Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам да кажа ... (131)_17.07-23.07

  • 39 995
  • 904
Продължавам темата по обсъжданията за къща - къща на село или апартамент в града?

Готварската книга на "Искам да кажа..."  chef

Предишните теми:
Виж целия пост
# 1
С две малки деца и без книжка-твърдо апартамент в град.
Добро утро!
Тежки седмици започват. Издаваме обект и започват нервите Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Пу първа в новата тема bouquet Най-добре и двете - и къща и апартамент, имам позната, които живееха на село, ами тя по цял ден извозваше деца насам-натам - ту на училище, ту на рождени дни, да се преоблекат..... Но тя работеше във фирмата на мъжа си и не беше проблем да е шофьор на децата 90% от работното време.
Виж целия пост
# 3
Добра вечер/ утрин!

Благодаря за новата тема!  bouquet

За къщата.
Виж целия пост
# 4
Най-добре и двете. Wink
Изборът зависи от много неща.
Виж целия пост
# 5
Е аз вече си казах, апартамента.
Тук живеем в къща и е все едно си на село. За да купя нещо ми трябват поне 30 мин каране.
Виж целия пост
# 6
Добро утро и благодаря за темата.
Минах малко набързо последните 20 страници от предишната. Разбрах за детето на Лили! Честито. Само напред и нагоре.
В никакъв случай не бих сменила апартамент в града с къща на село. Изобщо не я разбирам тази любов към живот близо до града. Хем не си спестяваш кой знае колко замърсяване, хем логистично си ограничен. Стояло е и пред нас това решение, къща на село имаме, 18 км. от София. Тук живеем в съвсем малък апартамент, който засега ни стига, но като расте детето почва да отеснява. Плановете са да продадем малкия и с парите и спестявания да купим по-голям. Живот на село не ми е опция.
Виж целия пост
# 7
Аз както казах съм за къща в града, ако не може, апартамент в града. На село не в никакъв случай, а с малки деца вече   е малка лудост. Всичките ни приятели, които се изнесоха извън града като беше модерно преди десетина години в послествие в чудо се видяха. И то не на село, а във вилни зони на по 8-10 км от града и на морския бряг.
Вариантът "и двете" също не ме привлича, защото къщата на село просто не ми трябва
Виж целия пост
# 8
На мен едни от най-хубавите ми детски спомени е от Калояново☺ Нали съм наполовина от онзи край, пък село си нямах, една ваканция ме пратиха при братовчедите в Калояново, да видя и аз що е то ваканция на село. Хубаво беше😙

Но категорично апартамента, предвид децата, не за друго. Сега ще се порадват на двора 2-3 години и после ще видиш зор.
Съни, и ние като вас. И на нас ни е тясно, с бебето съвсем. Мислих, мислих и реших че не ми трябва 200 квадрата апартамент, в който след 10 години с мъжа ми да се гоним и да се чудим как да поддържаме. Ще се свием за няколко години, пък като иде големия да учи, живот и здраве, ще се разширим. Засега това ми се струва по-разумното решение, пък ако видим, че не се издържа на теснотия, ще взимаме апартамент с още една спалня и така.
Виж целия пост
# 9
Бих се изнесла в къща извън града след пенсия. И то не кой знае колко голяма, нито пък с огромен двор. Робуването им не е за подценяване. Но в работоспособна възраст и с деца - определено апартамент в града.
Виж целия пост
# 10
Добро утро Simple Smile
И аз едно време си мечтаех за къща на тихо, спокойно и зелено. Сега сме точно на такова място, в къща в редичка и само се оглеждам за апартаменти под наем в близкият град. За мен живота на село е очарователен от време на време, за по няколко дни.
Виж целия пост
# 11
А двор как се поддържа, пък дори и с райграс, не е истина. По къщата винаги има много повече неща за поддръжка.
Белинда, на мен ми трябват още едни 10-12 квадрата и съм готова. Изобщо не ми трябва много голям апартамент.
Виж целия пост
# 12
Най-добре и двете. Wink
Изборът зависи от много неща.
И аз съм на това мнение Peace Имаме къща на 20 км от града на хубаво място, но не си представям да пътувам всеки ден в двете посоки. За уикенди и няколко дневни почивки ми е идеално, иначе не. Доста млади семейства живеят вече там, но при повечето майката не работи и е на разположение по цял ден. Къща в града е най-добрият вариант за мен.
Виж целия пост
# 13
Много лично решение  е това - къща или апартамент. Имаме няколко приятелски семейства, които се изнесоха, а след това се върнаха. Но защото си бяха оставили имотите в града. Да се продаде градския имот е твърде рисковано според мен. Няма никаква гаранция, че ако на селото не ви хареса, ще можете да купите идентичен имот без финансова загуба.
Не познавам околностите на Пловдив, и не мога да дам конкретен съвет.
Аз лично съм израсла в градска къща в центъра до пълнолетието ми, след това съм живяла близо десет години и в къща в един от прехвалените като баровски квартали на София. Разликата е огромна. Колкото и да не искаш да комуникираш със съседите, и да си мислиш, че оградата и кучето те спасяват - клюките, еснафщината и меренето на ***** успяват да се промъкнат и да ти сгорчат живота. Вярно, че тогава бях между 20 и 30, и сега едва ли бих се впрягала толкова, но просто обстановката в такъв тип селища не е мой тип.

Апартамент на този етап ме устройва прекрасно, най-вече по отношение на поддръжка. С 20 минути дневно и един час през уикенда постигам чистота, за която в къща с двор ще ми е необходимо двойно и тройно повече време.

Сетих се и още нещо - има няколко села около София, които се водят квартали, имат градски транспорт, близо са, евтини и т.н. НО. От години имат проблем с тока - често спира, особено през зимата, или се подава по-високо напрежение и уредите им гърмят, или по-ниско, и пак се повреждат... Трябва да се инвестира допълнително в предпазни контакти и разклонители, UPS, генератори и т.н. Другаде имат проблем с водоподаването, на трети места има стари хвостохранилища... Проучване му е майката, все пак това е сериозна инвестиция, не е като симпатична дреха, която купуваш спонтанно, и може никога да не облечеш.
Виж целия пост
# 14
Добро утро!
Искам къща,но на 10 максимум 15 км от града.Въпреки,че сега сме така,обмисляме и покупка на апартамент в Пловдив.Дано в близките 10 години да успеем.
Много ми е сънено,отдавна станах и вече съм на работа,но едва си държа очите отворени Sleeping .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия