За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 500
  • 754
# 135
Еха, като кюлче злато е  Grinning
Виж целия пост
# 136

люто завидях!
Simple Smile
да ви е сладко Simple Smile
Виж целия пост
# 137
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.
Виж целия пост
# 138
Рязани камби с мед

Виж целия пост
# 139
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.

Това е нов вид лютеница.  chef Звучи вкусно  Simple Smile Колко време ти отне да изпечеш всички зеленчуци на барбекю?
Виж целия пост
# 140
Лесна лютеница според мен е тази, която се пече във фурната. http://lubopitko-bg.com/marzelivalutenica.html
Виж целия пост
# 141
Ние събота и неделя затворихме доматен сок в буркани, стерилизирани, "мързеливата лютеница" на Илианка - Flowers Hibiscus. Използвах пропорциите, пекохме на барбекю и отцедих добре изпечените зеленчуци, залях ги със загрята мазнина смлени на машинка и после добавих оцетите, солта и захарта /сложих на вкус, по-малко количество/ . Няколко големи буркана печени червени чушки с доматен сок и десетина буркана общо гювеч и паприкаш.

Това е нов вид лютеница.  chef Звучи вкусно  Simple Smile Колко време ти отне да изпечеш всички зеленчуци на барбекю?
Не сме засичали, защото пекохме и други неща. Но се получи много добре. Може би балсамикото дава много различен, но приятен вкус.
Виж целия пост
# 142
Преди време бях чела във форума за едни гурме камби, пържат се и после се затварят, но сега нещо не намирам рецептата.
Та моля за помощ
Виж целия пост
# 143
Преди време бях чела във форума за едни гурме камби, пържат се и после се затварят, но сега нещо не намирам рецептата.
Та моля за помощ

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 69245#msg23069245
Виж целия пост
# 144
Не са тези, режеха  се на 4 и се запържваха и после в буркана ,но марината не записах

i_peych  може ли рецептата за твоите с мед
Виж целия пост
# 145
Зари, да не питаш за тези камби
Цели дребни камбички,  или нарязани на 4 или 8 парчета, ако са по-едри. Изпържват се съвсем леко в олио. Оставят се да изстинат и се заливат с преварена саламура приготвена от равни количества оцет и вода. Подправки на вкус и сол 1к.ч. на литър течност. Подреждат се в буркан като между редовете може да се сложи морковче, целина, малко зеле или карфиол. Заливат се със саламурата и отгоре се сипва от олиото, в което са пържени. Държи се на хладно. Не се стерилизира, не се и запечатва с капачка. Просто се покрива с кърпа или с пластмасова капачка.
Виж целия пост
# 146
Не са тези, режеха  се на 4 и се запържваха и после в буркана ,но марината не записах

i_peych  може ли рецептата за твоите с мед


http://ipeychev9.blogspot.bg/2017/09/blog-post_18.html
Виж целия пост
# 147
мама Раче, благодаря, точно тези издирвах.


i_peych и твоята рецепта ще пробвам, отдавна се каня на някоя туршия с мед да направя
Виж целия пост
# 148
Аз тук да попитам за дюлите.Какво ги правите компот знам и сладко става.Но не може ли да си направя някакъв нектар или сироп за разреждане?Преди години свеки правеше едно сладко от обелките бистричко  чудно ,ще направя малко и от него ама дюлите са многоооо.

Виж целия пост
# 149
Аз тук да попитам за дюлите.Какво ги правите компот знам и сладко става.Но не може ли да си направя някакъв нектар или сироп за разреждане?Преди години свеки правеше едно сладко от обелките бистричко  чудно ,ще направя малко и от него ама дюлите са многоооо.


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_8.html




http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_28.html




http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_51.html


http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/07/blog-post_30.html



Нектар
http://recepty.bg/kul_rec_88-3399-Nektar-ot-dyuli
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия