Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 080
  • 741
# 270
Може ли рецептата само ако е без яйца моля:)
Виж целия пост
# 271
Може ли рецептата само ако е без яйца моля:)
Има 2 яйца и мляко. Ако направиш по-гъсто тестото предполагам може и без двете и ще стане веган.
Виж целия пост
# 272
Хлебчето съм го пробвала с овесени ядки, с ечемик, с нахут и с ориз вместо с киноа, но най-сполучливо ми се получава с киноа

Ориз с песто от целина и сл. семки и нахут с доматен сос
Виж целия пост
# 273
супер, благодаря.
сега в Клюкарника развяват една рецепта за веган луканка и исках да я пробвам, но нямам машинка за мелене на месо.
със свеки сме в замразени отношения и няма как да я питам дали ще ми даде нейната, та се чудя как да я направя тази луканка  Mr. Green
Аси, има голяма вероятност да стане суха и от там ронлива при сушенето. Приготвих веднъж като си играх да накълцам всички продукти на ръка. Вкусът, усещането за луканка идвс от подправките. Целта нс меленето е да се постигне текстурата на смляно месо, да се вицдат при разреза отделни парченца домат и цвекло. Ако правя пак ще сло а чиа или ленено брашно за спойка.
Виж целия пост
# 274
не стана суха, но ронлива. аз настъргах цвеклото и после минах всичко с пасатора, има дребни частички и по-едри.
честно, на луканка няма ни вкус, ни консистенция. иначе е вкусно де....
ще трябва някакси да го оформя на плоски резенчета, че да може да се яде за закуска.

вчера правих печен камамбер (от мързел). детето искаше шок. сладкиш и направих брауни с червен боб.
за днес нямам идеи.

Галче, от всички изброени неща, само ориз мога да ям... Whistling
ще пробвам с елда или просо.
Виж целия пост
# 275
катми със спанак (вътре в тестото), кюфтета с просо и праз, към тях: гъби със сметана.

имам 2 царевици, утре смятам да ги направя.
остана масло спанак, ще го направя на супа с просо.
Виж целия пост
# 276
Ася, аз нещо съм пропуснала. Ти глутен ли не ядеш?

Морковена пица на тиган с песто от целина. Утре пак ще правя песто. Имам още листа от целина
Виж целия пост
# 277
Киноа с просо може да се замени. Иначе или я изкисвам добре и плакна обилно с течаща вода, или я препичам. Не съм покълвала киноа досега.
Любимият ми киноа хляб, може и с яйца да се направи, или с ленено семе или в краен случай с добавка на малко брашно или овесено брашно, за да слепне по-добре. Може и на купчинки да се изсипе, ако нямаш форма: https://www.thehealthychef.com/2012/06/gluten-free-bread/
виждам само част от рецептата. Дали може да я постнеш още веднъж?! Благодаря!
Виж целия пост
# 278
Ето я рецептата

Скрит текст:
INGREDIENTS (1 LOAF / 10 SLICES)

300 g (10 ½  oz / 1 3/4 cups) whole uncooked quinoa seed
60 g (2 fl oz / ¼ cup) whole chia seed
250 ml / 1 cup water (use half to soak chia seeds and the other half to combine in the food processor)
60 ml (2 fl oz / ¼ cup) olive oil
½ teaspoon baking soda
½ teaspoon sea salt
juice from ½ lemon
METHOD

Soak quinoa in plenty of cold water overnight in the fridge.
Soak chia seed in ½  cup water until gel like – this can be done overnight as well, but just give it a few stirs at the beginning.
Preheat oven to 160 C / 320 F – fan forced oven.
Drain the quinoa and rinse really well through a sieve. Make sure the water is fully drained from your sieve.
Place the quinoa into a food processor.
Add chia gel, ½  cup of water, olive oil, baking soda, sea salt and lemon juice.
Mix in a food processor for 3 minutes. The bread mix should resemble a batter consistency with some whole quinoa still left in the mix.
Spoon into a loaf tin lined with baking paper on all sides and the base.
Bake for 1 ½ hours until firm to touch and bounces back when pressed with your fingers. Mine took 1 ½ hours (oven temperatures can vary slightly) but the bread needs the time to cook and for the quinoa to become tender.
Remove from the oven and cool for 30 minutes in the tin… then remove from the  tin and cool completely on a rack. The bread should be slightly moist in the middle and crisp on the outside. Cool completely before eating.
Serve delicate slices only when cold with a serrated knife. Delicious lightly toasted on a pan.
Виж целия пост
# 279
Ася, аз нещо съм пропуснала. Ти глутен ли не ядеш?

мда. от 6 седмици.
имах здравословни проблеми, които лекарите не можеха да диагностицират. случайно, започвайти Житния режим на Дънов установих, че всичко идва от глутена.
спрях го и една по една взеха да изчезват болежките.

сега съм още на фаза кеспериментиране и реорганизиране на кухнята.

вчера правих киш с праз, жълто сирене и стафиди. към него - шира (тук се пие много по това време).
Виж целия пост
# 280
Йейй, вегетарианска тема!  Hug Heart Eyes

И аз не ям глутен от няколко дни вече. Засега няма разлика, освен че много ми се ядат глутеносъдържащи храни  Joy

Вегетарианствам от няколко месеца и ще ви следя с удоволствие!

Ето малко неща от мен:

Виж целия пост
# 281
не стана суха, но ронлива. аз настъргах цвеклото и после минах всичко с пасатора, има дребни частички и по-едри.
честно, на луканка няма ни вкус, ни консистенция. иначе е вкусно де....
ще трябва някакси да го оформя на плоски резенчета, че да може да се яде за закуска.


Всъщност аз не съм гледала рецептата , която си видяла ти. Използвах рас ел ханут, която включва кориандър, лют червен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, джинджифил, черен пипер, паприка, кимион, куркума, .Допълнително сложих червен едро смялн лют пипер и мисля чубрица или мащерка.
На мен също ми хареса на вкус, бих искала да е по-компактно и да може да се реже без да се ратрошава, затова мислех следващия път да добавя ленено брашно или чиа.ММ, който яде месо също хареса на вкус, аромат най-вече.По време на пости му я правих...Simple Smile

Салата от резене,
Карфиол на фурна с разни подправки
Правих за едно малко момченце морковена торта



Събрах шипки за мармалад. Събирах орехи и лешници, ябълки. Суша круши.
Тази вечер изпекох един безглутенов сладкиш с банани, хареса ни много и почти свърши. Сега отново пека за утре с леки изменения спрямо първия.
Занимавах се с наранените ябълки и заложих оцет. Миналогодишния свърши още преди месец.

Виж целия пост
# 282
Може с елда. Даже има рецепта с елда на същия сайт.

Вчера правих торта (шоколадова без брашно) и сладкиш със сливи, а онзи ден – куп овесени бисквити с шоколадови парченца.
Снощи вечеряхме пак пица с блат от полента по желание на детето.

Галче, сладкишът със сладък картоф беше същият, да.
може ли рецепта за тортата моля?
Виж целия пост
# 283
Nivea, водих се по тази рецепта, но сложих истинско масло и мляко. Кремът ми беше истински ганаш (течна животинска сметана и тъмен шоколад). Много вкусна стана. Правих 1/2 доза, че голяма торта ни е непосилно да изядем.

Kartoffelrösti, пържени чушки с яйца, леща, две тави с гранола.
Аз го загазих. Имам да мисля по 2 манджи на ден вече + междинна закуска в кутия за ученика. Ще почна май да гледам готови менюта за идеи. Rolling Eyes Детето е свикнало да има нещо готвено. Веднъж бяхме направили салата с екстри тип наяждаща за вечеря, хлапето я изяде и рече: "А какво ще има за вечеря?". ooooh!
Виж целия пост
# 284
Синьо, ако искаш мога да ти пиша или пращам менюто от нашето училище.Едното ястие задължително без месо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия