Застройка на Шкембе чорба

  • 9 950
  • 4
 Кажете как точно застройвате чорбето,че неЩо хич не ми се получава. Преди го правех страхотно, но не си спомням как беШе точно. Confused Последно слагах прясно мляко(но от него май се пресече, Шото го налях студено) Blush) newsm78

Така като почна да забравя, все едно никога не съм готвила Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Aз го правя така :
Шкембето се измива добре.За да има хубав аромат и да се изчисти добре правя следното: Нарязвам шкембето на парчета с големина, колкото длан, които пускам за около 5-10 минути във вряща вода. Изливам водата и обелвам долната ципичка и всичко мръсно. По този начин изхвърлям 3 води и едва след това го варя в тенджерата под налягане. Така чорбата има специфичния вкус на шкембе, без допълнителни добавки и без аромат на мръсно.
  Наливам  вода ,колкото да го покрие.Варя  около 50 минути от завъртането на вентила.Изваждам го и го нарязвам на парченца.Връщам  нарязаното в тенджерата и се добавям един литър хладко прясно мляко.Кипвам  отново и  посолявам на вкус.
 В тиган  запържвам в масло 2 супени лъжици брашно до златисто ,добавям чаена лъжица червен може и лют пипер и веднага разбърквам .При непрекъснато разбъркване  наливам от бульона докато се получи гладка прилична на боза консистенция ....наливам обратно в тенджерата и  разбърквам..

При сервиране, всеки добавя на вкус - размесени счукан чесън със сол и оцет и лют пипер!

  chef
Виж целия пост
# 2
Виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2863.0

Има няколко вариянта, за засторойка.
Виж целия пост
# 3
Виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2863.0

Има няколко вариянта, за засторойка.
Уж, търсих преди да пусна темата, ама Що не ми е излязла тази тема newsm78

Благодаря ти  bouquet
Виж целия пост
# 4
Aз го правя така :
Шкембето се измива добре.За да има хубав аромат и да се изчисти добре правя следното: Нарязвам шкембето на парчета с големина, колкото длан, които пускам за около 5-10 минути във вряща вода. Изливам водата и обелвам долната ципичка и всичко мръсно. По този начин изхвърлям 3 води и едва след това го варя в тенджерата под налягане. Така чорбата има специфичния вкус на шкембе, без допълнителни добавки и без аромат на мръсно.
  Наливам  вода ,колкото да го покрие.Варя  около 50 минути от завъртането на вентила.Изваждам го и го нарязвам на парченца.Връщам  нарязаното в тенджерата и се добавям един литър хладко прясно мляко.Кипвам  отново и  посолявам на вкус.
 В тиган  запържвам в масло 2 супени лъжици брашно до златисто ,добавям чаена лъжица червен може и лют пипер и веднага разбърквам .При непрекъснато разбъркване  наливам от бульона докато се получи гладка прилична на боза консистенция ....наливам обратно в тенджерата и  разбърквам..

При сервиране, всеки добавя на вкус - размесени счукан чесън със сол и оцет и лют пипер!

  chef

Peace и аз така, и смятам, че става много вкусно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия