Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 053
  • 741
# 555
и аз го правя по подобен на Ася начин, но нарязвам зелето на ситно и слагам джинджифил, чесън, люта чушка и лют червен пипер.
много бързо стана и се разля малко от водата, та сега вкъщи мирише прелестно, но ферментите понякога искат жертви Simple Smile

моите днес са на паста с българско сирене и малко олио, че нещо не им се отрази боба снощи много добре...
Виж целия пост
# 556
Крем-супа от тиква, омлети със спанак, сух таратор (детето искаше още по празниците, но нещо не сколасахме...), броколи запечени със смес за кашкавалени сандвичи (май така най-много ми харесват броколите на запеканка), салата от картофи, червено цвекло и кисели краставички.

Аз бях пуснала Diet Doctor с един "полезен" фъдж. Laughing Пак ми се яде нещо такова, но по-скоро шоколадов мус..
Виж целия пост
# 557


Аз бях пуснала Diet Doctor с един "полезен" фъдж. Laughing Пак ми се яде нещо такова, но по-скоро шоколадов мус..

много добро попадение е този сайт, благодарско.

аз за тортата правих един крем, не е точно мус, но детето беше във възторг: разтопих на водна баня 100гр. шоколад 80% какао, добавих малко течна сметана на око (може би 100мл). като се стопи шоколада, го охладих малко и разбих заедно с 120гр. маскрапоне....
като стои в хладилника  стана твърдо, но ако е топло се маже лесно. преполагам, че ако се сложи повече сметана и ще стане по-течно. аз измазах тортата с това, остатъкът го ползвах за мазане на палачинки или филии. аз го ядах с лъжицата  Blush

днес леща с много зеленчуци и салата от пак чой.
Виж целия пост
# 558
Печено-пържени картофи на фурна, сложих и малко гъби за мен отстрани.
Печени броколи.
Един пълнозърнест хляб втасва и ще го пека по късно.
За утре мисля една гъбена супа.
Някой готвил ли е жълта леща, да предложи някоя интересна рецепта:) Вчера ми попадна в магазина и се зачудих:)
Виж целия пост
# 559

Някой готвил ли е жълта леща, да предложи някоя интересна рецепта:) Вчера ми попадна в магазина и се зачудих:)

един единствен път купих от азиатския магазин и догато я готвех все прекипяваше...
после някой тук във форума ми каза, че имала много сапонини и трябвало много добре да се мие.

незнам дали си гледала същата, но да имаш едно наум. Peace

вчера купих кладница (имаше бяла и кафява, до сега само бяла съм виждала  newsm78), смятам да я правя със сметанов сос или на фалшива шкембе чорба.
Виж целия пост
# 560
Печено-пържени картофи на фурна, сложих и малко гъби за мен отстрани.
Печени броколи.
Един пълнозърнест хляб втасва и ще го пека по късно.
За утре мисля една гъбена супа.
Някой готвил ли е жълта леща, да предложи някоя интересна рецепта:) Вчера ми попадна в магазина и се зачудих:)

Вкъщи много обичаме този вид леща.Надявам се да не бъркам.....става въпрос за червената,обелена леща нали?
Ще напиша как я приготвям,но всичко ми е на око.
Измивам в няколко води лещата.Добавям наситно нарязани картоф и морков,доливам вода....да речем около четири пръста над лещата.Оставям да кипне,но внимавам,наистина бързо кипва и често си отварям допълнителна работа.От време на време обирам пяната отгоре,за да предотвратя кипването.Ако е нужно добавям още вода.Харесва ми да се приготвя бавно,да къкри.Добавям наситнен чесън,куркума,черен пипер,кимион и две листенца дафинов лист,които в последствие махам.
Накрая отделно загрявам мазнина,в която добавям червен пипер,сипвам в супата и готово Blush .
Виж целия пост
# 561
червената леща не се мие. Peace

има и жълта леща Peace, аз май тази правих, ако не се лъжа
Виж целия пост
# 562
Благодаря за рецептата за китайско зеле. Само не разбрах как се мият листата така че да останат бактериите. И кисне ли се в вода преди това, ако има нитрати да излязат.
Виж целия пост
# 563
Само не разбрах как се мият листата така че да останат бактериите.

не се мие  Simple Smile
ако ще го киснеш, то аз бих накиснала долната част, където е кочана... но не съм го правила. Peace

днес супа от кладница и запеканка с картофи, тиквички, сметана и моцарела. детето яде, юхууу
Виж целия пост
# 564
спаначена супа у дома тип френска лучена, ха-ха
Виж целия пост
# 565
Вчера – омлет с ориз, тиква с чесън на тиган, картофи с грах на манджа, днес – концерт по желание на раклет грила. Детето не иска нищо на грил и яде пак картофите с грах + салата, аз си правих патладжани с мисо и гъби в масло, половинката запича какво ли не със сирене раклет.

Жълта и червена леща много обичам на къри. Иначе стават за всичко – (крем-)супи разни, плънки разни, палачинки разни...
Виж целия пост
# 566
Аз се пекох farinata di ceci. Печено от брашно от нахут.

кажи сега как я направи, че моята залепна за тавата, а доста зехтин бях сложила.
иначе е супер вкусна  Crazy
Виж целия пост
# 567
От вчера и онзи ден:)
Дупени картофи.
Салата с печени пиперки, червен лук, маслини и сирене.
Салата от айсберг, чери домати, авокадо и маслини.
Салата от цедено мляко, чесън и краставица - тип снежанка.
Пържени филийки.
Гофрети с кисело мляко.
Бисквитена торта.
Сега втасват два козунака по идея на децата да имат за закуска за утре:)
Виж целия пост
# 568
Зеленчукова супа
Фритата със следните съставки: паста и сос от синьо сирене (неизядена от предния ден), спанак, праз
Лимонов тарт
Мъфини със сушени вишни и шоколадовите топки от елхата заминаха в тях
Виж целия пост
# 569
Ами накисвам брашното за около 8 часа(или повече). Слагам щипка сол.
 500 gr di farina di ceci    -    500гр нахутено брашно
2 litri di acqua                   -  2 литра вода
pepe nero q.b.                   - черен пипер
2 dl di olio d’oliva extra vergine della Riviera Ligure -2 дл олио
sale q.b.         -    сол на вкус
После слагам в много широка тава и пека. Сложи карта на тавата. Така не би трябвало да се залепя.
Ако направя кимчи без готови подправки, достатъчно ли е да сложа подправките,които предлага Harpalike !?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия