Защо сладкишите ми не се получават?

  • 4 817
  • 26
# 15
Старата ни печка беше с вентилатор, нямаше опция за реотани и един сладкиш или питка не съм направила като хората, даже и леля ми, дето е майстора в родата, не се справи Confused
Виж целия пост
# 16
Аз пека всичко на вентилатор и става винаги,нямам оплаквания!
Виж целия пост
# 17
   Най-важното един сладкиш да стане е, яйцата  трябва да не са извадени токущо от хладилника, а да със стайна температура . Всичко останало е така, както са го написали другите мами. Ако се ползва някакво мляко и то трябва е със стайна темпетура. Това е мисля най-важното. Пробвай така.
Виж целия пост
# 18
Благодаря на всички за съветите! Hug
Надявам се да се справя,защото всички вкъщи обичат сладкиши и не мога да ги лиша от домашно приготвените!
Извинявам се,но имам още един въпрос,дано не ставам нахална,в квадратни или кръгли тави печете сладкишите и пандишпана и какъв е диаметърът им?  newsm78:hug:Благодаря за отговорите! Grinning
Виж целия пост
# 19
Ами различно.Когато правя фъч,мъфин,негърче и подобни сладкиши пека във правоъгълна тава,докато за торти предимно в кръгли.За кекс си използвам тези с дупката.Май общо взето всякакви ползвам.
За пандишпана,зависи с колко яйца го правиш,но мисля че диаметър 26 и 28 са достатъчни!
Виж целия пост
# 20
И аз пека в различни тави по размер и форма. Имам тава за торти тефлонирана с подвижво дъно и нея я ползвам често, не само за торти, но и за различни сладкиши, солена торта правя в нея и така. Ползвам и кексови форми с дупка и кексови правоъгълни, с две думи не придирям в каква тава ще пека, важното е да се получи.
Виж целия пост
# 21
Блатовете за торта ги пека във формата за торта - 24-25 см.
Пиците в тавите на фурната.
Реването или блатове за роло - правоъгълна 28/40
Имам и две кръгли - 36 см. - за баница или кекс, ако не ползвам форма с дупка.
Виж целия пост
# 22
Старата ни печка беше с вентилатор, нямаше опция за реотани и един сладкиш или питка не съм направила като хората, даже и леля ми, дето е майстора в родата, не се справи Confused
На Гореньето има 3-4 видове вентилатори. Важно е кой за какво се ползва иначе нищо не става.

Този, който е "долен нагревател с вентилатор" е страхотен за пици. Тавата се слага на 3-то ниво, демек в средата на фурната.

Има едина функция с вентилатор, която е специално за сладкиши - забравих как се казва, но при негя тавата се поставя на първо или второ ниво. Кекса става страхотен.

Чети внимателно упътването на фурната.
Виж целия пост
# 23
Момичета,много сте мили и отзивчиви!Благодаря на всички за споделените мнения,непременно ще се възползвам от съветите ви! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 24
Чети внимателно упътването на фурната.
Ааа, слава Богу се оттървах от тая печка Mr. Green
Виж целия пост
# 25
Аз пък за първи път направих успешен кекс в новата си фурна Горение с вентилатор. Ей, що кексове съм изхвърлила с Раховеца, не е истина ooooh! Пека сладкишите на 2-ро ниво от долу нагоре на 180 градуса на функцията само вентилатор, но махам филтъра за мазнини. Така м/у другото е написано и в упътването, да се маха филтъра при печене на сладкиши. Също ползвам различни форми за печене и винаги пресявам брашното. А от моя приятелка знам, че номера с кексовете е и дългото разбиване на тестото с миксер. Важното е да се вкара възможно повече въздух в него, за да бухне - става въпрос за поне 20 минути разбиване ooooh!
Виж целия пост
# 26
Направо като прочета за лудото биене с миксера, разделянето на жълтъци и белтъци, незнам какви си температури на продуктите, честно ви казвам, започва да ме боли главата...

Правя сладкиши от 15-20 години. Не му се престаравайте толкова. Особено на обикновените кексове.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия