За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 693
  • 743
Заповядайте в новата тема Hug

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 118 Fork And Knife

Предишната тема
Виж целия пост
# 1
Мерси, Алби!
За такива каши ползвам препечено брашно -слагам маслото в края на готвенето препеченото брашно го разбивам с малко студена вода и наливам през цедка към вратата течност
така Брашното не мирише на сурово и няма бучици, а от нишестето кашата придобива по различна консистенция , която търси при други сосове -които са малко като количество, най-вече на печени меса
Виж целия пост
# 2
Някой правил ли е Рамадан пиде и ако може да споделите как се прави? Изглежда много вкусно. Намерих няколко рецепти,но са все на турски.
Виж целия пост
# 3
Някой правил ли е Рамадан пиде и ако може да споделите как се прави? Изглежда много вкусно. Намерих няколко рецепти,но са все на турски.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … de-Ramazan-Pidesi
Виж целия пост
# 4
Скрит текст:
Някой правил ли е Рамадан пиде и ако може да споделите как се прави? Изглежда много вкусно. Намерих няколко рецепти,но са все на турски.
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … de-Ramazan-Pidesi

http://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_4.html
Виж целия пост
# 5
Мерси, Алби!
За такива каши ползвам препечено брашно -слагам маслото в края на готвенето препеченото брашно го разбивам с малко студена вода и наливам през цедка към вратата течност
така Брашното не мирише на сурово и няма бучици, а от нишестето кашата придобива по различна консистенция , която търси при други сосове -които са малко като количество, най-вече на печени меса
Много по-лесно е така, а също става много вкусно, често ползвам препечено за сгъстяване на яхния, фрикасе и подобни, когато не искам да запържвам. Направо си препичам по-голямо количество брашно и си го държа затворено в буркан, не е нужно да е току-що приготвено всеки път, то май и не е толкова добре да е още топло като се смесва с течността. Ако е добре изпечено (да няма останало тук-там неизпечено от него), се смесва много лесно без бучици, нищо общо със "сурово" брашно.
Виж целия пост
# 6
Тук съм.  bouquet
Виж целия пост
# 7
Долитам и аз със въпрос. Дивисил има ли и друго име? Вчера в Черешката на тортата много говореха за него.
Виж целия пост
# 8
Аз тия брашна с пасатора ги разбивам и няма грешка. Слагам там 1-2 лъжици, с вода или мляко както го изисква рецептата. Врътвам и готово. Иначе нямам време с лъжички да се въртошиня Simple Smile, да бъркам....
Виж целия пост
# 9
Долитам и аз със въпрос. Дивисил има ли и друго име? Вчера в Черешката на тортата много говореха за него.
Лющян,  селим ... много обичам тази подправка
Виж целия пост
# 10
Моля за спешна помощ с моите миди Simple Smile Има доста миди, които са съвсем лекичко отворени, направо микроскопично отворени, но все пак не са слепени. Да ги ям ли или да ги хвърлям Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Благодаря за темата! Simple Smile
Пепчо, бързо възстановяване!
И аз с молба: може ли да ми предложите крем с череши, имам и близо литър прясно мляко . Мислех си за домашен крем с нишесте и жълтък, и да добавя черешите, дали ще се получи добре или да добавя сметана?!
Виж целия пост
# 12
Много ми е полезна темата благодаря!
На Пепчо - бързо възстановяване  Hug
Виж целия пост
# 13
Черешите повече ми се връзват със сметана, крема сирене, маскарпоне, а не с нишесте и яйчен крем.
Аз бих ги срязала, за да им махна костилките. Посипала със захар, после за малко на котлона. Чакам да изстине и разбърквам с маскарпоне. Но зависи за какво ти трябва този крем.
Виж целия пост
# 14
Долитам и аз със въпрос. Дивисил има ли и друго име? Вчера в Черешката на тортата много говореха за него.


Лющян, в северна България. А снощи говориха за джоджен.

Ала- бала, благодаря за темата. Flowers Hibiscus
Пепчо, да минава по- бързо. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия