Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 147 026
  • 727
# 465

Свински врат нарязано на дребни хапки с гъби и лук нарязан на едро ....влъщи много се харесва 🙌

Десерта беше торта с бишкоти ,заквасена и сладкарска сметана
Виж целия пост
# 466

Десерта беше торта с бишкоти ,заквасена и сладкарска сметана

Страхотна торта 😍
Може ли рецептата?
Виж целия пост
# 467
Пълнени сандвич-джобчета

Виж целия пост
# 468
Картофени кюфтета
Виж целия пост
# 469

Страхотна торта 😍
Може ли рецептата?
[/quote]
Бишкоти
Какови бисквити
3бр 3в1
200гр заквасена сметана
400 гр сладкарска сметана
5с.л. пудра захар (ако е обикновена има вероятност да не се разтопи или поне ,,може би”няма да.е същия ефект )

      В достатъчно голяма купа се разбива сечната сметана ,но не напълно а да остане с една идея неразбита (надявам се че ме разбра) след това се добавя заквасената и накрая пудрата захар .
Във форма за торта се реди ред бишкоти напоени в 3в1 но топло а не горещо !
И така ред бишкоти ред бисквити ...накрая се поръсва с какако и престоява не повече от 12 часа например .Аз моята я изчаках 24 часа и видях че сметаната отгоре е започнала да се напуква ..... Надявам се да съм била полезна 😇
Виж целия пост
# 470


Виж целия пост
# 471

denyil, бърДже да даваш рецептата на неразпадналите се кИфтетата! Много апетитно изглеждат! Heart Eyes bouquet

Merelenda  ме подсети, че скоро не съм пекла джобчета, чак ми се приядоха, като гледам нейните. Heart Eyes bouquet

Разни пържолки, торти, баници Crazy.......хич няма да ги споменавам, щот...... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes chef bouquet

От мен само едни пълнени пиперки.


Виж целия пост
# 472
Разкошни картофени кюфтета!
Виж целия пост
# 473
Момичета,благодаря за похвалата...чак ме е срам Лабрекс да ми иска рецепта(все по нейни готвя bouquet) EmbarassedСкоро не бях правила куфтаци-да не би да е късмета на неначинаещия?
Нямам рецепта,всичко на око,дори днес по изключение за по-бързо сварих картошките обелени.Сварени,намачкани(с прибора с дупките за   пюре от стария набор),сирене,яйце,гьозум(джоджън),черен пипер-всичко намачкано и омесено с ръце Embarassed.Оваляни в брашно,отупани и потопени обилно в яйца...и изпържени.Туй е,няма никва тайна Blush Hug
Виж целия пост
# 474

Срам те е, denyil, браво! За тез чудни кюфтаци, ми ше искам рецепта, я! Няма само на картинка да ги гледам!  Simple Smile Сериозно, наистина изглеждат разкошно! Heart Eyes Ще се пробвам и аз, пък да видим, ако станат, ще се хваля! bouquet
Виж целия пост
# 475
Бутчета и сурова наденица в гювеч, с картофи, зелен боб и грах.



Виж целия пост
# 476
Много апетитно...от мен пилешко,пържолки с лук и ябълки,картофени кюфтета и раираните кифлички с шунка и кашкавал










Виж целия пост
# 477
Момичета,благодаря за похвалата...Оваляни в брашно,отупани и потопени обилно в яйца...и изпържени.Туй е,няма никва тайна Blush Hug
denyil - пишеш че накрая потапяш обилно в яйца - айцето не залепва ли за тигана? Или ги пържиш в много мазнина? Питам, защото аз почти не пържа, а такива няма как да се "изпържат" във фритюрника с въздух. Но...за мен си ще си направя в олио!!!!
Михаела - благодаря за подсказката - тъкмо имам бишкоти
megansg - ще бъда благодарна ако споделиш рецептата за кифличките Flowers Hibiscus
Тайне - МММ Flowers Bouquet
Merelenda, Лабрекс, Даре - Sparkling Heart

Аз правих джоланче в гИвеча

Скрит текст:

* Канелони с бешамел и бернаез - Марчева е виновна - да!


* и за да не остана по-назад - шоколадов мус


* сина реши че иска сладолед (а навън е 0*)?!?

Виж целия пост
# 478
Сем,не пържа в много мазнина(по мои разбирания),колкото да се покрие дъното на тигана,яйцето полепва по брашното и не ми остава по съда.А може тайната и да е в тигана...много тежък,вече поочукан,но все още незалепва(лидълски за 11лв.от зимна разпродажба преди две години)-всичко пека и пържа в него,дори и палачинки(щото залепват в делиманото...)
Тази вечер ще сме на "слънчево"кисело зеле с месце -засега без снимка Blush
Виж целия пост
# 479
Лабрекс, откакто ги видях, често ги приготвям. Страхотна идея са тези джобчета. Purple Heart

Sem, добре че съм подложила месно, че иначе не бих издържала на гледка на джолан Smile

У нас днес Бавно печен свински врат без кост



И опит за Щрудел елхички с ябълки и тиква

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия