Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

  • 46 039
  • 694
# 690
Ние взехме дъска за тоалетната и ще се опитаме направо там да почва. Вчера се изпишка даже. И както се радвах, че го приеха в ясла, така няма да го пусна и ще освободя мястото. Щеше да ми е много лесно сутрин някой да го води и чак следобед да си идва, но той ще е постоянно болен, а с друго бебе на път, изобщо не ми се рискува.
Виж целия пост
# 691
Мерси Аника, и Ясен да е жив и здрав и всички августинчета и юлчета (Дамян).
Ние носихме торта и сокчета в яслата. Бяхме купили и шапки и маски на Мини и Мики Маус. Дея през цялото време беше сърдита, че през нощта не спа много. Успя да се изгори и на свещта...
С гърнето и бибата нямаме напредък. Тази нощ от много време насам не се събуди да ѝ сипя още мляко. Друго ново няма. Тази седмица цялата им група е със сополи.
ЯННА, права си за болестите, откакто я пуснах на яса все е болна, а преди това е прекарала само една-две настинки. Покрай нея и аз все съм болна, добре че не ми правят проблеми, че ползвам болнични често.
Виж целия пост
# 692
И на мен това ми е голямото притеснение с яслите, знам, че няма да се размине, но се надявам всичко да минава леко. Simple Smile
Виж целия пост
# 693
Да са живи и здрави всички Августинчета и да имат здраво и весело детство! Simple Smile
Anikka, много се смях на това, че малкия ви изненадва посред нощ до леглото като във филм на ужасите Grinning. И нашата заспива късно ( към 22-22:30) и сутрин в 8 е отворила очите. Една позната, едва ли не се възмути как може в 8 вечерта да не е в леглото и забележете довода Й беше,ч е после догодина за градина щяло да Й е трудно. Ама то има 1 година дотогава, предостатъчно време да променим режима стъпка по стъпка.
Аз пък сега си мисля, защо да става сутрин в 7, за да заспяла в 20, при положение, че не ходи на ясла още. Знам, някой майки ще кажат, че не съм права, но всеки си преценя. На площадката до нас е пълно с малки деца сега в топлото и в 20:30 вечерта. Досега освен на тази моя позната не съм чула друго на 2 годинки да заспива в 8 вечерта през лятото, при положение, че не ходи на ясла.
Следобедния ни сън, тъй като става късно към 8-8:30 и се излежава до 9, та си ляга на обяд към 15 чак и спи 1,5-2 часа.
Относно яслите и вирусите, знам, че е добре да изгради имунитет, но Стефи ще го изгради като се сблъска с вирусите в детската градина. Не че не може да пипне пак нещо през зимата като ходим по детски кътове, но така съм си преценила аз. В никакъв случай, не се чудя на майки които още сега пускат мъниците на ясла. Просто аз съм по-страхлива от тях май Wink.


Привет, Рени! Въпреки че вече рядко намираме време да споделяме в темата, ми е приятно да чета като разказвахе за малчовците си. Ясен вчера имаше роджен ден и духа свищички на поразия. ЧРД на мъничка патерица и на Дея, да е жива и здрава!
Рени, така е за яслите и боледуването, но около мен всички с по-големи деца ми повтарят, че когато и да се сблъска детето с вирусите, ще боледува повече докато не направи имунитет - ясла, градина или в първи клас. Аз го пуснах в края на април. И 2-3 пъти беше болен, 'старите пушки' в яслата, ако изкарваха болестта леко за ден-два или направо ги подминаваше, то той по седмица се бореше горкия. И аз се плаша от есенно-зимния сезон по отношене на грипове и вируси, ама...
При нас пък последните дни и седмици има съпротива да заспива вечер. Зор да не изпусне нещо интересно, иска трескаво да играе, да рисува. На няколко пъти се буди нощем, но не заспива пак, а будува. Тормози ме това, защото искам да има добър сън, а реално спи от 10 (най-рано) до 7, когато сам става. И следобед 2 часа. Но нощният ми се вижда малко или? И понеже вече стига дръжките на вратите новото е, че пристига в спалнята към 3 много усмихнат и доволен. Отивам с него да си легнем пак в неговата стая. (Спи от година сам в стаята си, от декември на ниско легло и може да си става сам, а вратата му затварям защото имаме куче и котки и предпочитам нощем да не си оспорват леглото. Той е свикнал на затворена врата и даже иска да му я затворя, ако съм забравила). Та това пристигане тихомълком до леглото нощем още ме стряска, малко като във филм на ужасите - отваряш очи и малко момченце седи до главата ти и се усмихва Grinning
Отчетох се със снимки най-сетне.
Виж целия пост
# 694
Моята никога не си е лягала в 8 вечерта. От шест месеца ходи на ясла, сутрин я будя към 7:30, на обяд спи от 12:30 до 15:30, а вечер заспива между 22 и 23ч, понякога и по-късно. Няма проблем със ставането сутрин. Обаче събота и неделя може да си спи до 11:30 и пропуска следобедния сън. Дори тогава вечер заспива към 22ч. Или пък на обяд ляга в 12:30 и става чак в 17:30.
Оставила съм я сама да си определя съня, аз и да искам вече не мога да я приспивам, тя не заспива, ако съм в стаята при нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия