Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 138

  • 96 551
  • 754
# 270
Момичета , къде мога да прочета , как да покрия подложката с фондан? Има ли нещо специфично ?
Виж целия пост
# 271
mumpeto, някой беше описал доста добре, но не помня в тази тема или предната беше.

И аз да попитам тези, които имат такъв тип миксери, как разбиват на водна баня? Някакъв начин, който аз да не знам? На мен ми идва само да сложа под купата вряла вода, но дали е достатъчно?
Благодаря!

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/41jIc5qaiuL._SL500_AC_SS350_.jpg
Виж целия пост
# 272
На мен ми идва на ум първо да загрееш самата купа на водна баня и после така,както казваш.Какво ще правиш?
Виж целия пост
# 273
Момичета нова съм тук,запалих се като гледам какви красиви торти творите.Днес започвам да правя торта за РД,избрала съм ето това.Притеснявам се дали е удачно да комбинирам единия ред на тортата да е крем от торта Рафаело от тортената библиотека:

Крем Рафаело

1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г
250г меко масло
около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
(по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко)
А другия ред крем да е някакъв шоколадов/щерката обича шоколад ,а мъжа ми бели кремове/ето този,отново от ТБ:
Шоколадов пудинг
 
Съставки:
100 гр шоколад (горчив)
2 жълтъка
5 с.л. захар
500 мл мляко
40 нишесте
ванилия

Приготвяне:
Начупвате шоколада на малки парченца. Разбивате жълтъците със захарта на кремообразна смес. 125 мл мляко разбърквате с нишестето. В останалото мляко добавяте шоколада и загрявате. Прибавяте ванилията. При непресттано бъркане оставяте да заври. Прибавяте нишестената смес, разбърквате и оставяте да се сгъсти. Махате от котлона. Малко като поизстине добавяте яйцата, разбърквате хубаво още малко и изсипвате в порционни купички.
Харесваме леки торти,сиропирани без маслени или само сметанови кремове.Приемам всякакви съвети от вас...
А може ли линк към блога на Димитрина,по напред четох за блатове ,които са много крехки и въздушни от нейния блог.Благодаря ви предварително.
Незнам дали е моето нещо ,с питки ,теста много се занимавам,но това още незнам,ще пробвам.
Ако ми хареса вие сте виновни  Heart Eyes
Виж целия пост
# 274
Пумпалче, искам да направя суиз меренге. Досега не съм пробвала никога, но май се бърка доста и затова исках да не е на ръка.

valshebna, не мога да помогна, никога не съм правила с два различни крема. Но ако е за васи опиташ, поне ще знаеш за следващия път дали е добра комбинацията. Дано и други момичета се включат. Simple Smile
Виж целия пост
# 275
maimun77 мисля че трябва да загрееш купата на водна пара и после да разбиваш.Така съм гледала клипчета в youtube .
mumpetoаз го разточвам с царевично брашно и махаш балончетата с малка игличка и слагам върху масления крем.Задължително е да имаш маслен крем отдолу.Много хубави клипчета има в youtube аз от там гледам и се уча .
Една бърза тортичка от мене .


Ето и рецептата https://svanya.blogspot.co.uk/2017/05/blog-post.html

Стана много бързо и много вкусна
Виж целия пост
# 276
Маймунчо Heart Eyes, имаш още един вариант: да си направиш италианско меренге.  Hug


Виж целия пост
# 277
За меренге не трябваше ли съдът да е студен, метален? Или се бъркам?
Виж целия пост
# 278
Нелка, това намерих като рецепта. Гледам слагат лимонтозу или и аз не знам каква е точно тази съставка, ти слагаш ли от нея? На мен ми трябва за измазване на торта, по същия начин ли се процедира, както с обикновен маслен крем? Например, аз слагам крем и заглаждам, доколкото мога. Прибирам в хладилник и изваждам, когато вече е твърд и ми е по-лесно да премахна неравностите.

http://www.seriouseats.com/recipes/2014/06/basic-italian-meringue-recipe.html


YanaDG, не знам и аз, но скоро ще разбера. За днес се отказах да правя, че не се почуствах готова. Следващия месец имам рожденик и ще тренирам.

Въпросите ми изникват точно, кагато започна да правя тортите  Laughing и не знам кой път да хвана, така се учи човек.
Виж целия пост
# 279
И аз намерих една" италианска "рец,мисля че е като твоята маймунче :   https://receptite.com/рецепта/италианско-меренге Ако не се отваря,добавят лимонов сок тук.  Аз искам да го пробвам този вариант със захарен сироп.Засега съм правила само " швейцарски маслен крем",бърка се,но не мисля,че е чак толкова,може би   цялото бъркане е било 20тина минути.Но ако миксерът ти е само такъв може би наистина по-удачен би бил вариантът на Нелка.Аз си правя меренгето в пластмасова купа,мн добре измита и подсушена на водна баня загрява доста бързо.
Vulshebna, аз обичам много да си правя различни комбинации от кремове,блатове ,така че бих ти казала да комбинираш смело.Е,понякога не знаем какво да очакваме и после има изненади,но какво пък Simple SmileПри мен неизядена торта няма,вярвам при всеки така Wink. http://dimitranas.blogspot.bg май това е блогът,който търсиш.
Виж целия пост
# 280
Маймунче, по правило киселината присъства винаги когато се работи с белтък. Води се стабилизатор при суровите белтъци.
От друга страна, правила съм, и повече от веднъж, без киселина, без да намеря някаква видима разлика.

Ти искаш да си направиш маслен крем за измазване, нали?
Истината е, че той е толкова непретенциозен, че както и да подходиш, все ще стане.
Аз нерядко ползвам даже цяло яйце, т.е. не само белтък.

Италианският начин на мен ми идва малко по-голямо цапане от другия  Confused
А за „другия“ просто си изсипи белтъците и захарта в купата и ги бъркай на водна бавя докато захарта се стопи. Ако ти е твърде гъсто, можеш да намалиш захарта или пък да добавиш мъничко вода - така, че да получиш удобна за бъркане смес.

Аз ползвам относително малко захар и сместа ми е доста „тънка“, разбивам със спирална бъркалка:  


За топлинната обработка можеш да ползваш и друг съд - примерно тенджера с подходящ размер.
После изсипваш съдържанието в басана на миксера и го включваш; така си спестяваш малко от ненужната топлина на съда.

Когато всичко се охлади достатъчно, започваш да добавяш маслото.
Количеството му е отчасти по твоя преценка: може да добавиш по-малко масло от даденото в рецептата, която ползваш.

А работата с готовия крем по нищо не се различава от тази с другия, с който си свикнала. Точно както си го описала.  Hug В първия слой може да добавиш трохите от обрезките.

ЯнаДГ, зависи от меренгето, общо взето методите са три, френският е без топлинна обработка, другите два - със.
Виж целия пост
# 281
Пумпалче, да, същата рецепта е. Аз още и швейцарския не съм пробвала и днес като погледнах как се прави, ми изникна въпроса с този миксер. Blush

Нелка, много благодаря отново за подробната информация Kissing Heart! Ще пробвам и по двата начина.
Виж целия пост
# 282
Благодаря  pum_pall това е блога който търсех  Heart
Виж целия пост
# 283
Здравейте!
Бихте ли ми предложили сполучлива рецепта за торта Червено кадифе?
Предварително благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 284
Здравейте!
Бихте ли ми предложили сполучлива рецепта за торта Червено кадифе?
Предварително благодаря Simple Smile

Това е моята любима рецепта. http://antoaneta77.blogspot.bg/2012/12/14.html Понякога дори я правя без червената боя само шоколадов блат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия