Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 629
  • 727
# 90
Пробвала съм и двете, не е толкова заради вкуса на храната, а заради вида и.Домашните отказват категорично. Joy
Никакви сосове ли не ядат? Може да пробваш сос в по - малко количество, колкото само да загатва, заквасената може в някой полив да се сложи или чийзкейк , а течната в карамелен крем/ сос има много варианти, в които няма да изглежда като повръщано , давам това за пример, защото повечето хора, които познавам и не харесват сосове и яхнии дават това определение
Виж целия пост
# 91
Пробвала съм и двете, не е толкова заради вкуса на храната, а заради вида и.Домашните отказват категорично. Joy
Никакви сосове ли не ядат? Може да пробваш сос в по - малко количество, колкото само да загатва, заквасената може в някой полив да се сложи или чийзкейк , а течната в карамелен крем/ сос има много варианти, в които няма да изглежда като повръщано , давам това за пример, защото повечето хора, които познавам и не харесват сосове и яхнии дават това определение

Или -мнооого си точна в определението. И у нас така беше!!! Ама баба ви (т.е. Аз) понеже много обича сметана се изхитри. Слагам малко горчица и тя превръща сметановия сос в нещо СЪВСЕМ ДРУГО.
 Тайне, пробвай ако искаш.
Виж целия пост
# 92
Сладкиш с круши и бисквити Flowers Pear не вярвах, но стана страхотен! ( от скоро се пробвам като кулинар Grinning)
Виж целия пост
# 93
nadito0o, наистина вкусен изглежда сладкишът! Heart Eyes bouquet
Аз пък направо си уморих от глад мъжете тая вечер - чорби некви, гарнитура, а яденето? Ей така без ядене (месце) си останаха горките, сал с едната гарнитура....... Mr. Green

Крем супа от леща,


гарнитурата Wink - гъби с ориз


и мелба, да позамажа малко положението. Simple Smile

Виж целия пост
# 94
nadito0o, наистина вкусен изглежда сладкишът! Heart Eyes bouquet
Аз пък направо си уморих от глад мъжете тая вечер - чорби некви, гарнитура, а яденето? Ей така без ядене (месце) си останаха горките, сал с едната гарнитура....... Mr. Green
............................

Ох, labrex, това е любимата ми кухня. Мога да си отживявам месеци наред без да мрънкам, ама мъжката част ще ме изгони накрая... Simple Smile

Имах гости за вечеря и беше:

Оригинално ливанско Табуле - J. Mielle , или по точно "Перфектното Табуле". Този човек ,J. Mielle,  беше на разходка из Ливан , Бейрут и показа как точно се приготвя. Копирах го едно към едно . Много е свежо!

след това беше  предястие от "Любимите пълнени червени чушки със сирене и дом. сос" на фурна - Ани Шикарян. Рецептата и е много добра и малко по-различен пълнеж.

след това за основно беше
"Свински джолан с мед, балсамико и Кока-Кола" - кулинарен блог "Кокона". Перфектно е! Страшно се хареса и нищо не остана. Тава обичам. Наистина отне време, т. е . заеми фурната защото дълго се пече, но си заслужава.


и накрая поднесох с кафето
"Най-вкусният чийзкейк без печене и без желатин" - кулинарен блог Lussi`s World of Artcraft
Моля ви, пригответе го. Ще ви отнеме не-повече от 40-45 мин. Перфектен е. Единствената забележса беше относно бисквитите, там нещо не се разбрах с тях, ще го помисля , когато го приготвям отново, а това  ще е много  скоро. С горско плодове е, но сложих повече и не направих грешка.
 
Това е.
Виж целия пост
# 95
Лабрекс, то и у нас тази вечер си помислиха, че след толкова хапки разни основно няма да има  Mr. Green
Ама добре се подготвих за дегустацията на едно снежно вино




Гъши дроб с новия конфитюр от червени чушки http://pep-4o.blogspot.bg/2012/07/blog-post_19.html



Брускети http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_26.html



Ама имаше. гръцка мусака. Още в тавата, преди да съм нарязвала, след нарязването вече ме домързя да снимам. Но пак така си изглежда Simple Smile  http://pep-4o.blogspot.bg/2016/08/blog-post_8.html



В другата тава  на петна там е бисквитена торта с маскарпоне. http://pep-4o.blogspot.bg/2015/10/blog-post_16.html От нея може и да снимам  топки сутринта Simple Smile



Бобеца е за утре;

 

полента с панчета  днес http://pep-4o.blogspot.bg/2011/10/blog-post_11.html

 
 
Спорна нова седмица!
Виж целия пост
# 96
торнадо катроф, с пилешка пържола на тиган и картофено пюре Simple Smile

картоф с картоф си е странно, но никой не ги върна Simple Smile

Виж целия пост
# 97
Вкусно и красиво е тук! Невероятни сте! Kissing Heart

От снощи: пържени пилешки крилца със зеленчукова гарнитура (спетзофай без наденица).



Прекрасна нова седмица ви желая!
Виж целия пост
# 98

Заради тази снимка купих джолан. Може ли да споделиш как го приготви? Heart Eyes
Виж целия пост
# 99
Заповядай!Аз имам крок пот и в него готвя джолана за 12 часа.Може и във фурна в плик за 4 часа.После се обезкостява и месото се маже със сос за глазиране и се запича на грил функцията на фурната.Ако няма само на горните реотани.
 Сос за глазиране:1 част захар се карамелизира.Добавя се смес от 1 част соев сос,1част балсамов оцет,чесън и около 2 с.л. нишесте.Бърка се на котлона да се хомогинезира и се маже месото.После се запича за кратко.Много е вкусно и студено.
Виж целия пост
# 100
Много благодаря Hug От месец-два и аз и аз имам крак пот, та директно го мятам Heart Eyes
Виж целия пост
# 101
marcheva,
моля за рецептата на чийзкейк без печене и без желатин.
Виж целия пост
# 102
Аз правя чийзкейк, който изглежда по същия начин без печене. Изключително лесно: 1 пакет бисквити закуска, 1 и 1/2 масло. Натрошените бисквити се смесват с разтопеното масло и разпределят на дъното на формата. 1 малка сладкарска течна сметана разбивам с мискера, малко захар слагам, добавям 1 крема сирене и 1 малка заквасена сметана. Понякога разтапям един бял шоколад и го добавям към сместа. Това е! Сместа се изсипва върху бисквитите и отгоре сладкото. Лошото е че го обичам да е хубаво стегнал, а му трябва време в хладилника..
Понякога го правя и в малки формички, става много красиво като се извади от формичката. Тогава слагам от сладкото и по средата.
Виж целия пост
# 103
marcheva,
моля за рецептата на чийзкейк без печене и без желатин.
Рецептата е задължително с цедено кисело мляко и растителна сметана. Това е указано в самата рецепта на Lussis`s World of Artcraft
, ето я нейната рецепта http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg/2016/03/best-no-bake-ch … _source=BP_recent
и моята с най-пълни обяснения. Само че, отново повтарям не се разбрах с бисквитите които ползвах, стояха вече на пясък от колкото беше необходимо, въпреки че вдигнах маслото с още 20-30 г, затова или вдигаш маслото повече, то е и посочено така в рецептата или ползваш по-маслени бисквити, което ще направя когато го приготвя отново. За направата на този фантастичен чейзкийк ще ти отнеме не повече от 40 мин
http://recepti.gotvach.bg/r-79455-Най-вкусният_чийзкейк_без_печене_и_без_желатин
Виж целия пост
# 104
Марчева - сега АКО кажеш колко грама е (1 кофичка цедено кисело мляко).......може и да направя този чийзкейк. Yellow Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия