Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фритюрник Finlux FAF-5015 с горещ въздух

  • 2 823
  • 7
Здравейте,  дали някой е ползвал този модел или по малкият вариант. Похвалиха ми го познати,  но дали си заслужава?
Виж целия пост
# 1
Ползвам подобен на Филипс. Вкусът на изпържените картофи е идентичен с тези ,пържени на тиган. С тази разлика,че не ползавш олои, не мирише, не пръска около котлона и не се налага да миеш тигана след пърженето. В моя пържа и наденички, и мини мекички, даже тиквички, но те не стават като на тиган. Много чисто и здравословно.
Виж целия пост
# 2
Здравейте,
купих си така нареченият фритюрник без мазнина на Финлукс,
още като го разгледах разбрах,че това всъщност е мини фурна с горещ въздух и вентилатор,
но само за не течни храни.
Вече го изпробвах. Приготвя добре всичко, което би могло да се сготви във фритюрник или фурната на печката.
Отличен е за всички видове зеленчуци, картофи/особено добре се справя с готовите бланширани картофи-за около 25 минути са готови/, картофките стават приятно хрупкави,карначета също стават добре, ще се справи и с кебапчета или кюфтета, ще пробвам с риба-мисля че няма причина да не става вкусно. Отначало си позволих да "омазнявам " зеленчуците за да станат по-добре, знайте,че не бива да се прекалява, дори и без въобще предварително омазняване стават отлично, тъй като си имат влага, която ги оварява много добре. Приготвят се за около 15-25 минути според това, колко искате да са обработени.
Интересен уред, с ограниченията на фритюрника.
Виж целия пост
# 3
Аз имам големия финлукс, не му знам номера.
Преди малко открих още едно негово предназначение - "варене" на яйца за боядисване, без да се чупят и пукат. Ноправих опит с едно яйце и ето коригираното според резултата от пробата - 30 минути на 120 градуса. Първата партида вече е вътре - събра 13 яйца. Надявам се да няма брак от тях.
Виж целия пост
# 4
Здравейте, преди седмица си купих Finlux FAF-4015 . Приготвях картофки, кюфтета и тиквички. На външен вид прекрасни, на вкус също, но с ужасна миризма на пластмаса, особено тиквичките.
Слагах и оцет в тавичката, стоя цял ден изплакнах и катонаправих картофките днес...пак се усеща. Някой имал ли е такъв проблем с миризмата?
Виж целия пост
# 5
Купихме фритюрник FINLUX 5015 и нямаме никакъви проблеми с миризма на пластмаса
Виж целия пост
# 6
Купихме фритюрник FINLUX 5015 и нямаме никакъви проблеми с миризма на пластмаса
И моят е финлукс, от по-големите, не помня номера, но нямам никакъв проблем с каквато и да миризма.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, имам подобен уред на Филипс от месец. Досега вътре съм приготвяла каквото се сетите с месо - гърди, руло стефани, кюфтета, пържоли (котлети), направих опит за пържени филийки с яйце - получиха се супер вкусни но яйцето ми залепна за решетката, но това си е мой проблем, трябваше да я намажа малко със зехтин Grinning, правих принцеси с кайма, пържени картофи поне няколко пъти като аз слагам една лъжица кокосово масло, даже не е зехтин, броколи правих и пекох цяло пиле както и бутчета по отделно. Е, за първи път пека цяло пиле за 45 минути, иначе обикновено около час и половина. Опитах се да '' варя'' яйца, но ги предобрих и леко изгоряха, трябваше на по-ниска температура и по-малко минути. Много искам да пробвам скоро и риба, както и пълнени чушки. Като цяло уредът се превърна в помощник номер 1 в кухнята.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия