За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

  • 59 000
  • 765
# 15
Обърках солта със захар в картофена яхния и сега си сладнее.Мога ли да я спася?
Виж целия пост
# 16
Ако добавиш повечко домати, може би ще стане. Все пак зависи колко си "посолила"
Виж целия пост
# 17
Някой беше питал за блендер - ползвам лидълски и дъм много доволна. За около 2 години не ме е предал. Беше към 50лв.
Виж целия пост
# 18
Она, спокойно може да я замразиш.
Виж целия пост
# 19
И аз ползвам на Лидл - този който е комбиниран чопър, пасатор и има и тел за яйца, точно за тахан най-много е полазван, 600 вата е. За тахан каквато и мощност да е, трудна работа да се смели на фина паста от веднъж, бъдете подготвена че ще спирате и изчаквате да ви изистине и блендерът, и сместа вътре, докато стане както трябва. Поне за мен за тахан по-удобно ми е това което се води чопър, каната е широка и не е висока като на блендер. То и при двете особено отначало отива по стените почти всичко и си трябва отваряне и "събаряне" на ядките до ножа.
Виж целия пост
# 20
Она, спокойно може да я замразиш.
много благодаря!


+1 за лидълския пасатор-чопър-тел за разбиване. От 4 години имам такъв.
Виж целия пост
# 21
Момичета, ще правя тиква с крем карамел. Как е по- добре да сваря или да изпека тиквата предварително? И за 1.5 кг тиква колко яйчена смес? Не съм правила досега.
Виж целия пост
# 22
Момичета, ще правя тиква с крем карамел. Как е по- добре да сваря или да изпека тиквата предварително? И за 1.5 кг тиква колко яйчена смес? Не съм правила досега.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_7357.html

Виж целия пост
# 23
Жаки, изпечи я предварително с малко вода. Ако я вариш и изпуснеш момента(а и не само тогава), ще имаш пюре от тиква, вместо парченца.
Виж целия пост
# 24
Включвам се да кажа, че тиква много хубаво се замразява и не си губи вкусовите качества! Много се учудих, че не се разкашка и споделям. Simple Smile
Замразих си смес за тиквен пай миналата седмица. Без да искам обърках пропорциите и трябваше да направя двойна доза от сместа - варена тиква, яйца, сметана, захар. Вчера я размразих и опекох втори пай - суровата смес я близнах - нямаше абсолютно никаква разлика във вкуса, пая ще го разрежем днес, но изглежда и мирише страхотно.
Виж целия пост
# 25
Удобни ли са тези тави/форми за печене на кексове, щтрудели? Имам само класическа форма за кекс и емайлирани тави.
Скрит текст:
Има и правоъгълна

https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=3302
Виж целия пост
# 26
Starrydream, аз лично, в такава форма правя чийзкейкове, сладкиши, малки тортета.
Виж целия пост
# 27

Тези 27см диаметър - достатъчни ли са, струват ми се малко? Гледам, че покритието им не е от ниския клас на ИЛАГ и затова мисля да взема една. Thinking

 Ще сменям и раховеца... колебая се дали да е широка 50 или 60см печката и дали с керамика  Thinking
Но си мисля че 60см е по-добре, макар че сам живея.
Виж целия пост
# 28
60, защото после печката си я ползва човек по-дълго, а шкафовете за печки са стандартно 60. Дори нямах идея, че има печки по 50 см. Поне ние като купувахме кухня, нямаше.

Определено бих взела керамика, заради оптиката. Иначе има нови печки със старите котлони и те вече също загряват бързо, но ми е много старовремско. Може и индукционен, но там не познавам детайли.
Виж целия пост
# 29
Удобни ли са тези тави/форми за печене на кексове, щтрудели? Имам само класическа форма за кекс и емайлирани тави.
Скрит текст:
Има и правоъгълна

https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=3302

27 см никак не са малко ... аз имам една 28 см и си е доволно голяма, пека блатове за торти в нея и понякога по - големи дози за кекс
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия