Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Във ветеринарната аптека - мамят ли?

  • 832
  • 7
Мамчета, да ви питам, тези от вас, които имате домашни любимци и пазарувате от вет. аптеки лекарства и др. продукти, но най-вече въпросът ми е за лекарствата.

Не знам за кой път вече ми се случва, да купя скъпо лекарство и да видя, че срока на годност е 2-3 месеца само. Връщам се съответно, да го заменя с друго с повече срок на годност, аптекарят уж проверява и другите налични бройки и ми изтъква, че и останалите са със същия срок на годност. Нормално ли е антибиотик (7 лв) или обезпаразитяващо средство (18 лв) да имат само 2-3 месеца срок на годност? Уж произведени в Германия, Франция... Почнах да си мисля, че има някаква афера в аптеката. Не трябва ли да се премахват (връщат или не знам там какво трябва да ги правят) лекарства с оставащ толкова малко срок на годност?  Thinking

Все едно да купуваш аутлет лекарства...

Виж целия пост
# 1
ако е в течно състояние е нормално, виж в листовката колко годност има след отваряне.
Виж целия пост
# 2
Не ми се е случвало подобно нещо. По-скоро ме възмущават цените.
Виж целия пост
# 3
А какво толкова те притеснява в тримесечния оставащ срок? Кога възнамеряваш да го ползваш, след половин година?
Това не е хляб или марули, та да търсиш по-пресни Simple Smile, нищо му няма на лекарството.
Виж целия пост
# 4
Срока е нормален.
Ако искаш да се запасяват с лекарства е друго.
Виж целия пост
# 5
В хуманната аптека няма антибиотик с толкова малко срок на годност! Минимален срок на годност е поне 1 година. Или вие за вас си купувате лекарства със срок на годност 3 м.? (Не говоря от първо отваряне на лекарството, ами за дата на производство). За мен не е нормално един антибиотик да струва същите или повече пари като в хуманна аптека, а да има само 3 месеца срок на годност. А за обезпаразитяващо което се прилага на всеки 3 месеца, а е подразделено на 8-10 порции, ако го ползвам за 1 бр. животинче, то означава останалите 8-9 порции да отидат на боклука (18 лв на боклука заради изтекъл 2-месечен срок на годност). За това казвам, че не е нормално лекарствата от вет аптека да имат толкова малко срок на годност. Понеже имаме само една вет аптека в града, нямам база за сравнение с други вет аптеки - сравнявам с лекарствата от хуманни аптеки.
Виж целия пост
# 6
За обезпаразитяващото да кажем, че има резон, но по повод другите ти питанки ще ти кажа, че съм купувала и давала на детето си продукт със срок на годност, изтичащ след дни (беше спрян от производство вече). Както ти се каза, докато е в срок, си е съвсем наред лекарството (че даже и след това).
Виж целия пост
# 7
Аз лекарства не обичам да купувам, особено да се запасявам.
Дали ще е 3м или една година - работата , която ще свърши е една.
Нещо не разбрах за цените- това , че са ветеринарни означава , че трябва да са по-евтини?
Активното вещество е еднакво , така , че цените са им ок.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия