Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 570
  • 754
# 555
Моля ви кажете ми.
Торта,  медовик, която е залята отгоре с карамел (правен с малко вода). Твърдо е като камък, ще омекне ли?
 И кога?
Кремът е краве масло с дулсе де лече.
Виж целия пост
# 556
Карамел само от захар с малко вода няма да омекне изобщо. Трябвало е да му сложиш малко сметана и масло, за да остане по-мек.
Виж целия пост
# 557
Разбрах , но много късно Sad
Моля ви кажете как да омекне карамела, нов крем да сложа? Млечен?
Виж целия пост
# 558
Lisa, можеш ли да го махнеш? Според мен няма как да го оправиш .
Виж целия пост
# 559
Много ще е трудно, но май е единствения вариант. С бебе и още едно малко дете съм, врякат ми на главата и изглежда и мозъкът ми е изтекъл...
Виж целия пост
# 560
Здравейте! Ще правя коледни сладки и съм си купила коледен принт за сладки от вафлена хартия. Въпросът ми е как мога да си направя в домашни условия "кристалина"?
Виж целия пост
# 561
Някой би ли ми предложил някакъв по-стабилен крем за торта - принцеса?
Виж целия пост
# 562
Здравейте група!Направих днеска тортата за рожденият ден на синът ми който е утре.Не съм доволна ,не ми се получи добре .Аз не съм специалистка като вас но се старая .Сега да напиша какъв беше проблема.Присече ми се масленият крем когато го смесих с черната боя ползвам боички на Wilton.Никога не ми се е пресичало така

Масленият крем го правя по следният начин.
250 гр безсолно краве масло
450 гр пудра захар
Малко ванилия на око и 1-2 лъжички прясно мляко .Всичко това го разбивам с миксера и след това си отделям каквото количество ми трябва за всеки цвят и смесвам със съвсем малко количество боя "wilton".Според вас защо се пресече така.

Бихте ли ми казали точна рецепта за маслен крем?

Ето я и тортата :


Ето и какво трябваше да се получи :
https://youtu.be/7_Zv6-yVPXk

Взех да се чудя тази от клипът в youtube дали е направена с маслен крем?Много гладка ми изглежда всяка една част.

Ще съм благодарна на съвети за да не се получава така друг път.
Виж целия пост
# 563
Аз правя американски маслен крем в съотношение 1:4 масло - пудра захар. 1 ч.ч. масло, 4 ч.ч. пудра захар, 1/4 ч.ч. течна сметана.
Това количество ми стига за една малка торта.
За пресичането освен от нееднаквата температура, друго не съм чувала.
Виж целия пост
# 564
∞Black Hole∞благодаря много за рецептата за маслен крем.Пресичане на кое по-точно на маслото ли?

Между другото тортата се хареса много на вкус .
Виж целия пост
# 565
Да, на маслото. Разделя се водата от мазнината.
Да не би боята да е била на по - студено място преди да я сложиш в крема?

Иначе изглежда много добре и не се съмнявам, че вкусът ѝ е хубав. Simple Smile

Само да добавя, че течната сметана трябва да е животинска и с висока масленост 30 - 45%. Колкото повече масленост, по - добре.
Виж целия пост
# 566
Светле99,
И аз вярвам, че тортата е била вкусна и оценена подобаващо  bouquet

Малко по-горе пишеш, че на клипа всичко ти се струва много гладко.
Така е, по всяка вероятност кремът, който се ползва, не е просто сурово масло с пудра, а е швейцарски маслен крем.
От онова, което видях във видеото, ми се струва, че черното може би е айсинг.
Червеното е ясно, че е желе.


При добавяне на наистина много оцветител, всяка маса и смес променя донякъде качествата си.
Но никога не ми се е налагало да оцветявам толкова наситено маслен крем и не съм изживявала подобна беля.
Не съм правила опити да оцветявам много интензивно маслен крем с бои за шоколад.  newsm78
Виж целия пост
# 567
nelka.nelkaОх, аз дори не съм разбрала че червеното е желе хаха .А как се приготвя това червено желе?Или е купено готово от магазина?Извинявай за тъпият въпрос но никога не съм правила торта с желе ,само с маслен крем ,айсинг и фондан.

∞Black Hole∞ предполагам че явно прясното мляко е било по-хладно от маслото тъй като не беше на стайна температура преди това и набързо малко го притоплих в микровълновата .

Благодаря ви много момичета  ,от тази групичка научавам толкова много неща ...добре че ви има  Simple Smile Вдъхвате ми надежда да не се отказвам с мойте прости творения ,а вашите красиви тортички са от хубави по-хубави .
Виж целия пост
# 568
Светле, нали знаеш как се казва, че няма глупави въпроси, има само глупави отговори.  Hug

Желе...разбира се, че в зората на тортения бум имаше разни опити за правенето му в домашни условия. За жалост, то не може да се сравни с готовото от магазина.
Мисля, голямата беда на това в магазина е, че не се продава в мънички опаковки.



Но знам ли, може и да има някакви други разфасовки ако се разтърси човек?
Ако не греша, в обикновените магазини има желета на Д/р Йоткер, но отдавна не съм се заглеждала в тях и може да бъркам.


Радвам се да чуя, че темата ти е полезна, защото тя, за съжаление, отдавна едва-едва крета, да не кажа и по-тежка дума. Хората се пръснаха другаде и тук рядко се пише. Но от време на време има по някое съживяване, може ти да си причината за едно ново такова.  Hug

Засега успех нататък и никакво отказване! Simple Smile
Виж целия пост
# 569
nelka.nelka ех ,Нелка страхотна си ,вдъхновяваш ме да не се отказвам.Благодаря ти много Blush
Права си повечето хора пишат вече в групите за торти в фейсбука но друго си е бг мама Sunglasses поне на мене винаги ми е харесвало тука .
Ще потърся този piping gel ако намеря малки опаковки ще пиша .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия