 67
Simple SmileЕйй, някои са си с късмет - пак е пусната лидълската хлебопекарна (поне в листовката я има)
На коя дата е промоцията?
Виж целия пост
# 68
Мисля че беше на 20.07, до изчерпване. Може и да има още останали, пускаха я сравнително скоро, около Великден.
Виж целия пост
# 69
Мисля че беше на 20.07, до изчерпване. Може и да има още останали, пускаха я сравнително скоро, около Великден.

Да, пускат пекарната пролет и есен обикновено. Този път подраниха. В Перник в събота имаше няколко.
Виж целия пост
# 70
В Люлин/София/Лидл също има хлебопекарни,все още!
Виж целия пост
# 71
Здравейте, от днес имам хлебопекарна , току-що я отворих и съм леко изненадана от тавичката за печене.
Има две издадени "пръчки", на които се поставят бъралките. Оказва се обаче, че месенето и печенето стават в една и съща тава. Питането ми е следното: няма ли хлябът да има неприятен вид(две дупки от "пръчиците") след изпичането в тази тавичка? И как да избегна това?
Надявамсе да съм формулирала въпроса си разбираемо.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 72
Дупки ще има при всяко положение. По-малки ще са, ако преди втасването извадиш тестото, сваляш бъркалките и връщаш тестото обратно.
Виж целия пост
# 73
Здравейте, от днес имам хлебопекарна , току-що я отворих и съм леко изненадана от тавичката за печене.
Има две издадени "пръчки", на които се поставят бъралките. Оказва се обаче, че месенето и печенето стават в една и съща тава. Питането ми е следното: няма ли хлябът да има неприятен вид(две дупки от "пръчиците") след изпичането в тази тавичка? И как да избегна това?
Надявамсе да съм формулирала въпроса си разбираемо.
Благодаря предварително!

 Joy Joy Joy Искрено се забавлявах с поста ти  Hug
Можеш да си омесиш тестото в машината и да си опечеш хляба във фурната и така ще използваш два различни съда за омесване и печене, нямаш проблем, даже хляба ще стане без дупки, красив, с хубава коричка.
Иначе машинката е да те улесни и като си сложиш съставките за хляба, да нямаш повече намеса, освен като си изваждаш готовия хляб.
И третия вариант е да я захвърлиш тая машинка гадната с тия стърчаши пръчки дет правят дупки в хляба, да се научиш да месиш на ръка в дървена нощва и да си печеш хляба в пещ веднъж на две седмици.
Виж целия пост
# 74
Дупките са под хляба, не пречат за добрия външен вид. Като направиш 10-20 сполучливи самуна и ако дупките те дразнят може да последваш съветите по-горе. Иначе и на мен са ми странни терзанията ти и хрумката за две тави?!?. Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия