Замразени манджи?

  • 7 497
  • 18
Момичета, след една седмица се прибирам в БГ и мъжа ми остава за окло 15 дни сам.Милия много страда, че няма да има готвено.Става ли да сготвя няколко манджи и да ги оставя в камерата?И ако е да, кажете кои спред вас са подходящи, т.е. като се размразят да не са гадни за ядене ConfusedВсичките трябва да са с месо, че той постни не признава Crossing Arms
Виж целия пост
# 1
Замразявала съм във фризера, но пък после рядко сме хапвали от тях.
Супи не стават, много се разводняват при размразяване. Зеле, зелеви сърми и пълнени чушки стават г/д.
15 дена си е дълъг период, ще ти трябва дълбоко замразяване. В обикновена камера яденето може и да се развали.
Виж целия пост
# 2
Замразявала съм боб с наденица (на пар4ета)- беше си вкусен. Също и грах с месо. С картофи по4ти нищо не става. Пилешка супа съм замразявала, ама после я пасирах да стане на крем супа, за да има хубава консистенция. Майка ми е замразявала пе4ен джолан- не е безкрайно лошо после като се стопли, но по-добре във фурната, а не в микровълнова...
А не може ли да му оставиш месо и няколко много прости рецепти за "сам мъж"? Simple Smile
Виж целия пост
# 3
А не може ли да му оставиш месо и няколко много прости рецепти за "сам мъж"? Simple Smile
Ако имаш някоя идея за такава рецепта ще е чудесно Hug
Виж целия пост
# 4
Във фризер имам само зелеви сърми и боб със зеле.
Прости местни мъжки манджи - скара  Mr. Green 
Виж целия пост
# 5
Значи моята идея: като сготвиш манджата и докато е топла я затваряш в буркан с винт и го надупваш и така от топлината се херметизира,после прибираш в хладилника и като ти се дояде манджата-отваряш и топлиш и ядеш.Много просто и лесно без да минава през фризера.Аз често така правя,защото обикновено се хвърлят манджи.А като е запечатана в буркана-ако не стигне яденето-отварям буркана,иначе го ядем когато ни се прияде.Поне не отиват в кофата храните де.А за идеи-всичко може да е.За 15 дни измисляш 7 манджи и готвиш по 2 буркана и готово!
Виж целия пост
# 6
аз постоянно замразявам на малкиая храна по гореописания начин ,но ги прибирам във фризер и когато ги размразя и притопля си миришат и имат вкус на прясно приготвена храна
Виж целия пост
# 7
Идеята за гореща храна в буркан не е лоша.
Аз така затварян кисел-а на Дияна, в малки бурканчета. Афро е права за лесните местни рецепти - скара. (+ пържени картофи, картофено пюре и т.н.)
Виж целия пост
# 8
Замразявала съм кисело зеле със свинско, кюфтета с доматен сос и боб с кюфтета.
Дроб-сърма съм пробвала, но като се размрази, не е вкусно.
Виж целия пост
# 9
Винен кебап можеш да замразиш, а ориз предполагам той сам може да си направи, свинско със зеле, сарми, боб с кисело зеле, боб с бекон, спанак с ориз и агнешко.
Виж целия пост
# 10
моят съвет е само в буркани!!!!!!!!!никакъв фризер.За всеки случай завари за около 7-8 мин.бурканите да не стане някой гаф,и ги дръж в хладилника.Само така мандйите имат пресен вкус Naughty
Виж целия пост
# 11
А не може ли да му оставиш месо и няколко много прости рецепти за "сам мъж"? Simple Smile
Ако имаш някоя идея за такава рецепта ще е чудесно Hug

Ето няколко прости манджи-
1. замразен спанак с пилешко- замразения спанак си го задушава на пюре с малко масло, пилешката пържолка на тиган и готово. 15 мин
2. в йенска тенджера- пар4ета месо, лук на едро, картофи на едро, моркови на кръг4ета. Малко мазнина. Във фурната за 40-50 минути и готово!
3. Кайма , омесена с кашкавал и кисели крастваи4ки- или на кюфтета или направо разстлано в тава- във фурната за 30-40 мин и готово!
4. Грах и зелен фасул с месо , знаеш, също е лесно и бързо- ще му напишеш как да си го сготви.

Ако се сетя за още нещо ще пиша Laughing  bouquet

Виж целия пост
# 12
Лесна манджа и от мен. Пилешки гърди се нареждат в йенска тенджера, мажат се отгоре с една майонеза, стърже са кашкавал на око, захлупваш тенджерата и печеш в затоплена фурна до 200 градуса, около час.
Още едно интересно и вкусно пиле.
Нарязва се на порции цяло пиле. Взимат се около 4-5 глави стар чесън, махат се само грубите обелки, а самите скилидки остават в шлюпките си. Нарежда се в тава месото, може предварително да е овкусено с подправка за пиле, разпръсваш и скилидките при пилето. Заливаш с една кафена чашка оцет и една кафена чашка вода. Закрива се с фолио и се пече пак на 200 грауса около час. 15-20 минутки преди да се извади от фурната се маха фолиото да се запече и отгоре.
Вкусни са и двете пилета, ужасно много. Второто пиле с чесъна е страшно вкусно, особено чесъна, става мек и на места се карамелизира в шлюпката, заради повишената си захарност.
Успех на теб и на мъжа ти!
Виж целия пост
# 13
Аз пък замразявам какви ли не манджи - боб, сърми, пълнени чушки, пица (готова, изпечена с разните му там неща отгоре), супи всякакви, сварено пилешко, свинско с картофи и домати... Трикът при размразяването е да се загрее до много горещо, а супата да кипне - още по-лесно в микровълновата.
Виж целия пост
# 14
Аз ще ти кажа само да не замръзяваш картофи.........Не са готини после Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия