Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плетем красоти за топлите дни .. тема 96

  • 67 518
  • 735
# 180
Цитат
Аз си изплетох това за два дена 


Уау, иска ми се и аз да можех... представям си го да започна сега с нещо подобно и да съм готова за другата коледа Sad Grinning
Като че ли аз съм го писала. Когато децата ми бяха много малки, не плетях за тях, защото знаех, че докато завърша "нещото" и те ще пораснат.
Много са ви красиви и ръкавиците и чантата...Още са ми в "бъдещи проекти", но май сега трябва да ги започна.
Виж целия пост
# 181
... За да не съм голословна, това са моите мочили до момента. Сега започнах трета, ще я мисля в движение.
Скрит текст:


Ау, страхотни мочили! Влюбих се в тази в скритият текст!

След толкова години, се сетих че мога да плета и влезнах тук за идеи за шапка към шала, който творя в момента, а намерих тези прекрасни чанти. Мятам се да търся инфо, прежди, схеми.

Благодаря, Сбъдваща Flowers Hibiscus

За много години на всички в темата!
Виж целия пост
# 182

Това са моите мочили
Виж целия пост
# 183
То това са от останали​ парчета от полички, но за да стои на волани ги плетох не като шаловете, а на една кука с основа отдолу, т.е. с две прежди и през ред, два наплитах от тази. Става бавно, но пък ефектно. И за мое учудване оцеляха дълго. На малката госпожица поличката вече не и става, а е носена няколко години,не само през лятото. В градината се носеше целогодишно - с космонафт или панталон до градината, там го сваля и обува поличката. И на училище като тръгна я носи и сега в 3 ти клас ме врънкаше да я оправя, че на ластика горе не я събира,но тя е плетена от горе надолу, а се оказа че това нещо няма разплитане, хем аз съм си го плела.
Аз продължавам с тоалети за кукли, че в подаръците от родата имаше още такива и те се оказаха без гардероб и с различни размери.


Тъй.
Прекъсваш, значи, конеца на някое място Разплиташ един ред по кошмарния начин - и получаваш 2 отделни парчета. Разплиташ горната част - дето без друго не става - по обичайния начин. Вадиш бримки от долната част - там, където се полагат. Плетеш в обратна посока - по-широчко, вероятно малко по-късо ще стане, може нещо друго да добавиш горе. Долу... също нещо трябва да добавиш, че сигурно и дъжинка ще ти трябва - може още някой и друг волан или нещо подобно.
Виж целия пост
# 184
Благодаря. Тя е на една кука и разплитането не е чак такъв кошмар, но няма да я наплитам, защото преждата съм я поръчвала през сайта на Александър и тук я няма, а ми е скъпо вече за 2 кълбета не си струва оскъпяването от доставката /самата доставка е по-скъпа от кълбетата/, пък и тогава изплетох 4 поли - и за голямата, и за племенницата, и за друго приятелско дете и тези 3 поли се "завърнаха" при мен, а и трите са по-голям размер от нейния и едната след леко мрън, че не е в бяло и розово, а в лила и бяло я замени. А част от преждата на тази вече влезе в мартеници. За розовата част си мисля за цветя.
Виж целия пост
# 185
Здравейте! Има ли тук дами, притежателки на плетачна машина? В процес на покупка съм на такава(Пасап Дуоматик Деко) и бих се радвала да обсъждаме работата и моделите си! Ако пък има такава тема, моля някой да ми копира линк. Благодаря! Иначе последно правя тези пантофки, на чорапени игли☺️
Виж целия пост
# 186
имам плетачна машина и си я гледам като играчка на висок рафт. Simple Smile Simple Smile
не съм я разучила, не съм опитвала нищо с нея, все чакам да намеря повече свободно време, а то все няма...

а пантофчетата са много сладки. Simple Smile  като за кукла. Simple Smile
Виж целия пост
# 187
Благодаря. Тя е на една кука и разплитането не е чак такъв кошмар, но няма да я наплитам, защото преждата съм я поръчвала през сайта на Александър и тук я няма, а ми е скъпо вече за 2 кълбета не си струва оскъпяването от доставката /самата доставка е по-скъпа от кълбетата/, пък и тогава изплетох 4 поли - и за голямата, и за племенницата, и за друго приятелско дете и тези 3 поли се "завърнаха" при мен, а и трите са по-голям размер от нейния и едната след леко мрън, че не е в бяло и розово, а в лила и бяло я замени. А част от преждата на тази вече влезе в мартеници. За розовата част си мисля за цветя.Да ти я поръчам аз? Няма да ми се отрази пагубно, ще я включа в някоя друга поръчка... обаче как да ти я пратя? С пощата дали ще е по-тънко? Ако изобщо ти се занимава все още с нея, де.

ПП
За плетачната машина - и аз така. Все чакам да се сдобия с време... пък то пусто, все не идва.
Виж целия пост
# 188
Много благодаря за предложението, но няма как да се възползвам към момента, че я разплетох и оплетох в други неща.Остана само едно кълбо. От розовата направих цветя /за ваза/ и набързо 2 несерчета за именнички, че ни изненадаха с покана за имен ден /даже и не успях да ги снимам, за което много ме е яд, че вплетох и мъниста под формата на малки сърчица и получателките много си ги харесаха/, а по-голямата част от бялото вече я изплетох за  тазгодишните мартеници.
Виж целия пост
# 189

Леле, не е ли рано още за мартеници!? з... все изоставам.
Виж целия пост
# 190
Ей го къде е март, а на мен ми трябват 120 бр /роднини, приятели, колеги, мои и на половинката, съученици + приятели от допълнителните занимания на едното хлапе и на другото, а и  допълнителните 20 са за баба, която ме учеше да плета на една, две и пет игли да ни закичи нас и своите приятелки, че вече не може да плете на една кука, ама обръчите не си ги дава/, пък повече от 5 на ден мога само през уикендите и за да не ми идва нанагорно, пък и да са красиви и оригинални, а не просто стандартни започвам отрано. Е, в мъжките версии няма кой знае каква оригиналност.
Гледам предимно се харесват гривни - и от мъже, и от жени, но правя винаги и по няколко пръстенчета, колиета и брошки.
Виж целия пост
# 191
рано пиле - рано пее! Simple Smile

и аз все се заканвам да започна с коледните творчества на Великден, а с великденските на Коледа и все само с намеренията оствам.
Simple Smile
Виж целия пост
# 192
Това е много добра идея, но какво правиш за Великден? Аз правих яйца, поставки за тях, облекла да не се чупят и ми свършиха идеите.
Виж целия пост
# 193
повече бродирам (по-скоро бродирах) Simple Smile
картички, яйца, подлепени, изрязани и залепени на шишче...
искам покривка с пилета да си направя.
подложки за чаши Simple Smile

преди време ми бяха подарили плетено яйце на връзчица - може да се закачи като украса. целогодишно виси в детската стая. Simple Smile
Виж целия пост
# 194
запис за темичката...отдавна не съм влизала но ще я следя с интерес ... по късно ще се похваля и с някоя моя плетка Simple Smile
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия