Десерти със заквасен сметана/кисело млчко/

  • 41 778
  • 27
Това са моите рецепти, които лятото ги правя през ден:

Торта с бисквити и сметана
1к. заквасена сметана, 1ч. захар, 2п. обикновенни бисквити. 1 компот/аз ползвам от ананас или дюля/
Сметаната се разбива със зхарта. В тава се реди бисквити потопени в сиропа на компота, сметана, плод и така докато свършат продуктите. Най-отгоре се маже със сметаната и се украсява по избор. Тортата се оставя да престои най-малко 8часа в хладилник
Заквасената сметана може да се замени с кисело мляко

Парфе
1б. заквасена сметана/кисело мляко/, 1п.чаени бисквити, 3с.л.желатин, 1 компот, 1ч.захар;
1.Бисквитите начупваме на дребно и ги прибавяме при сметаната/киселото мляко/ и захарта
2.Разтваряме желатина  в  сиропа на компота   на водна баня 
3.нарязваме плода от компота на дребно
1, 2, и 3 се смесват и се поставят в форма за кекс предварително намазана с масло. Поставя се в хладилник и когато стегне се обръща върху тортена чиния
Виж целия пост
# 1

Мисля да пробвам довечера парфето  smile3508
Виж целия пост
# 2
Кюфтета от извара със заливка
500гр. извара (да не е солена)
1 яйце
1 пак. ванилия
стафиди
2 суп. лъж. брашно

Всичко се разбърква и се пържат кюфтетата до зачервяване.
Поднасят се заляти , топли или студени. Аз ги предпочитам топли.

за заливката - кисело мляко(сметана) разбито със сладко

Много лесно става и са много вкусни!  chef
Виж целия пост
# 3
Парфето стана страхотно и много бързо. Компотът ми беше от дюли и добавих едно пакетче кокос / 50 г./. Препоръчвам ви го.
 newsm10
Виж целия пост
# 4




Парфе
1б. заквасена сметана/кисело мляко/
Аз искам да питам колко е 1б заквасена сметана?
Виж целия пост
# 5
Аз искам да питам колко е 1б заквасена сметана?

Това според мен е 1 брой.
И понеже може да е и кисело мляко - значи трябва да е една голяма кофичка сметана
Виж целия пост
# 6




Парфе
1б. заквасена сметана/кисело мляко/
Аз искам да питам колко е 1б заквасена сметана?
Да една кофичка от голямата сметана
Виж целия пост
# 7
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97748.0
Виж целия пост
# 8
Мерси! Ще си запиша рецептата Grinning
Виж целия пост
# 9
Цитат
Парфе
1б. заквасена сметана/кисело мляко/, 1п.чаени бисквити, 3с.л.желатин, 1 компот, 1ч.захар;
1.Бисквитите начупваме на дребно и ги прибавяме при сметаната/киселото мляко/ и захарта
2.Разтваряме желатина  в  сиропа на компота   на водна баня
3.нарязваме плода от компота на дребно
1, 2, и 3 се смесват и се поставят в форма за кекс предварително намазана с масло. Поставя се в хладилник и когато стегне се обръща върху тортена чиния
От същите продукти , само че с обик.бисквити правя крем.
Сместа: кис.мляко + захар+ бисквити -поставям в стъклени чаши (за уиски) като ги пълня 2/3 .Отгоре побреждам цели плодчета от компот и заливам с сока от компота (+разтвореният желатин).
Но ще опитам и този начин.  Wink
Виж целия пост
# 10
Звучи страшно фкусно и още утре ще го пробвам,само нещо да попитам захарта като е кристална ,а не пудра като се разбие със сметаната не остава ли на кристали?
Виж целия пост
# 11
СЛАДКИШ С КИСЕЛО МЛЯКО
4 яйца се разбиват с 1 чаена чаша захар на пяна. Добавят се 5 супени лъжици олио и 1 чаена чаша брашно. Изсипва се в тава намазана с олио и набрашнена. Слага се в студена фурна и се пече около 25 минути на 200 градуса.
След като се изпече и поизстине целият се надупчва с клечка за зъби или вилица и се залива с 1 кофичка (400-500 грама) кисело мляко подсладено с 1 чаена чаша захар (аз слагам на вкус, защото с това количество ми е прекалено сладко. Отгоре се украсява с захарни пръчици или смлени орехи и се оставя една нощ да пестои за да се сиропира добре.
Много бързо и лесно се приготвя и винаги се получава, няма издънки.

Виж целия пост
# 12
Това са моите рецепти, които лятото ги правя през ден:
Парфе
1б. заквасена сметана/кисело мляко/, 1п.чаени бисквити, 3с.л.желатин, 1 компот, 1ч.захар;
1.Бисквитите начупваме на дребно и ги прибавяме при сметаната/киселото мляко/ и захарта
2.Разтваряме желатина  в  сиропа на компота   на водна баня 
3.нарязваме плода от компота на дребно
1, 2, и 3 се смесват и се поставят в форма за кекс предварително намазана с масло. Поставя се в хладилник и когато стегне се обръща върху тортена чиния

Вместо торта с ягоди , днес направих ето това парфе , препоръчвам го стана много вкусно и много бързо , благодаря на авторката за рецептата   chef
Виж целия пост
# 13
Ама не е ли кофти от формата намазана с масло.Не придава ли аромата си и не остава ли отгоре? newsm78
Виж целия пост
# 14
Ама не е ли кофти от формата намазана с масло.Не придава ли аромата си и не остава ли отгоре? newsm78

моята форма е от онези дето са специално за парфета "отварящите се" и не ми се наложи да я мажа с масло
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия