За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 617
  • 754
# 525
Аз не си играя да пълня буркани с тиквички. Режа ги на малки кубчета и - във фризера. Или печени на фурна с олио и в кутии. Зимата ги правя на салата с цедено мляко и сирене.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/08/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 526
Пеп -4о помагай моляяя. Направих маринованите ти чушки и не се съобразих, че трябва да изваря бурканите след три часа. Проблем ли ще е,  ако ги оставя за утре сутрин или да се стягам за нощно бдение на двора?
Виж целия пост
# 527
Слагай в хладилника и вари утре
Виж целия пост
# 528
Благодаря ти . На този отговор се надявах Hug. Нещо не се получи организацията и закъснях с тях. Иначе днес сложихме киселите краставички, една нова апетитка, за да използваме последните домати и две дози от любимите ми хрупкави чушки. Остана да направиме маринованите ти камби, една много вкусна и мързелива зелева салата с моркови и чушки и киселото зеле.
Виж целия пост
# 529
Имам голяма молба към майсторите на консервирани тиквички как да ги приготвя че да мога да ги ползвам като заготовка за готвене на зима
Виж целия пост
# 530
аз за заготовка си ги накълцвам на подходящи парченца и в пликчета в камерата , на някои пликчета слагам и копър
Виж целия пост
# 531
Цитат на: mad_bunny link=topic=99d0132.msg37400138#msg37400138 date=1537804213
аз за заготовка си ги накълцвам на подходящи парченца и в пликчета в камерата , на някои пликчета слагам и копър
Там е работата че не ми харесва вкуса на замразените тиквички, затова търся друго решение. Имаше рецепти за в буркани,правила съм едно време но нямам никакъв спомен.А какви са тези тиквички за крем супичка?
Виж целия пост
# 532
Ние отворихме вече два буркана с тиквички за супа - добре са, догодина ще направя повече.

Нашите бяха даже без сол - само тиквички на кубчета и вода, стерилизирани само за капачката.
Виж целия пост
# 533
Ние отворихме вече два буркана с тиквички за супа - добре са, догодина ще направя повече.

Нашите бяха даже без сол - само тиквички на кубчета и вода, стерилизирани само за капачката.

Благодаря ти много!
Това ще ми свърши работа.Ама ако престой повече да не бомбират като са без сол!
Виж целия пост
# 534
Като имах маносани домати в началото на август, имаше и тиквички в изобилие, нарязах на кръгчета, изпекох със сол и олио във фурната, затворих в буркани и стерилизирах 20-25 минути. Харесвам подобни готови яденета, които ползвам в супи, яхнии, може с яйца набързо. Не слагам вода при печенето. Дългите тиквички са по-сухички, но пък доматите пускат сок. Този път първо покрих с алуминиево фолио тавата и после отвих към края. Подобно нещо съм правила варено, също става. Според зеленчуците, може да се добавят чушки, рендосани моркови, цвекло, дори листа от цвекло слагам.
Виж целия пост
# 535
Имам голяма молба към майсторите на консервирани тиквички как да ги приготвя че да мога да ги ползвам като заготовка за готвене на зима

нямаш ли възможност във фризер да съхраняваш?
Виж целия пост
# 536
Имам голяма молба към майсторите на консервирани тиквички как да ги приготвя че да мога да ги ползвам като заготовка за готвене на зима

нямаш ли възможност във фризер да съхраняваш?
 
Имам,но не ги обичам замразени, затова и търся такива в буркани
Виж целия пост
# 537
да, разбрах в другата тема. Но ще ти кажа как съхранявам патладжан за гръцка мусака и бюрек, пак във фризера Simple Smile изобщо не си променя вкуса. Нарязан , както Алис писа, запечен с малко мазнина - нареждам във фризера на 1 ред, като замръзнат - ги събирам в торба вече. Така подготвени нямат общо със сурово замразени във фризера.
Виж целия пост
# 538
да, разбрах в другата тема. Но ще ти кажа как съхранявам патладжан за гръцка мусака и бюрек, пак във фризера Simple Smile изобщо не си променя вкуса. Нарязан , както Алис писа, запечен с малко мазнина - нареждам във фризера на 1 ред, като замръзнат - ги събирам в торба вече. Така подготвени нямат общо със сурово замразени във фризера.
Добра идея! Ще пробвам.
Виж целия пост
# 539
Здравейте майстори, имам питане за зелен фасул за буркани,но без предварително бланширане?Как точно да процедирам...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия