сметана за готвене

  • 3 536
  • 11
Здравейте. Купих сметана от Лидл, но съм объркана по отношение на приготвянето. На самата сметана пише, че е за сладкиши, но персонала в магазина ме увери, че е и за готвене. Когато се приготвя например пиле със сметана, как се приготвя самата сметана? На опаковката пише, че се разбърква с миксер, но аз няма да правя сладкиш. Ето това е сметаната.
http://prikachi.com/images.php?images/612/9141612k.jpg
Виж целия пост
# 1
Това е сладкарска сметана и по принцип знам,че не е много хубава  Embarassed
Виж целия пост
# 2
Това е сладкарска сметана и по принцип знам,че не е много хубава  Embarassed

Еее, двама човека от магазина попитах и казаха, че дори са готвили с нея. Накрая ще я изсипя така и ще бъркам, пък каквото стане. Grinning
Виж целия пост
# 3
Сметаната съм я пробвала и става за готвене, не е нужно да ѝ правиш нищо предварително (освен ако не правиш някакъв солен мус). Отваряш кутията и действаш според рецептата.

Сметаната за сладкиши трябва да е с висока масленост, за да може да се разбие добре, но нищо не пречи да използваш същия продукт и за други ястия. Важното е, че е животинска и не е подсладена.

Правила съм сосове за паста, добавяла съм малко количество в супи и в пълнеж на баница.
Виж целия пост
# 4
Това е сладкарска сметана и по принцип знам,че не е много хубава  Embarassed

Еее, двама човека от магазина попитах и казаха, че дори са готвили с нея. Накрая ще я изсипя така и ще бъркам, пък каквото стане. Grinning

Опитай я преди това, може да е сладка. На нея си пише, че е за торти и десерти.
Виж целия пост
# 5
Добре де,  няма ли сладък вкус?  Няма ли да развали вкуса на ястието? Аз веднъж купиг такава за тирамису- не бухна при разбиване...
Виж целия пост
# 6
В съдържанието трябва да пише дали има захар, но от разбивката на калориите си личи, че няма.

Сметаната трябва задължително да е много добре охладена, за да се разбие като за десерт. Peace Оставям я поне една нощ в хладилника и нямам проблем.
Виж целия пост
# 7
В съдържанието трябва да пише дали има захар, но от разбивката на калориите си личи, че няма.

Сметаната трябва задължително да е много добре охладена, за да се разбие като за десерт. Peace Оставям я поне една нощ в хладилника и нямам проблем.
Моята не б еше добре охладена,  разбрах по- късно за това. 2 часа я държах в хладилника- сигурно затова така се е получило...
Виж целия пост
# 8
Това е сладкарска сметана и по принцип знам,че не е много хубава  Embarassed
Това че е сладкарска, не значи, че не е хубава. Сметаните са млечни и на растителна основа, некачествени като продукт за консумация са растителните. Тази на снимката е млечна, за растителните не се изписва на опаковката % мазнини, защото не съдържат такива. Тази на снимката е с високо съдържание на мазнини - 30 % и затова е подходяща и за разбиване на крем за скадкиши. Ако не е подсладена, а вероятно не е, нищо не пречи да се използва за готвене в солени ястия, в този случай просто не се разбива.
Виж целия пост
# 9
Това е сладкарска сметана и по принцип знам,че не е много хубава  Embarassed
Това че е сладкарска, не значи, че не е хубава. Сметаните са млечни и на растителна основа, некачествени като продукт за консумация са растителните. Тази на снимката е млечна, за растителните не се изписва на опаковката % мазнини, защото не съдържат такива. Тази на снимката е с високо съдържание на мазнини - 30 % и затова е подходяща и за разбиване на крем за скадкиши. Ако не е подсладена, а вероятно не е, нищо не пречи да се използва за готвене в солени ястия, в този случай просто не се разбива.
Не харесвам сметаната,защото вкусът и не ми хареса,а не защото е сладкарска! Обичам сметана,но тази не ми хареса! Confused Embarassed
Виж целия пост
# 10
Това на вашата картинка е сметана за готвене на сладкиши.
Сметаната за пиле със сметана изглежда така, и на нея няма ягодки, тортички, пастички и други сладка.

Виж целия пост
# 11
Момичета, приготвих ястието със сметаната. Не е подсладена, сгъсти се и се получи страхотно на вкус. Благодаря Ви!  newsm44
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия