Рецепта за мляко с ориз?

  • 1 850
  • 12
Някой може ли да ми каже как да направя мляко с ориз на бебка?
Виж целия пост
# 1
ами разрови се в готварски рецепти Peace
Виж целия пост
# 2
разваряваш хубаво ориза като и предварително си сларила млякото,след като е готов  ориза сипваш млякото и добавяш захар и една ванилия оставяш да поври малко на тих огън!аз така го правя Peace
Виж целия пост
# 3
Вижте тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=59440.0
Виж целия пост
# 4
Аз слагам ориз и захар в мляко (обикновено 4 части мляко към 1 част ориз). След като се развари го разсипвам, оставям да изстине и поръсвам с канела.
Виж целия пост
# 5
Тук ня млякото с ориз му викат оризов пудинг Simple Smile Продават специален ориз, който се вари по-бързо и става по кашкав. Затова не мога да дам пропорции, но ориза го слагам в млякото и варя докато омекне. Не слагам захар. Накрая, като се свари ориза в млякото, добавям мармалад или ако не даваш захар, може да го овкусиш с пресен плод. Можеш да добавиш и малко ванила за аромат.
Виж целия пост
# 6
Тук ня млякото с ориз му викат оризов пудинг Simple Smile Продават специален ориз, който се вари по-бързо и става по кашкав. Затова не мога да дам пропорции, но ориза го слагам в млякото и варя докато омекне. Не слагам захар. Накрая, като се свари ориза в млякото, добавям мармалад или ако не даваш захар, може да го овкусиш с пресен плод. Можеш да добавиш и малко ванила за аромат.


 Peace

И аз така процедирам
Виж целия пост
# 7
Аз сварявам ориз и много малко захар,пасирам.След това разделям в 2-3 купички.Когато дойде време за хранене,разтварям 30 или 60мл АМ и добавям към ориза.Така има десерт и за другия ден,без да е смесен с АМ.Защото АМ не може да седи приготвено повече от 1 час.
Виж целия пост
# 8
Аз днес я видях тази тема,но нямах време да ровя за рецепти ,а на малката още не бях давала ,та импровизирах малко: Сварих ориз с повечко вода.Като се свари ,излях водата,оризът пасирах(още сме с два зъба) и добавих АМ и го дадох на беба.после се сетих,че не съм сложила никакъв плод за подслаждане и си мислех ,че няма да и хареса,но тя накрая се разплака,защото не и стигнал Joy Joy JoyКак не съм се сетила да дам по-рано(сигурно защото ужасно много го мразя ooooh!)
Виж целия пост
# 9
Аз сварявам ориз и много малко захар,пасирам.След това разделям в 2-3 купички.Когато дойде време за хранене,разтварям 30 или 60мл АМ и добавям към ориза.Така има десерт и за другия ден,без да е смесен с АМ.Защото АМ не може да седи приготвено повече от 1 час.
Peace
Виж целия пост
# 10
А каква е разликата м/у така приготвения ориз и оризова каша?  Embarassed
Виж целия пост
# 11
Много е важно да оставиш ориза да се накисне около половин час преди варенето във вода - после се разварява много добре. Като го свариш му слагаш мляко и захар, ако не - сладко. Синът ми умира за такова нещо.
Виж целия пост
# 12
А каква е разликата м/у така приготвения ориз и оризова каша?  Embarassed
Не би трябвало да има, освен в цената  Laughing Оризовата каша е ситно смлян ориз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия