Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 818
  • 754
# 135
ani_d, този крем подходящ ли да се ползва за покрити торти?

Не мисля, че е подходящ. Въпреки че има масло, в основата си е млечен крем и ще разтопи фондана
Виж целия пост
# 136
Мацки, аз отпочнах тортата. Вече съм направила фигурките на Сподж Боб и Патрик. Спонджът ми вз здравето и не е съвсем както го исках, но като за първи 3Д фигурки бива Simple Smile

Но имам нов въпрос. Искам да направя пясък и мисля да смеля бисквити в блендера, но се зачудих дали няма да направят конденз в хладилника и дали са ок да ги сложа направо върху фондана?
Виж целия пост
# 137
Бисквитите съм ги стривала със  стъклена бутилка или точилка отгоре, няма никакъв проблем да се сложат върху фондан!
Виж целия пост
# 138
Бисквитите съм ги стривала със  стъклена бутилка или точилка отгоре, няма никакъв проблем да се сложат върху фондан!

аз имам блендер, ще ги врътна за миг. след малко покривам с фондан и ще се изложа или похваля (сиреч ще покажа)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 139
Момичета бихте ли ми казали как най-лесно да направя звезди  за торта на дете? Идеята е да забода звездите на дървено шишче.
Благодаря!
Виж целия пост
# 140
Както обещах да си покажа творението Simple Smile
Очаквам критики всякакви. На мен лично Спондж Боб не спира да ми вади очите, нещо не го докарах като хората Simple Smile)) За пръв път сложих и борд на подложката, но като че ли не се прави така и малко се нагърчи след като поседя в хладилника Simple Smile
Виж целия пост
# 141
Привет и от мен.Започнах с тортоправенето отново ,починах доста, събрах идеи Smiley

Елч,много е сладка торта.Противно на очакванията Спондж боб не е никак лесен за правене,аз съм го правила два пъти та знам Smiley
Този урок ползвам за него
http://miss-kawaii.over-blog.fr/article-tuto-comment-faire-les-p … mo-117347087.html
Пясък съм правила и от бисквити или смлени бадеми.
Подложката обличам отделно или предварително

А пък аз да се запиша с един Galaxy unicorn cake по случай рождения ден на голямата щерка


Виж целия пост
# 142
И аз се озорих със Спонджа, а хем го познавам в детайли, но след като го направих осъзнах, че съм му объркала очите (синьото трябва да е по-малко и по-светло). Ама нищо - следващият път по-добре  Laughing

А подложката се облича цялата, разточваш една палачинка фондан и режеш, а как и кога слагаш тортата отгоре?

А твоята торта е прекрасна, много отива на детенце-тийнейджър Simple Smile
Виж целия пост
# 143
Здравейте, бих искала да ви попитам за неща, които за пръв път ще правя на торти, до сега не ми се е налагало. Може да са тривиални въпроси, но ще съм ви благодарна, ако някоя от вас ми помогне и отговори:

 Ще правя торта Миньон - искам да си е 3Д миньон, т.е. самата торта ще е във формата на миньон, мисля да направя реално две торти, правя пандишпанови блатове от рецепта тук на pepi май беше, и за крем заквасена сметана и маскарпоне.
1. Дали ще е удачно да ползвам такива блатове?
2. В тази връзка едната торта ще е тялото на миньона, а другата отгоре, която трябва да е овална, за горната част на главата, чудя се дали да направя горната торта да си е малка торта с два блата и крем, или да опека пандишпанов блат в сферична купа и да сложа този блат от горе.
3. И се чудя дали ще е нужно да правя подпори със сламки да държат горната част, както и да слагам ли картонена поставка, върху която да легне горната част? Става въпрос за малка торта, с диаметър 20 см.

Виж целия пост
# 144
Скрит текст:
Здравейте, бих искала да ви попитам за неща, които за пръв път ще правя на торти, до сега не ми се е налагало. Може да са тривиални въпроси, но ще съм ви благодарна, ако някоя от вас ми помогне и отговори:

 Ще правя торта Миньон - искам да си е 3Д миньон, т.е. самата торта ще е във формата на миньон, мисля да направя реално две торти, правя пандишпанови блатове от рецепта тук на pepi май беше, и за крем заквасена сметана и маскарпоне.
1. Дали ще е удачно да ползвам такива блатове?
2. В тази връзка едната торта ще е тялото на миньона, а другата отгоре, която трябва да е овална, за горната част на главата, чудя се дали да направя горната торта да си е малка торта с два блата и крем, или да опека пандишпанов блат в сферична купа и да сложа този блат от горе.
3. И се чудя дали ще е нужно да правя подпори със сламки да държат горната част, както и да слагам ли картонена поставка, върху която да легне горната част? Става въпрос за малка торта, с диаметър 20 см.
Мога да споделя моя опит - първи и единствен с тази торта
Както виждаш при мен не се получи много добре съотношението - трябваше диаметърът на тортата да е по-малък, за да се получи добре съотношението. Иначе е висока 18см и 2см има купол.
Според мен пандишпановите блатове не са много удобни, а пък кремът от заквасена сметана изобщо дори и с маскарпоне вътре има риск да поддаде. Може да добавите бях шоколад , за да стегне повече крема или пък желатин.
Аз също направих две торти. В първата сложих 4 шишчета и върху нея сложих втората върху отделна подложка, накрая както са двете торти заедно облепих отстрани с готови тънки блатове за торта. Оставих си един блат, който натроших и смесих с малко крем и масло и от него направих заоблянето отгоре. След това измазах всичко с масло и чак тогава покрих. Трябваше ми много голям кръг , за дасе покрие добре без да се набръчка долу в основата.
Тази торта е на същия принцип правена и определено се получи по-добре съотношението.
Скрит текст:
Тук е рецептата http://antoaneta77.blogspot.bg/search/label/%D0%A2o%D1%80%D1%82% … D0%B8%D1%84%D0%B5
Ако искате 20 см височина, тогава диаметърът трябва да е по-малко, за да не се получи тумбест като моя миньон.  Hug Hug
Успех  Peace

Виж целия пост
# 145
Момичета правите страхотни неща, поздравявам ви и очаквам всяка торта с нетърпение Wink
Виж целия пост
# 146
Първата ми бебешка торта по идея от нет-а Simple Smile Има си доста кусури, така че ще съм благодарна за всяка критика  Embarassed



Виж целия пост
# 147
Дами, здравейте!

Моля, дайте рецепта за крем с тиква. Имам 1 кутия дулсе де лече, ако мога да го включа и него  newsm78
Мисля блатовете да са двойна доза от най-вкусната шоколадова торта.

Благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 148
Здравейте, дами!
Имам нужда от Вашата помощ за направата на торта на голямата ми дъщеря , която съвсем скоро става на 3 години. Уж доста изчетох и клипчета погледах на темата , но се оказа, че съм се съсредоточила върху външния вид и от вчера взех да се притеснявам. Цял месец бъркам разни блатове и кремове, но все още има неща, които са ми доста неясни. Ще съм Ви безкрайно благодарна, ако споделите с мен опита си и ме насочите , за да има детето ми торта на празника си. Идеята за тортата ми е да е на 2 етажа от по 15 см. Долният етаж да е с ф28 см, горния ф20 см. Блатовете ще са пандишпан, рецептата взех от Didi's kitchen , следва принципа на всяко яйце 30 гр. брашно и 30 гр. захар. При последния ми опит , който всъщност беше и първи по тази рецепта блата стана доста сполучлив, сравнително лесно се справих с разрязването и смятам с него да бъде и тортата за празника. Крема планувам да е маскарпоне + цедено кисело мляко + заквасена сметана, малко пудра захар и отгоре ще подредя нарязан банан, предполагам ще покафенее, но другия вариант за който се сещам са карамелизирани круши или ябълки, но не съм сигурна дали ще паснат на крема. Като концепция в главата ми уж всичко е ясно , но от тук започват въпросите:
1. За висока 30 см торта или малко повече , колко горе долу крем ми е необходим, подготвила съм 1 кг цедено кис. мляко, 500 гр маскарпоне и 1 кг заквасена сметана. Ако е прекалено много не е проблем, ще остане и ще бъде изяден отделно Simple Smile. На това цялото количество 3 желатина достатъчни ли са ? И задължително ли е да слагам желатин? Не съм убедена , че ще се справя с него.Disappointed
2. За сиропирането на блатовете ще ползвам на блат по не повече от 2 с.л. плодов компот. Много ли е ?
3. При височина на 1 етаж 15 - 18 см и подобена за 2ри етаж , колко подпори трябва да сложа? В немски сайт гледах , че слагат 4 на кръст и една в средата , така добре ли ще е ?
4. подпорите задължително ли е да ги напълня с разтопен с вода фондан или може и с нещо друго. Трябва ли средната подпора при тази височина да е по - малка и да влиза във втория етаж или е достатъчно да са с височината на 1 етаж. Кога е по добре да сложа подпорите , преди или след като покрия с фондана?
5. Мога ли вече покритата торта с фондан да я прибера в хладилника? Не ми се иска вечерта преди РД да нощува отвън.
А като цяло идеята е да направя Снежанка, но тъй като ми е за първи път върху втория етаж ще сложа лика на Снежанка. Той е готов  и като за първи път смея да твърдя , че добре се получи. Двата етажа ще са облечени съответно в синьо и жълто и ще има някои други дребни елементчета , като ябълка , цветя и зайчета, които също са готови и чакат , да заемат своето място върху тортата:).

Извинявам се за многословието. Предварително благодаря за отговорите!
Виж целия пост
# 149
Здравей,нямам много време в момента за писане,но ти споделям 3 неща:
1. Блатовете по тази рецепта са съвършени -тествани многократно
2. сложиш ли напязани на кръгчета банан,ще ти приплъзват блатовете,за да избегнеш това, го нарежи на ситни кубчета и разбъркай в крема  (също от опит)
3. карамелизипани плодове в крем :Ненене!! Карамелът се разтваря,разводнява крема и става супа Wink ако все пак някак успееш -моля издай тайната -обожавам но ползвам само за кремове в чаша,поради проблемите с конструкцията Simple Smile
успех и чакаме снимка!

P.S. подпори слагаш след като си облякла ет.1 с фондан: джъмбо сламки и в тях дървено шишче-не се занимавай с разтворен фондан и подобни
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия