Научете истината за пъпките!
Кои храни провокират акнето?
...И може ли лекът да се намира в чинията ви?

Включете се в темата, за да научите истината за пъпките. Вижте съветите на експерти и открийте най-подходящата грижа за кожата си. Очаквайте интересни предизвикателства и награди от La Roche-Posay и BG-Mamma!

Млечните продукти могат да причинят появата на акне

ВЯРНО
Различните проучвания показват различни резултати, но има доказателство, че повишеният прием на млечни продукти може да причини акне. Докторите не знаят точната причина, но действащата теория е, че виновници са хормоните в млякото. Опитайте се да намалите приема на мляко и млечни продукти и вижте как ще реагира кожата ви. Не забравяйте, че протеиновите шейкове действат като висококонцентрирано мляко!

Шоколадът причинява пъпки

ГРЕШНО
Всеки човек е различен, затова избягвайте доколкото можете приема на шоколад, ако мислите, че предразполага появата на несъвършенства по кожата ви. Все пак имайте предвид, че няма доказателство шоколадът да причинява акне. Натуралният шоколад е пълен с антиоксиданти, които са не само полезни за здравето ви, но поддържат кожата блестяща и здрава!

Сладките и тортите могат да доведат до поява на пъпки

ВЯРНО
Последните проучвания показват, че храни с висок гликемичен индекс, които повишават кръвната захар, могат да влошат акнето. Знаем, че е трудно, но за да бъде кожата ви в добро състояние, се придържайте към пълнозърнести храни.


Мазните храни като пица и пържени картофки предразполагат появата на акне

ГРЕШНО
Често срещан мит за акнето е, че приемането на мазни храни значи повече омазняване и на кожата, но всъщност няма пряка връзка между двете. Все пак диетата, включваща вредни мазнини, може да действа негативно на органите в тялото, както и на кожата. Диетата при акне трябва да съдържа предимно здравословна и балансирана храна.

Витамините и минералните добавки помагат за изчистването на акне

ГРЕШНО
Главните причини за появата на акне са основно хормонални и не са свързани с недостиг на витамини и минерали. Но балансираната диета с много плодове и зеленчуци снабдява кожата с важни съставки, които помагат за заздравяването на пъпки и несъвършенства. Чинията, пълна с цветове, е добро начало, тъй като плодовете и зеленчуците са богати на антиоксиданти, които поддържат кожата здрава и устойчива на влияния.

Открийте цялата професионална серия Effaclar, които осигуряват дерматологично решение, адаптирано за всеки тип мазна кожа.Виж целия пост