Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 087
  • 741
# 570
Danilu, моето стана много бързо за 2 дни с тези подправки. Успех!

И супер рецепта за чечина!
Виж целия пост
# 571

Ако направя кимчи без готови подправки, достатъчно ли е да сложа подправките,които предлага Harpalike !?

то, че ще стане, ще стане.
на мен просто на вкус не ми харесва със сложени от мен подправки... липсва ми кимчи-ския вкус Peace
иначе в Корея всяка жена си имала собствена рецепта, та действай смело.

какво имаш предвид под карта? newsm78
хартия за печене?

аз прочетах, че можело да се прави и с брашно от грах и снощи накиснах едно, че стои от доста време.
довечера ще пробвам пак, но в тигана. имам тежък чугунен тиган и в него правя и родопските клинове, та се нарявам да стане там.
много вода ми се вижда при теб... аз все намирам рецепти 1:2 брашно и вода...
сега сложих 200гр. брашно и 400мл. вода.

вчера правих амарант със зеленчуци на тиган.
не ме засити особено, уж протеини имало.  Thinking
Виж целия пост
# 572
вчера направих фаринатата с брашно от зелен грах.
пеках в тигана.

първите две ги направих по-дебели, като се запекаха от двете страни и сложих вътре топящо се сирене на шайби и прегънах на две. оставих малко в тигана да се поразтопи сиренето.
стана супер вкусно, ядахме го със салата.
детето също яде, а грах не обича...

другите ги правих по-тънки, станаха хрупкави. в тестото добавих и кимион. голяма вкусотия, но на тиган отнема доста време.

направих и безглутенови "пици" с шоколад: кокосово брашно, оризово брашно, извара, яйце, вода и масло го разбърках на тесто. оформих питки и ги наръсих с какови топченца.
супер станаха, но малко сухи.
едната част оформих като тарт и сложих смляно маково семе, сварено в прясно мляко. супер сполучливо, този вариант не е сух.

сутринта направих зелено смути: спанак, авокадо, киви, тиквени семки. поне му спестих кервиза.
мъжът ми много се муси...
Виж целия пост
# 573
Приемам всякакви идеи на тема зелен фасул, различни от класическата яхния. Съвсем неразумно (защото знам, че моите в къщи обикновен сготвен на яхния зелен фасул никак не обичат) есента направих 5-6 пакета зелен фасул за фризера и сега се чудя какво да го правя.  ooooh!
Виж целия пост
# 574
размразяваш и всяка шушука я овалваш в царевично брашно или нормално и панираш.
яде се с млечно-чеснов сос. ядат го хора, които не обичат яхния.

аз съм правила и на фурна, маринован в мисо и соев сос, също става вкусен.

на салата с домати и чесън или със соев сос и сусам.
Виж целия пост
# 575
аз също го обичам на салата - единият вариант е с орехи, лимон, чесън и горчичен сос, а другият със синьо сирене и бадеми (или орехи)

готвеното за днес ще е постна крем супа, защото се изпоразболяхме от един вирус, който много неприятно удря носа.
направих и хумус с много чесън
Виж целия пост
# 576
savina,
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1868.msg44263.html#msg44263
Мисля, че ако го бланшираш за малко във вода със сол и оцет ще стане.
Виж целия пост
# 577
Зелен фасул обичам и просто задушен на тиган с малко мазнина и чесън. Чудесна гарнитура е, а аз мога и да се наям с него ако порцията е порядъчно голяма.

Аз правих Flammkuchen, пак крем-супа от тиква (тиквите ми започват да се развалят и трябва спешно да се изядат), измислена супа с мисо, спагети от елда и яйце за засищане. Детето напоследък ме улеснява с обяда – иска само салата и авокадо.

Това нахутено печиво са си направо “моите“ нахутени палачинки. Ще взема да направя за вечеря (имам нахут във фриъера), само да измисля нещо към тях. Thinking

Моето дете сутринта видя козунак на витрината на една пекарна и му потекоха лигите. Обаче го убедих, че е по-добре да правим само за Великден, защото иначе няма да е нещо специално и да ни се яде толкова много. Съгласи се. Joy

Аз трябва да изпия 2 литра заквасен цвик под формата на смути (на друго няма да мога да го преглътна), а зимата хич не ми се пие такова, но ще трябва да се прежаля.

Harpalike, бързо оздравяване! Аз напоследък гледам всеки ден да хапвам суров чесън. Засега вирусите ни подминават...
Виж целия пост
# 578
 smile3523 tiptoe

В нас се готви максимум 2-3 пъти в седмица, и това не всяка седмица. Повече караме на сурови зеленчуци, плодове, хляб (многозърнест или от лимец домашно приготвен). Но се записвам да следя и да се обогатявам от вас, и рядко да споделям.  Grinning

За днес +утре: сурови моркови, чушки, краставици с хумус (нахут пасиран със сол, мариновани сушени домати и печени червени чушки, чесън, черен пипер, лимон); микс сок от ябълки, червено цвекло, лимон, джинджифил; смути от банан, ябълка, киви, лимон; салата от замразен суров грах, лук, чушки, малко нахут и варен зелен боб.
Виж целия пост
# 579
Моето дете сутринта видя козунак на витрината на една пекарна и му потекоха лигите. Обаче го убедих, че е по-добре да правим само за Великден, защото иначе няма да е нещо специално и да ни се яде толкова много. Съгласи се. Joy
ОЛеее, колко жестоко. Мъчно ми стана за това дете.
Виж целия пост
# 580
Запеканка с карфиол и праз. Запекох на 200 градуса карфиол и праз, поръсени със сол и куркума. После ги залях с 4 разбити яйца, сирене и настърган кашкавал.
Рогчета със сирене с квас.
Един крем за торта, за утре - 50 грама какаова маса, 1 натурален шоколад, начупени на парчета и объркани с 400 грама сварена на тиква пара, после хубаво пасирам и прибирам да стегне.
За утре мисля да направя булгур с домати, купих от турския, защото много ми харесва вкуса, поне който съм яла в турски ресторанти, та дано да го уцеля и аз:)
Виж целия пост
# 581
Благодаря ви за съветите!!! Ще пробвам тия дни още да правя кимчи.
Именноьхартия за печене,имах предвид. Аз чечина правих снощи. В тиган. И я яде и мойто злоядо мъж. Уррра!
Забелязвам,че откакто почти не ям храни с глутен, псориазисът ми се подобри. Не искам да пея химни, но започнаха да се успокояват и струпеите по главата . А те са ми най-упоритите.
Вчера гъби и по заявка на злоядото грах.
Виж целия пост
# 582
Данилу, четох за твоя псориазис.  С глад пробвала ли си да се лекуваш и алкохол пиеш ли?
Виж целия пост
# 583
Мерси, Синьо. Чесън и люто и ние ядем, както и като се усетя на ръба хрупам суров джинджифил, но явно не винаги се получава. Слава богу вирусът не е от тежките.

Утре все пак ще имам работа, но се надявам да мога да направя нещо набързо за вечеря - печени чушки с яйца и сирене на фурна, че дребният дръзновено заяви, че не обичал миш-маш (който пък така или иначе е по-пипкав).
Виж целия пост
# 584
lechugitka, много лоша майка съм, нали? Mr. Green Спокойно, детето не е лишено от вредности. Всяка неделя има палачинки/popovers за закуска, а в събота като пазаруваме храна за седмицата може да си избере каквото тесто иска от пекарната, включително и козунакоподобно. Wink Истински домашен козунак обаче чак за Великден ще се меси.

Аз смених плана за тази вечер – направих огретен с картофи и черен кейл. Утре ще има леща на фурна с много зеленчуци, сушени домати и орехи (измишльотината ми от Бъдни вечер, когато трябваше да спасявам положението, защото се бях объркала и бях накиснала боба по-рано и той взел, че вкиснал; и в хладилника бях забравила да го прибера ooooh!).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия