Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога се вика линейка?

  • 6 017
  • 97
# 90
Добре, де, като я хване мигрената в България Бърза помощ ли вика?
Виж целия пост
Реклама
# 91
Всеки по себе си съди и за всеки собствения случай е най-важен.

От личен опит знам, че за лекарите това е работа, в която от един момент претръпват, без да влагат чувства и емоции. Приоритизират според преценката и случая. Ако нещо е спешно, ще го поемат, останалото да чака.

Викала съм линейка при хипогликемия, отзовавали са се и са помагали да върна човека от онзи свят.
Виж целия пост
# 92
Не съм викала линейка. Синът ми преди две седмици пострада в училище, госпожата и съучениците му са викнали, защото е текло кръв. Линейката дойде на 40 минута, според мен съвсем добре преценена спешност. В Пирогов с изследванията и зашиването го оправиха за около 1,5 часа. Ако се беше случило когато сме с него едва ли бихме викали линейка.
Аз разбирам, че е човешко да й сложат обезболяващо, проблемът е не е ли по-логично да се убедят първо че наистина не е наркоман и че въпросното болкоуспокояващо няма да й навреди повече, отколкото да помогне ако всъщност не се касае за мигрена както тя си мисли?!


Те още след първото кръвно изследване са знаели дали е наркоман или не. Защо са чакали няколко часа, за да и дадат обезболяващо? А за повръщането са можели още преди това да й дадат нещо.
Виж целия пост
# 93
И аз това се питам... И да е наркоман - със система против повръщане и болки (не е нужно да й дадат морфин!) никакво усложнение не може да стане ... А след 5 мин е облекчена и ляга да спи.
Виж целия пост
# 94
Дали е наркоман са знаели след първото изследване (може би, зависи за какви наркотици са я изследвали), дали не е нещо друго - не. И явно просто е имало много по-сериозни случаи от нея по това време - катастрофи, инфаркти, инсулти и какво ли още не. Толкова е претоварена системата, че ако не си спешен за преглед чакаш месеци, по-малко от 3 не ми се е случвало да чакам. Да не говорим пък бърза помощ и то в Рим.  Rolling Eyes Предполагам че просто хората са предпочели да спасят някой, който наистина е умирал, отколкото да й сложат система веднага. А за наркоманите не съм чула да има практика да им слагат веднага системи за да ги облекчат, иначе лекарите само с това ще се занимават по цял ден. Аз искам да видя ако не е известна дали за мигрена в Пирогов щеше да чака много по-малко, случвало ми се е да чакам точно там и то за алергична криза (не моя), с една идея по-животозастрашаващо, та затова ми е странна логиката. И в моя случай бяха прави да чакаме, защото имаше например катастрофирало дете с опасност за живота.
Виж целия пост
# 95
Недоумявам как отказват линейки на възрастни хора. Преди време извиках линейка за баба ми, защото и беше много лошо и не можеше да помръдне и ми казаха, че не могат да изпратят, защото линейките са ограничен брой и не пращат на възрастни хора.  Sad Sad Sad Sad
Виж целия пост
# 96
Това е много обективно... Линейка съм вокала два пъти, първия път беше заради човек, блъснат от кола. Беше ме страх да го докосна дори, смелостта ми стигна до това да следя за сърдечна дейност и дали диша. След около 10мин (в които говорех със 112) видях линейка спряла пред мен и затворих. От линейката пък ми казаха, че са на адрес. Ясно е, че не знаех заради какъв проблем отиват на този адрес, но липсата на сирена за мен означаваше, че не е спешна. Е, взеха човека и после разбрах, че е оживял.
Втория път викнах линейка, защото непознато момче се блъсна в колата ми. Да, тичащо момче си удари главата във вратата на багажника ми, не съм го блъскала, колата беше паркирана. Тогава май не бях права да звъня на 112, но 15 годишно момче с отворена рана на главата, ме е страх да кача в колата си (не за моята безопасност, а за негова).
Звъннах веднъж на 112 по молба на баба ми, защото кръвното ѝ било много високо, а хапчетата не помагали, аз бях на 15 години, нямаше кой да я закара. Беше 12 часа вечерта и тя знаеше, че не е за болница, просто искаше някой да ѝ каже какво хапче да пие и дали симптомите ѝ говорят за инфаркт или нещо подобно. Звъннах, обясних, че не искам да идват, но те взеха, че дойдоха...
Реално и раждаща жена може да си вземе такси и да отиде до болницата, само в много тежки случаи таксито или колата не е вариант. Аз линейка за пренасяне от 5 етаж надолу не бих извикала, те да не са "моем носим", звъня на приятели или съседи. Ако имам дете, обаче, сигурно и за най-малкото бих звъннала, за малки деца съм голяма паника...
Виж целия пост
# 97
Преди месец ми се случи да се колебая дали да викам линейка или такси.
Синът ми получи силна хранителна алергична реакция - подуване на цялото тяло и отток по гърлото и носа. Това в 10ч вечерта. Реших, че докато се обяснявам по телефона на 112 ще стигна до болницата. И докато говорих с таксиметровата диспечерка, таксито пристигна и пари не ни взе за курса.
В спешното го приеха веднага, прередихме всички чревни вируси и счупени ръце. Биха му урбазон, накараха го да легне и 30мин го наблюдаваха.
Преди години от бърза помощ отказаха дори да дойдат да видят баба ми. Личната лекарка дойде и каза - летен грип, после като се влоши - пак дойде и каза скарлатина. И когато баба ми от висока температура изпадна в кома бърза помощ се събуди и дойде от няма и на къде. Оказа се Марсилска треска и след 2 дни баба ми почина в инфекциозното.
Виж целия пост
Реклама

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1