МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 92 835
  • 742
# 375
Лелееее жива да не бях, тоз дет се пише с червено бил Бонго, ама сега като се сетя досущ кат него ходи из теми разни и сипе свежест  bouquet
Виж целия пост
# 376
Някъде в предходната тема мисля, че писах рецепта за козунак. Аз правих на програма за френски хляб.
Редактирам: в тема 62 след 45 стр съм дала 2 рецепти с коментари. От телефон съм и ми е трудно с линковете.
Виж целия пост
# 377
Да, точно както е написал Бонго мисшя да направя. Миналата година правих ръчно козунаци точно от темата във форуам, ама не запазих рецептите. Помня , че всички хвалеха някакъв със заквасена сметана
Виж целия пост
# 378
Снощи до след полунощ въртях козунаци, но станаха страхотни. За първи път правя със заквасена сметана и много вкусни станаха. Извадих ги и си легнах, цяла нощ седяха непокрити, и въпреки това, на сутринта бяха мекички.
По рецепта на Елексир http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2012/04/blog-post_05.html?m=1
 
Единствено при мен поеха доста по- малко брашно. Станаха 2 рула със сливов мармалад и козунак с плънка от ябълков петмез и сушени кайсии, фурми и смокини. Плетката не ми се получи, но на
вкус бяха отлични.

http://---shortener8712-cA3Mgb
http://---shortener8712-jjGcnG
http://---shortener8712-egbA7G
Виж целия пост
# 379
С какво времетраене са ви програмите за кекс? Сутринта правих шоколадовия на Танита, отгоре не се изпече. Хоризонтална ми е хлебопекарната.
Виж целия пост
# 380
Моята е много дълга. 2.50ч. Преди бях гледала рецепти за кекс и упътванията на други хлебопекарби, навсякъде е по час и половина, а моята е двойна. Морфи Ричърдс ми е машинката.

http://---shortener8712-dJ9E1b
Виж целия пост
# 381

Ето и от мен хлебчетата тази вечер, че иначе само надничам.
Моите момчета бързо се справят с тях, но ако остане повеме от ден- два го препичат. По-вкусен препечен хляб не съм яла. Та, така се справям с роненето. Blush
Виж целия пост
# 382
Вече 2 пъти пека на кратка програма, с по-малко втасване.  Става супер и не се рони, само коричката малко, но в рамките на нормалното. Утре, като направя, ще снимам. Май на пълна програма трябва да намаля още маята.
Виж целия пост
# 383
Пробвах с увеличаването на водата, т.к. слагам и овесени ядки, пак ми се рони хляба. Не че не го изядохме почти Grinning, от 1400гр хляб остана едно по-голямо парче.
Но и намалих солта, не знам дали и това не влияе. Thinking

За кекса, явно ще трябва допичане при мен, 1ч35мин ми е програмата за кекс. Или да си задавам индивидуални настройки (още не съм я тествала тази опция).

А за какво друго сте ползвали хлебопекарната? Мисля да пробвам да ми омеси каймата за кюфтета. Simple Smile
Виж целия пост
# 384
За маслено тесто, пица, за казунаци. Виж за кекс и кюфтета не бих я ползвала, не си заслужава миенето на казанчето.
Виж целия пост
# 385
...А за какво друго сте ползвали хлебопекарната? Мисля да пробвам да ми омеси каймата за кюфтета. Simple Smile

За това не се бях сетила Simple Smile Само тесто съм месила до сега, но онзи ден месих току що размразена кайма - можеше да я пусна в пекарната, вместо да ми мръзнат ръцете. Следващият път така ще направя Simple Smile

Сладко от ягоди правих веднъж в предишната машинка, но понеже не спазих пропорциите на рецептата в книжката, остана рядко и се наложи да доварявам на котлона.
Виж целия пост
# 386
Една година пробвах да варя лютеница в хлебопекарната. Но става много бавно, а и вече сме голямо семейство и правим почти промишлени количества.

А кайма не обичам да меся (влиза ми под ноктите Stuck Out Tongue Winking Eye, ако мъжа ми е в къщи обикновено той я меси). Та как не съм се сетила по-рано.

Веднъж пробвах тесто за меденки, нищо не стана, изтормози се машинката и беше толкова лепкаво.

Сетих се, че на децата пластилин съм месила като бяха по-малки.
Виж целия пост
# 387
Според мен тестото ти не е било с правилни пропорции. Масленото тесто, което месих аз, беше с две лъжици прясно мляко, останалото захар, брашно и масло. Стана идеално, аз щях да си играя сигурно повече от половин час и да оплескотя цялата кухня.

Признавам, че замразена кайма звучи различно, но аз не ползвам такава и наистина ми се струва, че времето да замеся нормална и да измия мазното казанче ще са еднакви.
Виж целия пост
# 388
...Признавам, че замразена кайма звучи различно, но аз не ползвам такава и наистина ми се струва, че времето да замеся нормална и да измия мазното казанче ще са еднакви.

И на ръка да меся каймата, след това пак трябва да измия съда, в който съм месила. Нямам съдомиялна, така че за мен няма разлика дали ще мия купа или казанче.
Виж целия пост
# 389
Права си, а при мен казанчето е едно от двете неща, което мия на ръка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия