Въпросче за желирана сметана?

  • 1 601
  • 4
Може ли някой да ми каже, дали ако се изсипе желатин в сметаната преди да се разбие на сняг и след това се украси торта с нея, дали след като престои в хладилника фигурките ще се запазят по-добре?
Четох в едно списание такава идея( аз винаги украсявам само със сметана) и ми стана интересно дали някой е пробвал подобно нещо?
Виж целия пост
# 1
Ще се запазят. Аз съм слагала желатин в сметаната и стяга добре.
Даже веднъж сложих в сметана за пълнеж и оставих от нея за намазване отгоре. Голям зор после докато намажа тортата, защото сметаната стегна.
Виж целия пост
# 2
Сметана + желатин = парфе
Виж целия пост
# 3
По този повод си спомних един лек и бърз десерт.
 В течна сметана ,съвсем леко подгрята се слага размития желатин и захар.Изсипва се в купички,отгоре се слагат плодове по желание(да покрият !)..аз съм пробвала с ягоди,малини...мисля обаче,че с боровинки е най-приятно,зашото те са киселки.Накрая се поставя във фризер да замръзне.   chef
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви много момичета!!!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия