Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

  • 33 675
  • 389
Здравейте. Провокира ме да пусна темата това, че забелязвам, че много хора си пийват редовно. Въпроса ми е Вие и половинката Ви употребявате ли алкохол, и ако да колко често? Познавам хора, които не близват. Други пият само на повод, други когато излизат вечер, други вечер вкъщи разпускат с питие, на други им е приятно с хапване или drink afer work. При мен: Пия на повод по скоро вино, но понякога и уиски, но също и често вечер ми е приятно да разпускам с чаша вино пред телевизора, лятото пия коктейли на плажа или вечер с приятели. Моя човек също, но по скоро  бира, понякога уиски . Как е при Вас?
Виж целия пост
# 1
На периоди сме, аз пия най-често вино или някакъв ликьор, но не всяка вечер, максимум 2 пъти седмично да се случва, той най-често бира и по-рядко уиски, по бира всяка вечер напоследък (но е период, не се случва непрекъснато), уиски много рядко.
Виж целия пост
# 2
 
Пием само по повод (гости,ресторанти, сватби и т.н.), и то уикенда и предимно вино. През работните дни не пием изобщо. Имам обаче наблюдения че хората масово си пийват ежедневно, особено вечер. За мен не е нормално всеки ден да се консумира алкохол, но всеки cu преценя за себе си.
Виж целия пост
# 3
Аз не пия. Нито с повод, нито без. Много ми е досадно, да не кажа неприятно, когато трябва да се оправдавам, че не пия.
Виж целия пост
# 4
Пия, понякога. Предпочитам лек алкохол - вино, бира, коктейли.
Не възприемам пиенето всяка вечер, това е алкохолизъм.
Виж целия пост
# 5
Аз не пия никакъв алкохол, ММ пие всяка вечер 1-2 чаши вино или около 100гр. ракия. Бира през лятото си купува. Пиенето всяка вечер не е признак на алкохолизъм.
Виж целия пост
# 6
Аз не пия никакъв алкохол, ММ пие всяка вечер 1-2 чаши вино или около 100гр. ракия. Бира през лятото си купува. Пиенето всяка вечер не е признак на алкохолизъм.
И при нас е така. Аз консумирам алкохол под формата на половин чаша вино/бира годишно. 😂
Виж целия пост
# 7
Млади хора сме, но не сме големи пиячи.

Обикновено 1-2 пъти в месеца да си вземем бутилка вино, но много рядко успяваме да я изпием.
Иначе по-често пием бира, 2-3 пъти в седмицата по една на вечеря.

По повод и при излизания също пием, най-често вино, бира или някакъв коктеил.
Иначе имам бутилки с водка, ракия, ром и уиски, които си стоят така просто и ги предлагам на гости.


Скрит текст:
Имам чувството, че такъв е манталитетът в България. Всички мъже в семейството пият всяка вечер, дали ще е бира, вино или ракия, но не пропускат. Не го приемам.
Половинката не е българин и все ми правят тъпи коментари от сорта '' Трябва да се научи да пие тоя човек'', ''Мъж, пък не пие много, що за човек''.

Виж целия пост
# 8
Не пия. Не поради някакви предразсъдъци, просто така и не харесах вкуса на алкохола. Бившият ми пиеше всяка вечер бира, че и по 2-3. За мен беше голям проблем. Откровено смятам, че е зависимост.
Виж целия пост
# 9
Много рядко пия алкохол.
Ако реша да пия нещо е по повод и по - леко - бяло вино, шампанско, от тези коктейли на Брийзър с ром, Самърсби или ром Малибу.
Не повече от 1 чаша, 1-2 пъти в годината, може и по - малко 😀
Когато сме си вкъщи с ММ, обикновено не пием алкохол.
През лятото той пие понякога по половин бира с вечерята, но е по 1-2 пъти в седмицата.
Пие уиски по повод, ама има, няма 100гр за наздраве.
Аз работя в бар, ама ни алкохол пия, ни кафе 😀
Виж целия пост
# 10
Употребяваме да. Обожавам червени вина. Мога да пия всяка вечер, мога и месеци да не близна. Пия по повод, понякога ако е било супер стрес на работа изпивам като се прибера чаша  вино със сирене и хляб. Зимата с филенце  от телешко или свинско. Концентрати и бира не обичам. Пък от бирата пускам и шкембе. В смисъл като цяло съм доста мършава и като ударя една бира и ми се надува корема много, чак ми се лопчи като вървя и затова не пия често. Ликьор определено не.
Виж целия пост
# 11
Хм, всяка вечер не, но определено по няколко пъти през седмицата се случва да пием вечер с приятеля ми - по чаша вино или бира според сезона. Освен това се случва да изпия и някой коктейл, когато сме излезли на бар. Тогава той залага на твърд алкохол - чаша ром, уиски и прочие.
Виж целия пост
# 12
Пиенето всяка вечер не е признак на алкохолизъм.
На алкохолизъм може би не,но на зависимост да.Ако не ми вярвате,накарайте съпруга си да не си пие 100-те грама ракия вечер и може да останете неприятно изненадана.
По въпроса,в нашето семейство пием само по повод и то в малки количества,просто не сме пиячи и това е.На мен лично не ми харесва вкуса на алкохола и затова все се лигавя с Бейлис или нещо подобно,а съпруга ми не съм го питала конкретно,но виждам,че не го влече Simple Smile.
Виж целия пост
# 13
Аз не пия - случвало ми се е да пийна няколко глътки, много рядко на празник (това 1-2 пъти годишно), но само ако става дума за сладко питие с ниско съдържание на алкохол. Алкохолът ми е неприятен на вкус и освен това, ако изпия малко повече (примерно малка чашка), получавам мигрена.
Повечето ми близки пият по малко почти всеки ден (пиша "почти", защото не ги следя и не мога да определя с точност дали е всеки ден, или през ден, или три пъти в седмицата Simple Smile  ).
Виж целия пост
# 14
ММ не близва нито капка, не знам защо си е внушил, че му е вредно за здравето. Аз, понеже винаги съм с кола изобщо и не се сещам за алкохол по месеци. Приятели ми подариха бутилка Бейлис за Коледа и си го изпих с удоволствие, но сигурно скоро няма да се сетя за алкохол
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия