Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Защо пушат децата?

  • 17 162
  • 215
# 180
Явно аз съм от задръстените Thinking Дъщеря ми е на 11, още ходи с мен по парковете, няма нито един от нейния клас, който да е пробвал цигари/поне доколкото знам от нея, защото такива "уау" новини споделя с мен/. По мое време/сега съм над 40 год./ също не помня да съм имала съученици в 4-5 клас, които да пушат; след 7-ми - да. Всъщност, важно е да се поговори с детето, да ти има доверие, да, но също не по-малко важно е да не пуши - има достатъчно информация за вредите, особено при подрастващите.
Виж целия пост
# 181
Ати55 без да познавам теб или дъщеря ти и при вас може да е различно, но когато аз казах на майка ми че пуша и аз и казах 4-5 цигари на месец, което съвсем не беше така. Не пушех колкото повечето си приятели но пак една кутия ми отиваше за седмица. Бях навършила 16!

 При мен е лесно спирането, както е казала по назад една съфорумка- нито съм зависима, нито мога (по скоро не искам) да ги спра. Не пуша много има дни пуша по 2-3-4 цигари, други в които с месеци не паля. Като пушач мога да кажа че най ми е противно някой да ми кади на главата  Sick Най вече с няколко човека, при това от семейството, не мога да изляза на глава че когато децата ми са в определена стая да не пушат- ама на, глас в пустиня!  #Cussing out  През двете си бременности съм спирала от раз, когато пътуваме към България пуша само като се спре колата и още повече не пуша около децата. Най ми е противно да влезна в кола и да смърди на тоалетна  Sick
Виж целия пост
# 182
Лично аз не съм виждала нито едно дете във познат град да си играе по пързалките, че и със родители на възраст 11 години..... Ако във някои квартали е така, явно са далеч от мен... А и пак се поправям, че тя НЕ пуши редовно, а най - много 4 цигари на месец.
При условие, че вчера в една друга тема написа, че дъщеря ти гледа порно от 8-годишна, да попитам вашият квартал да не е случайно Филиповци или Максуда?
Виж целия пост
# 183
Миналата година на родителската среща учителката каза, че децата тогава 9 годишни, гледат порно на телефонните си в междучасието. Понеже същия ден е имало и бой между моят син и негов приятел, се притесних и забравих да го питам за порното. Мен обаче значително по-страшно ми се вижда масовото пушене на тютюн и марихуана, - както и пиенето сред по-големите ученици.
Виж целия пост
# 184
Въобще не е масово.
От клас по 1-2 или 0. Нищо по-различно от едно време.

Виж целия пост
# 185
Колкото и да говориш и обясняваш, не виждам как ще го направиш с цигара в ръка.
Най-много да ти отиде по дяволите авторитетът и да няма кой да те чуе и за по-сериозните неща...
Виж целия пост
# 186
Абсолютно е така. И напред казах, че децата копират.
Разбира се пушат и деца на непушачи, но когато става дума за аргументиран разговор този на пушача издуша отвсякъде.
Виж целия пост
# 187
А има и деца на пушачи, които са отвратени именно от личния пример на родителите си и им се гади само при мисълта за цигара, никога не са и не биха пробвали нещо подобно (аз).
Виж целия пост
# 188
О, да, наистина е така. Но имах предвид тези, за които са нужни аргументи Simple Smile

Виж целия пост
# 189
Ако става въпрос за големите ученици,  моите впечатления са, че е много по- масово отколкото по времето, когсто се изключваше за цигара.
Детето ми учеше в една сграда с гимназия, непосредствено пред двора винаги имаше тълпа от пушачи.Дори някои още от двора на училището палеха.

Възрасни минават край тях, никой нищо не им казва, то и какво ли да каже.А все си мислех, че тази мода е отминала.

Виж целия пост
# 190
За съжаление много деца пушат и то от по ранна възраст. Сина ми е 6-ти клас още от миналата година знам за съученик, който пуши. Но за съжаление това дете е лишено от контрол, родителите му са из чужбина и то се изживява като тартор из училище заедно с по-големи деца. Да това не означава, че ние като висим на главата и контролираме всичко това няма да се случи, но се надявам да е на по-късен етап.
 Относно ходенето на площадки от 10-11 годишни деца с родителите- Вие сериозно ли? И моя е дечко, но поне в двора на училището ходи сам, за да карат скейтборд. Да не говорим, че момиченцата на тази възраст вече се държат като млади дами и хич не държат мама за ръката на детската площадка.
Виж целия пост
# 191
[Аз винаги казвам, дори и на колегите в работата,  че само низката  класа пуши. Отговорът на детето е:а тате защо пуши? Сега аз мъжа ми не мога да го променя и му отговарям, че веднъж от любопитство е пробвал и се е пристрастил. Но след като и детето е пробвал от електронна цигара, значи и този метод е безполезен. Иначе толкова говоря, колко са вредни цигарите, че детето преди плака, че баща му ще умре от рак. Та и този метод е безполезен. Иска ми се да бъдат забранени за продажба.
Виж целия пост
# 192
Че аз оня ден непосредствено пред главния вход на двора на едно основно учулище сварих тълпа пушачи учители, барабар с охраната. Децата се провикваха през оградата Госпожо, госпожо... Какво изобщо да коментираме Confused
Виж целия пост
# 193
Добре де,всички нападате майката с детето ,което пуши от 10 годишно.Не било нормално,не било логично,как така....Да,прави сте,но никой не е защитен от подобни случки.
Едва ли тази майка е давала цигари на детето си с думите-вземи,пробвай.
Всеки си казва-това при нас няма как да стане и, като се случи, шок и ужас.
Предположете,представете си, че вашето дете утре запали цигара-на 9,на 10,на 15 години,няма значение.Какво ще направите?
Ще го набиете?Ще го навикате?Ще му забраните?
И мислите,че като с магическа пръчка то автоматично ще спре?
.В училище казват,но няма никакъв контрол над децата.Ако искат,ще намерят начин да пушат.
Вместо да я критикувате,дайте съвет,поставете се в нейната ситуация и кажете какво бихте направили.
Виж целия пост
# 194
Не разбра ли, че никаква майка на 10-годишно не е писала, ами някакви келеши си играят пак във форума?  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия