Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Варицела - 5 част

  • 13 646
  • 120
# 45
Как така вие с варицела си обикаляте насам - натам, при ЛЛ за болнични и т.н.? RageRageRage
Виж целия пост
# 46
Ами как как? Когато се обринах се обадих на личната и съобщих. Тя каза в понеделник да ида да ме прегледа, да пусне известие и да си взема болничен. Обадих се в понеделник за да се уговорим за конкретен час и когато ми каза отидох, омотана със шал, опитвайки се да не заразя никой. Как иначе?
Виж целия пост
# 47
Домашните посещения, които ЛЛ правят предполагам са И за такива случаи.
В групата на детето има варицела. Вчера видях бележката за карантина Sob
Виж целия пост
# 48
Привет на всички! Изчетох доста назад в темата, но не открих отговор на моя въпрос. Нямам възможност да прочета от всички години назад. Имам въпрос и дано някой ми отговори. Аз съм на 35 години. Разболях се от варицела от дъщеря си, която я изкара на коледа. Днес ми е 4-ти ден. Имах температура само първия ден. Тогава ми излязоха и всички пъпки които имам. Имам доста повече от детето. Някой от тях са доста големи и на втория ден имаха огромни мехури с бистра течност. Към вечерта течността помътня. На другия ден - понеделник ходих за болничен при личната и тя каза че според нея станали гнойни и се чудеше дали да не ми изписва ацикловир. Нямам други оплаквания. Аз мислих,  че е етап на минаване. Даде ми рецепта за ацикловир и каза ако днес не се били подобрили да го почвам. Една част са по завехнали, но други си имат още бяла течност. Сега се чудя какво да правя. Проблема е, че тя ми каза че нямало проучване дали ацикловира не унищожавал антителата към варицелата и после при контакт да я карам пак. Ще се опитам да пусна снимка. Според вас имат ли проблем тези пъпки от снимките. [/img][/img]

Извинете, но ЛЛ ви е наговорила глупости! Възможно е и без да пиете Ацикловир въобще да не изградите адекватен имунен отговор. И кои антитела може да унищожава IgM или IgG? Да ви беше пуснала серология и да предложи да Ви пусне такава пак след лечение с Ацикловир за да се разбере дали са унищожени или не. Но даааа, тези изследвания не се поемат от НЗОК и се плащат. В Цибалаб - 37 лева. 
По въпроса за мотаенето ви по обществени места - думи нямам, дано не ви тежи на съвестта някоя бременна жена...Заради такива хора в момента аз съм в чудене дали детето ми е със хронична форма на Херпес Зостер или не и правим куп изследвания и ходим по различни доктори.
По отношение на връзката Варицела и Херпес зостер - това са две различни заболявания, причинени от един и същи вирус  - VZV. При първа среща на организма с VZV се развива заболяването Варицела,  към което остава имунитет при адекватен имунен отговор , съответно изградени  в организма  IgG (имуноглобулини от тип G) антитела. Вирусът обаче остава да "спи" в организма. От този тип са  почти всички херпесни вируси -  EBV, CMV, Херпес симплекс тип 1 и 2.  и прочие. При определени фактори и при сблъскване отново с вируса може да се активизира на ново и има различни проявления - кожен обрив, лицев фациалис, менинго-енцефалит и други. Съществува и хронифицирана форма на VZV инфекция, която нелекувана, може да причини злокачествени хематологични заболявания.
Зостер инфекция е опасна за бременни.
Виж целия пост
# 49
Благодаря за изчерпателнта информация. Не ми тежи на съвеста никой, защото нямаше никой там. Както казах имах уговорен час по време, по което пациентите ходят по рядко. Нямах особен избор. Варианта беше да не ходя на лекар, да си диагностицирам сама Варицелата и да стоя вкъщи без болничен. По притеснително е, че хората са заразни няколко дни преди да избие обрива. На мен самата ми се е случвало да имам такива контакти неподозирано и на другия ден да ми се обадят, че хората са се разболяли от Варицела. Тъй като не я бях карала аз също съм се притеснявала, още повече че правехме инвитро опити по същото време, а знаете, че там се рискува доста, а и даването на пари не е малко. Така, че да много добре знам за какво става въпрос. Но аз не съм дете от детска градина, където да ме поставят в карантинната група и никой не дава болничен за това че си бил контактен. Това което аз направих е, че предупредих, че съм била контактна и всички колеги казаха, че са я карали и не се притесняват. Пътувам с кола и би трябвало никой да не съм заразила. Между другото дъщеря ми се разболя от детенцето, до което седи в училище, защото то си ходи на училище до деня преди обрива. За съжаление може да се прихване от къде ли не и не само тази болест. Както се казва “да не дава Господ”! Съжалявам за вашето детенце. Дано се оправи по бързо. И на мен не ми се караше Варицела на 35 години. Пожелавам здраве на всички!
Виж целия пост
# 50
Съжалявам, ако съм била малко по-рязка. Извинявам се за което. Просто в БГ няма здравен контрол - тоест на хартия има една Наредба 10 за регистриране на вирусните заболявания, обаче никой не действа по алгоритъм. Под карантина принципно се поставят и деца, и възрастни.
Съжалявам също, че карате Варицелата на 35 години. И аз на тази възраст я изкарах и беше ужасно. А синът ми я изкара с две пъпки. Успешно лечение и здраве ви желая!
Виж целия пост
# 51
В чужбина пък изобщо няма карантина !
Виж целия пост
# 52
В чужбина пък изобщо няма карантина !
+1

По френско си щъкат пъпчасъли дечица навсякъде. Пращат ви в къщи като се заимат с температура, но не ще стоят затворени newsm78. А карантино какво е това животно.
Виж целия пост
# 53
А там има ли ваксина?
Виж целия пост
# 54
Има. Но личния отказа да я сложи на малката преди две години когато имаше епидемия. Според него била рискова и не предпазвала напълно( newsm78). Но Когато тя се разболя искаше обаче да ме ваксинира, защото варицелата можела да причини услужнения при възрасните (на 40г, не чак толкова престаряла). Както и да е за варицела не е масова ваксината.
Виж целия пост
# 55
И тук е така ваксината ако си възрастен и е пожелание. Разликата е че ако е дете няма нужда да се ходи на лекар, консултират по телефона . Ако е възрастен е опасна варицелата и тогава се ходи на лекар за да се почне антибиотик.
Смята се, че е е най заразно преди да избият пъпките.
Виж целия пост
# 56
Въпросът е, че ваксина все пак има, който го е страх да не я лепне се ваксинира. Тук ваксина няма, така че е редно поне болните да спазват някаква карантина.
Виж целия пост
# 57
Здравейте!Много моля,ако някой знае,да ми помогне с отговор.Колко време след завяхване на обривите ,вируса който е бил в пъпките на болния е опасен за неболедували хора,ако отидем на гости в дома му?Зная че като завяхнат обривите човека вече не е заразен.Имам предвид,обаче, че болния е бил в постоянен допир със завивки,кувертюри,декоративни възглавници,покривки и т.н. Тоест вируса доколко е издръжлив/жив в околната среда?
Виж целия пост
# 58
Вируса се придава по въздушно-капков път. До колкото съм запозната при допир с предмети няма опасност от заразяване.
Виж целия пост
# 59
Monika08,благодаря за отговора🌺
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия