Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Да помогнем на Мариянна - майка на 3 деца, която се нуждае от лечение в чужбина

  • 8 641
  • 13
Здравейте съфорумци,

пиша ви, защото искам да ви споделя историята на моя приятелка - млада жена и майка на 3 прекрасни деца, чийто живот се преобръща преди 6 месеца и днес е изправена пред най-тежката битка в живота си - тази със смъртта.

Преди 6 месеца Мариянна Цакова, която е родом от Пловдив, но живее със семейството си в Габрово се сблъсква с тежката диагноза - рак на шийката на матката - 3-та степен. На жената е направена тотална хистеректомия, последвана от курс на химио и лъчетерапия. Тъкмо когато мислят, че са на път да спечелят битката с коварната болест се оказва, че има проблем с уретера и бъбреците, следва нова операция и поставяне на нефростома, за съжаление освен това откриват и разсейки в черния дроб. Порадиспецификата на заболяването и постоянното поддържане на температура, в България не предлагат адекватно лечение. Мариянна и семейството ѝ са принудени да търсят други варианти - нима не бихте направили същото на тяхно място?!

В края на май тази година, лекарите преценяват, че може би температурата идва от образувание в апендикса и я подлагат на нова операция по отстраняването му. Резултатите от хистологията и последната епикриза все още ги очакваме, а температурата продължава.

Семейството се свързва с болници, които биха могли да се заемат със случая на Мариянна и се спират на клиниката Анадолу, Турция. По предварителни оценки, необходимата сума за лечението вероятно ще бъде около 30 000 евро, но тъй като болестта е много агресивна и състоянието ѝ се променя всеки ден не могат да предоставят конкретна оферта, без да са провели изследвания при тях. Ето защо се провежда спешна кампания за набиране на средства по дарителска сметка, с цел Мариянна да замине за Турция час по-скоро и да започне лечение там.

Поставят се дарителски кутии, провеждат се благотворителни мероприятия, като онлайн базар, медиите вече започнаха да отразяват случая и всички ние силно вярваме, че ще има средства и Мариянна не само ще замине за Турция, но и ще се върне жива и здрава в България, за да бъде до трите си слънчица!

Моля ви, не подминавайте този призив, споделете и ако ви е възможно помогнете на една жена и майка да получи шанс да види как порастват децата ѝ! Всяка подадена ръка, всяка позитивна мисъл, всеки съвет са жизнено важни за Мариянна и семейството ѝ!

Как да помогнем:
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
BIC UNCRBGSF
IBAN BG05UNCR70001522967589
ТИТУЛЯР:
МАРИЯННА СТЕФЧОВА ЦАКОВА

PayPal: mariqnnatsakovadonation@gmail.com

Фейсбук страница: https://www.facebook.com/helpmariqnna/

Онлайн благотворителен базар: https://www.facebook.com/groups/1023270267775390/

Ако искате да поставите дарителска кутия или имате въпроси и предложения можете да ми пишете на ЛС или да намерите съпруга ѝ във ФБ - Андриян Цаков.

Благодаря ви, че ще няма да оставите една българска майка в беда!

Виж целия пост
# 1
Хайде, дами, включете се в базара, всеки може да продаде там своя непотребна вещ или да закупи нещо, капка по капка вир става. Най-малкото може да се влезе и да се поканят приятели.
Виж целия пост
# 2
Аз вече се включих в базара с малко вещи, дано и други го направят.
Дано се съберат средствата  Praynig
Виж целия пост
# 3
Включвам се отново - този път с добри новини Simple Smile Събрани са над 100 000 лв за съвсем кратко време и Мариянна заминава за Турция още в понеделник - 12.06
Най-тежкото те първа предстои, но вярвам, че няма да я оставим сама отново! Моля ви за стиснати палци и много положителни мисли, за да може след няколко месеца да напиша още по-хубав пост - че Мариянна се връща жива и здрава.
Благодарности на всички, които са подали и подават ръка на семейството!
http://www.gabrovodaily.info/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%8 … BE%D0%B2%D0%B0-2/
Виж целия пост
# 4
Много се радвам, че са събрани парите. Разбрах за историята от ФБ и във вторник дарих директно по сметка. Тъкмо се чудех какво ли се е случило.
Виж целия пост
# 5
От цялото си сърце пожелавам здраве и живот за тази жена и да има възможност да се радва на децата си много, много години  Praynig
Виж целия пост
# 6
Вклчвам се отново с малко информация и тук. Лечението в Турция вече започна. Предложили са за сега да проведат 6 курса на химиотерапия, като обявената цена е 20 000 евро. След като го направят - ще видят как се е повлияла и какво е състоянието и ще преценят какво лечение да предприемат по-нататък. Всички се молим  на положителен резултат и една здрава жена, която да види не само децата си да порастват, а и внуците.

Към момента ѝ е направена една вливка и Мариянна е в България и се чувства малко по-добре. На 10 юли е следващата химиотерапия. Ще пиша пак, когато има новини. Отново благодарности на всички, които отвориха сърцата си за Мариянна и семейството ѝ!
Виж целия пост
# 7
Доколкото виждам от снимките, става въпрос за същата жена – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sedem-bolnici-otkazaha-da- … jka-video-2051324
Виж целия пост
# 8
Доколкото виждам от снимките, става въпрос за същата жена – https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sedem-bolnici-otkazaha-da- … jka-video-2051324
Да.
Миналата година същото тук се случи с моя позната - пълен отказ от лечение. За палеативни грижи да не почвам, че темата е кошмарна... В България просто няма такива.
Виж целия пост
# 9
Има ли начин хората да си търсят правата? Да съдят болниците? Това не е нормално. Плащаме осигуровки в тази държава и не би трябвало да имат право да отказват лечение. То вярно, че ако са решили да го откажат, дори да я приемат в болницата пак има как да не я лекуват, но все пак...
Виж целия пост
# 10
Има ли начин хората да си търсят правата? Да съдят болниците? Това не е нормално. Плащаме осигуровки в тази държава и не би трябвало да имат право да отказват лечение. То вярно, че ако са решили да го откажат, дори да я приемат в болницата пак има как да не я лекуват, но все пак...
Трудно е, Syringa, по доста причини. Трудно е, за жалост. Съдебни процедури има на практика едва при летален изход. Има и осъдени по наказателни дела медици.
Но за неприет за лечение пациент, жив, и осъдено лечебно заведение-лично аз не знам за такъв случай. Не казвам че няма, не съм чувала просто.
Когато човек е в такова положение, той търси спешно лечение и няма време да се разправя и да устройва капани, за да събира доказателства. После не му се занимава или пък няма как да установи това, през което е минал. Нали разбирате - никъде просто едни твърдения няма да издържат в съда. Не само в българския.
В случая, например, болниците веднага ще се заоправдават, че нямат екип, специалисти, апаратура за точно това оплакване, а каква е диагнозата - не се знае, т.к. пациентът дори не е бил прегледан.
Ето тук, от "Александровска", напр., точно така се оправдават, нямали АГО. А кой каза, че проблемът е такъв? Лекарят говори най-общо, че в Спешна помощ било направено /цитирам точно от репортажа/: "... всички медицински дейности, които изискват спешно отделение при прием на пациенти" /това дори не ми стана ясно какво означава, в него няма никакъв смисъл/. Насочена била към "Майчин дом" по повод карцинома, който имала на матката. А кой каза, че точно в този момент това е проблемът? Че трябва да се отстранява такъв карцином?
Жената има нисък хемоглобин, най-вероятно поради кръвоизлив. Къде е точно той, не чух да е установено. Може да се касае за коремна операция, каквато се съмнявам, че в тези болници не могат да направят. 
Като било "следствие от заболяването", това не следва да се лекува ли? Приемат и лекуват /напр. в "Онкология"/ само планово? А спешните случаи на онкологично болните кой ги поема? И кой каза, че има презумпция, че всичко, което се случва с тях, е във връзка с това им заболяване? Не разбирам, наистина!?
Какъв извод можем да направим - нашите болници могат да оставят всеки човек с кръвоизлив да сдаде Богу дух пред самите им порти. Понеже не им се занимава. Или да чакаме линейки от Турция?!
Виж целия пост
# 11
Явно преди да търгне към болницата, един онкоболен трябва да извика със себе си и Господари на ефира. Тогава се съмнявам да се държат така с пациентоте.
Виж целия пост
# 12
Да, за съжаление и през това мина Мариянка. Лошото е, че на този етап не мога да ви кажа нищо добро. Остава само да се молим и да и изпратим много сили и кураж!
Виж целия пост
# 13
За съжаление отлетя..

Да почива в мир. Sad
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия