За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 93 520
  • 754
# 555


По тази рецепта можете да си направите и обикновени чушки.

Благодаря! Много ми допадна рецептата,
обаче имам нещо неясно и ще помоля за помощ отново.
В рецептата пише : "След като сте напълнили бурканът с чушки налейте вода догоре. После я излейте, отнемете 125 мл , сложете оцетът захарта и солта."
Това означава, че трябва да махна 125мл и към останалата вода да добавя оцет, захар и сол? или към 125мл да ги добавя тези продукти?
Мисля да направя не в трилитров, а в обикновени буркани. Ще прочета, но май по 3 аспирина на буркан от обикновените се слагат за консервиране?

Раче, няма да имам време да варя после бурканите, иначе идеите ти са супер. Благодаря ти!

Махате 125 мл от измереното количесто вода и вместо това добавяте същото количество оцет.
Виж целия пост
# 556
Моля за идея как да консервирам нежни, неузрели люти чушлета-върхари? Сортът е дребен, тънкостенен и мнооого лют.
С пърлене няма да остане нищо.

ето като тези https://pep-4o.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html не се пукат, а са хрупкави Simple Smile и си остават толкова люти.  Само отгоре слагай повече листа целина/магданоз, или дюлеви, защото като поемат сока се вдигат нагоре и горните остават сухи. А така листата прритискат и не позволяват да изплуват на сухо
Виж целия пост
# 557
Мила Пепчо, благодаря ти! Точно това ми трябваше! А и без дупчене Simple Smile
Виж целия пост
# 558
Имам голяма молба към майсторите на консервирани тиквички как да ги приготвя че да мога да ги ползвам като заготовка за готвене на зима
Благодаря!

За 1 буркан тип "Омния" - 1.2 л трябват 500 г тиквички нарязани на кубчета или кръгчета, 1 с.л. /20г/ сол, 1 с.л. захар, 70 мл оцет, 3 стръкчета пресен копър, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. семена на кориандър.
Подреждаш тиквичките в буркана, като между тях слагаш подправките, после оцета, захарта и солта. Напълваш със студена вода догоре, запечатваш и стерилизираш 40 минути. Над водата в буркана не трябва да има тиквички!
Виж целия пост
# 559
Аз си ги сготвям на супа. като разбира се си ги бланширам предварително. . В едните буркани  ги оставям за супа в другата половина повече боб за  яхния. Кипвам ги 10 мин само за капачката.
Виж целия пост
# 560
Вчера направих няколко бурканчета сладко от круши в карамелена вода. Рецептата намерих във форума. Много ми допадна!
Виж целия пост
# 561
Откъде се снадбявате с подправки: черен, червен пипер... около 0,5-1кг на нормални цени/качество? (София)
Виж целия пост
# 562
Имам зелени домати....доста. По тези ширини сурова туршия не става. Имате ли някаква рецепта за пържени зелени домати.
Виж целия пост
# 563
Виви, слагала съм зелени доматчета + др. зеленчуци в бурканите с аспирин.
На дъното на компотен буркан - 1 ч.л. сол, 2 ч.л. захар, 1 пръст оцет, 2 -3 зърна чер пипер и отгоре зеленчуци - моркови, чушки, карфиол, краставички,  зел. домати, глава и листа целина. Заливам с хладка вода, затварям и обръщам. Хрупкави са до другата есен.
Виж целия пост
# 564
Не бързайте с консервирането на зелените домати. Повечето ще узреят. Последните две дребни доматчета издържаха до първите дни на март, а до Атанасовден имах за салата. Тази година имаше мана доста рано и доматите са малко.
Виж целия пост
# 565
Зелените домати са много хубави за готвене. Добавени към супи и яхнии.
А има една страхотна супа със зелени домати и къри, която Звездев преди години беше правил, ето я

https://www.bonapeti.bg/recepti/supa-ot-zeleni-domati-s-kari/
Виж целия пост
# 566
Едно време се говореше, че зелените 🍅 като позеленелите картофи съдържат соланин, а той е отровен.
Виж целия пост
# 567
Имам зелени домати....доста. По тези ширини сурова туршия не става. Имате ли някаква рецепта за пържени зелени домати.


http://www.mycookingbookblog.com/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA% … 0%B5%D1%82%D0%B0/
Виж целия пост
# 568
Имам зелени домати....доста. По тези ширини сурова туршия не става. Имате ли някаква рецепта за пържени зелени домати.
Viiviia, тези печени зелени домати Ил е показала като салата, но аз миналата година направих опит и затворих в буркани. Върху горещите печени зелени домати изсипах печените чушки, нарязани, чесън и т.н.,разбърках и насипах още гореща сместа в буркани и обърнах на капачка да вакумират.
Получи се добре.

http://ilrai.blogspot.com/2014/10/blog-post.html
Виж целия пост
# 569
Благодаря за рецептите.
 Aisha, не правя сурови туршии, защото във външния склад замръзват, а вътре вкисват. Оставих няколко до прозореца. Ами закръжиха винарки.
Направих мексиканска супа...стана страхотна.
Пробвах една измислена рецепта изпържих 4есън, прибавих нарязаните зелени домати, сол, захар и пържих докато не се изпари водата от доматите. После подправих с мащерка това намерих оцеляло от сланата и магданоз......Затворих веднага в буркан4ета от детски храни и обърнах да се вакумират. Еееее няма такава вкуснотия. Заприли4а ми на едно дето му викат chutney...или нещо подобно.
После направих и едно, което баба ми правеше на село казваше му пържено лук, 4ушки, 4есън, зелените домати и сол. Пържи се и като е готово се подправя с магданоз и копър....ама много. Пак го затворих в малки буркан4ета, но не знам дали няма да вкисне от 4ушките.
Утре ще проверя дали няма някое забравено домат4е, защото много ме заинтригува супата.

Сладко от домати не харесвам от малка....все ми го сравняваха със сладкото от смокини.....не е доро и приблизотелно толкова вкусно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия