Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене и колдрекс

  • 3 059
  • 2
Здравейте. Мисля че съм малко настинала. Боли ме едната сливица. Пих един колдрекс и умишлено не кърмих да не навредя на бебчето. Въпросите ми са: Може ли да се кърми и да пия колдрекс? Ако не може колко часа трябва да изчакам преди да му дам да суче? И какви хапчета мога да пия при настинка докато кърмя?
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Здравейте, DesGS!

Приемането на лекарства, хранителни добавки и други медикаменти и вещества, е важно да бъде обсъдено с личния или лекуващия лекар, както и с педиатъра на бебето. Препоръки за приемането на каквито и да е медикаменти е от компетенцията на лекарите. Ла Лече Лига Лидер-консултантите по кърмене могат да предоставят единствено информация за съвместимостта на определен вид медикаменти (или техните активни съставки) с кърменето, съгласно надеждни наши източници.

Колдрекс съдържа (според листовката му) активни съставки Аскорбинова киселина / Кофеин / Парацетамол / Фенилефринов хидрохлорид / Терпин хидрат.

Парацетамол като самостоятелна съставка е отбелязан като съвместим (много ниско ниво на риск - Very Low Risk)
Аскорбинова киселина, Кофеин, Фенилефринов хидрохлорид като самостоятелни съставки са отбелязани като относително безобасни (ниско ниво на риск - Low Risk probable). И 3-те съставки се смятат за съвместими с кърменето при ниски дози и непродължителна терапия.

Терпин хидрат - за съжаление не откривам информация за тази съставка.

Пожелавам скорошно оздравяване и хубав ден!
Мария
ЛЛЛ Лидер-консултант по кърмене
Виж целия пост
# 2
Благодаря за бързия отговор.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия