Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Противогрипна ваксина и кърмене

  • 2 040
  • 1
Здравейте.
Всяка година, от 2009г, насам се ваксинирам с противогрипни ваксини, защото боледувах доста често. Интересувам се как стоят нещата с ваксините и кърменето. Макар на ваксината тази година да пише, че може да се прилага при бременни и по време на кърмене, педиатърката ме посъветва да не си я слагам. Имате ли информация длаи такива ваксини са безопасни за бебетата?
Благодаря.
Виж целия пост
# 1
Здравейте,

Благодарим, че се обръщате за информация към нас.

Според различни международни надежни източници (LLLi, KellyMom, InfanRiskCenter, CDC, AAP) , НЕживата противогрипна ваксина не е противопоказна при кърмене. Живата противогрипна ваксина не се препоръчва за прилагане при кърмещи жени, въпреки че се смята, че рискът за кърмачето при нея е нисък.

Разполагайки с тази информация, може да обсъдите отново с педиатърката нейните и Вашите притеснения относно поставянето на ваксината и евентуалното влияние върху бебето Ви чрез кърмата. Ако имате допълнителни въпроси, ще се радвам да Ви предостява нужната информация.

Поздрави и хубав ден!
Мария Атанасова
ЛЛЛ Лидер-консултант по кърмене
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия