Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 146 684
  • 727
# 615
Давам рецептата за свинското:
Нарязвам месо от бут на малки хапки. Мариновам го с малко сол, черен пипер и универсална подправка  ( например тази от Лидъл не е лоша ) за половин час. След това слагам в тенджера с малко олио и наливам вода, колкото да покрие месото. Включвам на средна степен котлона и готвя под капак, докато месото стане крехко. След това добавям 2-3 лъжици доматено пюре и лук, нарязан на тънки полумесеци. Отново готвя под капак за кратко. Когато лукът стане готов, махам капака, изключвам котлона и оставям течността малко да изври. Накрая слагам наситнен магданоз.
В случая месото беше 0,700 гр. и съм сложила една голяма глава лук. Тук всеки сам си преценява съотношението на продуктите по свой вкус. Аз по принцип обичам да готвя с много лук и когато още суров го сложих при месото приличаше по-скоро на лук с месо, отколкото обратното. (blush)
Виж целия пост
# 616
Картофена салата
Ряпа с моркови
Пилешки хапки мариновани в соев сос и горчица
Супа топчета
Виж целия пост
# 617
Днес:
Сухо варено жито, за специален повод




Кюфтенца по чирпански - Мария Митева, а от мен гарнитура:  сварен ароматен ориз с много подправки




за към свареното жито имаше още:
Маслен сладкиш с крем, ябълки и канела - "Вкусното ми хоби със страст и любов"  Таня Донева





и"  Голяма шоколадова бисквита" - HomeCooking







Виж целия пост
# 618
Ихааа marchеva14 голямата бисквита е страхотна, може ли рецептата?
Виж целия пост
# 619
Пилешки шницел, салата от домат и маруля със сос от кисело мляко, майонеза, горчица и чесън.Сниман по тъмно. Embarassed

Виж целия пост
# 620
Ихааа marchеva14 голямата бисквита е страхотна, може ли рецептата?
Разбира се, че ще ти я пусна, ама почакай малко до утре. Wink
Виж целия пост
# 621
Супа топчета, зеленчуци и пържена кървавица(немците и казват "умряла баба")
Вожда като видя менюто, си взе супата и напусна стаятa:)




Виж целия пост
# 622
Давам рецептата за свинското:
Нарязвам месо от бут на малки хапки. Мариновам го с малко сол, черен пипер и универсална подправка  ( например тази от Лидъл не е лоша ) за половин час. След това слагам в тенджера с малко олио и наливам вода, колкото да покрие месото. Включвам на средна степен котлона и готвя под капак, докато месото стане крехко. След това добавям 2-3 лъжици доматено пюре и лук, нарязан на тънки полумесеци. Отново готвя под капак за кратко. Когато лукът стане готов, махам капака, изключвам котлона и оставям течността малко да изври. Накрая слагам наситнен магданоз.
В случая месото беше 0,700 гр. и съм сложила една голяма глава лук. Тук всеки сам си преценява съотношението на продуктите по свой вкус. Аз по принцип обичам да готвя с много лук и когато още суров го сложих при месото приличаше по-скоро на лук с месо, отколкото обратното. (blush)



А доливаш ли вода?
Виж целия пост
# 623
За водата съм пропуснала да кажа. Когато се готви под капак водата не се губи особено. 1ч.ч по времето, когато се слага лукът, е достатъчна.
Виж целия пост
# 624
Ихааа marchеva14 голямата бисквита е страхотна, може ли рецептата?
Разбира се, че ще ти я пусна, ама почакай малко до утре. Wink
Ето я и рецептата
http://recepti.gotvach.bg/r-83079-Голяма_хрупкава_шоколадова_бисквита
Виж целия пост
# 625

Виж целия пост
# 626
marchеva14 Благодаря!
Виж целия пост
# 627
 Бленуваната от Душко Добродушков печена тиква,но с карамелен сироп.
Виж целия пост
# 628
Наденица и карначета
Рошковците на Пеп-4о bouquet(добре,че направих повечко-около 50тина топчета,останаха само за кутията на малкия за утре)И накрая мъж ми вика"моля те скрий ги,че ще умра(от преяждане)"
Виж целия пост
# 629
Наложена баница с кори на сач.



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия