Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Многодетни мами - тема 68

  • 32 237
  • 737
# 570
Честит син, Рени! Чудесна коледна новина! Съжалявам, че раждането е било болезнено, но ти желая бързо да се възстановиш и да забравиш неприятните моменти! Много радост и леко гледане на бебчо! Heart
Виж целия пост
# 571
Местито Рождество Христово, момичета! Благословени да са домовете ни!

Рени, честито бебче! Да е здрав, а ти бързо да забравиш болките! Wink
Виж целия пост
# 572
Еха, страхотен подарък! Да ви е жив и здрав!
Виж целия пост
# 573
Честито Рождество, момичета! Много любов и изобилие в домовете и сърцата!

Споделям рецептата за коледна погача, която се получи фантастично. Направо обра точките.Grinning Обикновено все не съм доволна от резултата, но тази погача надмина очакванията ми. Определението "малка" нека да не ви подвежда - количеството е достатъчно за петчленно семейство.

Виж целия пост
# 574
Рени, честита рожба!:blue_heart:
Виж целия пост
# 575
Здравейте, големи семейства!
След по-малко от 2 месеца в нашето семейство предстои да се появи на бял свят третото ни момиченце. Чувствам се добре и съм в края на седмия месец.
Ще се радвам да бъдем част от вашата мааалка общност Wink Има ли правила, с които да се запозная предварително?
Желая на всички ни много здрава и усмихната нова 2018-та година!
Виж целия пост
# 576
добре дошла! Аз за правила не знам - добре е да сме искрени и да не се нападаме ако има как Wink
Виж целия пост
# 577
Здравейте, големи семейства!
След по-малко от 2 месеца в нашето семейство предстои да се появи на бял свят третото ни момиченце.
Кремии, Sparkling Heart добре си ни дошла! Правила? Ако живеехме по правила щяхме ли да маме повече от едно дете? Grinning


добре дошла! Аз за правила не знам - добре е да сме искрени и да не се нападаме ако има как Wink
Румка, аз лично до сега в многодетната общност съм срещала само разбиране, обич и толерантност Heart
Виж целия пост
# 578
Хайде и аз да се включа, че само ви чета. И ние сме с  малко трето мече на 6 месеца! Честит сняг!
Виж целия пост
# 579
Добре дошли, mama_zaek и malinkap! Heart Нямаме специални правила в темата, освен спазване на добрия тон и уважение към различното мнение. Blush Имаме още Фейсбук страница, блог и затворена фейсбук група. Ако искате да се присъедините, може да ми пишете тук на лични, или в съобщение до фейсбук страницата.

На 3 февруари (събота) в офиса на Асоциация Родители организираме среща-разговор на многодетни родители. Темата е "Домашните задължения на децата". В зависимост от интереса смятаме да направим още няколко такива срещи на различни теми до края на годината, като на някои от тях ще поканим да се включат и специалисти. Това е линк към Фейсбук събитието. Офисът се намира в жк. Яворов, бл. 73 ет. 2 ап.4, а началният час - 10 часа. Всички са добре дошли!
Виж целия пост
# 580
Добре дошли на новите мами!
"Домашните задължения на децата" тази тема много ме вълнува и се надявам да споделите как е при вас.
Моите колкото по-големи стават, толкова по-мързеливи Angry
Основното, което искам е да си подреждат стаята, да зареждат/разреждат съдомиялната и да пускат прахосмукачка отвреме на време. Не винаги успявам да ги накарам (50/50). Карам ги и да си отсервират, след хранене и да зареждаме масата заедно.
Какво помагат вашите деца?

Виж целия пост
# 581
Най-много държа децата да си прибират играчките сами. Те са на 3г, 4г и 8г. Съответно голямото прибира най-много и често мрънка, че другите се мотаят. Най-малкото често се включва с желание, а средното най-често го играе супервайзор и гледа да мине тънко(ето тук има, ето там виждам играчка Simple Smile ). Голямото тези дни иска да прави сутрешния чай само. Поне в почивните дни като не е на училище. Няколко пъти е мил чинии, но не е редовно това, с по-големите съдове не му давам да се мъчи. Позволявам да пуска и прахосмукачка поне в детската стая. Иска ми се да си оправя редовно леглото, но за сега се навива да го прави само, когато реши да ме зарадва (например за рождения ми ден Simple Smile ). Оставям ги сами да се обличат и да си избират дрехите. Само понякога помагам или коригирам избора им. За сега това е като домашни задължения.
Виж целия пост
# 582
Моите също са малки - 3, 4, 7. За момента основното е да си прибират играчките. Н1 от известно време си оправя леглото сутрин. Той е най-работлив от всички. Помага ми като подреждаме. Понякога разтоварва съдомиялната. Позволявам му да пуска прахосмукачка, макар че той чисти бавно и направо ще се издушим, докато изчити (въпреки че прах е хубава и прозорците са отворени).Малките обикновено си правят оглушки при подреждането.Всички помагат да сервираме масата вечер, като в повечето случаи държим всеки да си отсервира, когато се е нахранил(освен, ако няма нещо за дояждане).
Виж целия пост
# 583
Срещата беше в доста скромен състав, но интересна и полезна за мен. Нещо като брейнсторминг по темата. Май трябваше да се сетим да снимаме таблата Simple Smile
За мен лично след срещата и дискусиите се роди решение. Тъй като през седмицата времето ни е много кът и чисто физически буквално няма да остава време за ядене, ако примерно трябва да си измият сами чиниите след това, отпочваме по-активно включване през уикендите. Като посвикнат и станат по-бързи, ще преминем постепенно на всекидневно. Още веднъж благодаря на останалите присъствали за всичко!
Виж целия пост
# 584
Нашите са на почти 13, 10 и 3г. Големите имат задължения от години, като постепенно ги увеличаваме, но също и през учебната година когато имат много домашно (а и аз съм още в къщи) го карат по-ларш. Дрехите аз им ги сгъвам, те си ги прибират в гардероба, единият отсевира, другият забърсва масата, редуват се по списък кой е наред да раздига съдомиялната и да мие кучето след разходка. Когато тръгнем за вилата всеки сам си приготвя багажа (аз само напомням), товарят багажа с баща си, после разтоварваме всички заедно, носят дърва за камината (тук се включва и най-малкият без да го караме - иска и носи по-леки чанти и дърва). Ваканциите помагат и за готвенето като кажа, белене на картофи, пекат принцеси. Съботите големия гледа най-малкия сутрин, за да поспим ние, което ми е огромна помощ! Изобщо много се занимават 3-мата!
Малкият е най-подреден, може би копира големите. Снощи искаше и чинии да мие. Иначе го караме играчките да си събира, сам иска и носи приборите, когато ще ядем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1