Леснотийка, вкуснотийка, евтинийка, мммм....

  • 12 863
  • 48
 Чаках гости за днес и тъй като си знаех, че малкия човек няма да ме остави таз сутрин да готвя, се хванах снощи да го направя. Стигнах до десерта малко след 12 часа. Набързо забърках нещо по интуиция и 15 минути по-късно бях приключила.  Wink
Днес обрах овациите именно с десерта, така че ето и рецептата:

1,5 кофичка кисело мляко.
1 кофичка заквасена сметана
1 сладко (сложих от сливи, но мисля, че ще стане с каквото и да е)
2 пакетчета желатин (2 супени лъжици)
няколко капки ромова есенция

Желатина се оставя в 1/2 чаша вода да се накисне за няколко минути. Когато набъбне се разтапя на водна баня.
(Тук ще отворя една скоба, за да обърна внимание как се разтапя желаин, защото на мен много дълго време нищо желирано не ми се получаваше. Задължително на водна баня и в никакъв случай водата не трябва да завира. Държи се на огъня докато водата стане доста гореща, но не повече от 50*С. Оказва се, че ако желатина се нагрее над тази температура, той губи свойствата си.)
Всички останали продукти се разбъркват в купа и към тях се добавя желатина.
После купата - в хладилника.

На сутринта натроших 1 пакет какови бисквити, добавях няколко лъжици прясно мляко, една лъжица масло и 1 ванилия. И полученото тесто разстелих най-отгоре, върху вече желираната смес. Час по-късно, натопих купата за няколко секунди във вряла вода и я обърнах върху тортена чиния.

Забравих да го снимам цялото, но ето едно останало парченце:

Виж целия пост
# 1
Страхотно изглежда!Ще го пробвам! Peace
Виж целия пост
# 2
И аз правя нещо подобно - но без бисквитите.
Твоето ми хареса повече и ще го пробвам.
Виж целия пост
# 3
Дааа Mr. GreenТова десертче сигурно е много вкусно. Аз правя подобно с праскови от компот и бисквити /форумска рецепта/ и е фантазия наистина. И този вариант ще го опитам.
Виж целия пост
# 4
След диетата ми ще се поглезим с едно такова творение Hug
Виж целия пост
# 5
Пробвайте същото ,но с пресни ягоди , малини или боровинки! Става невероятно!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Пробвайте същото ,но с пресни ягоди , малини или боровинки! Става невероятно!  bouquet
Непременно!
Много обичам десерти с млечни продукти /чийзкейка ми е любим/
Виж целия пост
# 7
Зву4и вкусно, а има и представителен вид. Ще го пробвам. Мерси за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 8
супер тъкмо имах тонове домашно сладко от какво ли не
ще опитам още дове4ера  bouquet
Виж целия пост
# 9
Ооо това ще го пробвам задължително.
Виж целия пост
# 10
не е нещо ново тази рецепта, отдавна я има във форума.
Виж целия пост
# 11
не е нещо ново тази рецепта, отдавна я има във форума.

Форумът е толкова обширен, че не е възможно всичко да изчете човек. Нищо лошо, че някъде повтарят вече дадена рецепта или някой е стигнал до нея по друг път и я споделя тук. Аз и се зарадвах, защото е лесна и вкусна!  bouquet
Виж целия пост
# 12
не е нещо ново тази рецепта, отдавна я има във форума.

Е, и? Аз не съм попадала на нея! Кенга, заквасената сметана малко кофичка ли е или голяма (колкото кисело мляко). Звучи много добре - идеален десерт за жегите!
Виж целия пост
# 13
Лесно ми се вижда,а и издлежда много вкусно!Ще я пробвам и аз и ще ви кажа дали се е харесало!!!
Тази сутрин изпробвах една рецептичка от форума-Бърза закуска-не помня на кого беше,но много се услади и на мъжа ми и на дъщеря ми ,та даже и на нейните приятелчета!Забърках с  лъжица 3 ч.чаши брашно,1 кофичка кисело мляко,2 ч.л. сода, 200-300 гр. сирене,намаслих една тавичка и сложих от полученото тесто топчета-колкото кюфтета,в/у всяко набучих по малко масълце и изпекох.Облизвах си пръстите после!!!
Виж целия пост
# 14
Чаках гости за днес и тъй като си знаех, че малкия човек няма да ме остави таз сутрин да готвя, се хванах снощи да го направя. Стигнах до десерта малко след 12 часа. Набързо забърках нещо по интуиция и 15 минути по-късно бях приключила.  Wink
Днес обрах овациите именно с десерта, така че ето и рецептата:

1,5 кофичка кисело мляко.
1 кофичка заквасена сметана
1 сладко (сложих от сливи, но мисля, че ще стане с каквото и да е)
2 пакетчета желатин (2 супени лъжици)
няколко капки ромова есенция

Желатина се оставя в 1/2 чаша вода да се накисне за няколко минути. Когато набъбне се разтапя на водна баня.
(Тук ще отворя една скоба, за да обърна внимание как се разтапя желаин, защото на мен много дълго време нищо желирано не ми се получаваше. Задължително на водна баня и в никакъв случай водата не трябва да завира. Държи се на огъня докато водата стане доста гореща, но не повече от 50*С. Оказва се, че ако желатина се нагрее над тази температура, той губи свойствата си.)
Всички останали продукти се разбъркват в купа и към тях се добавя желатина.
После купата - в хладилника.

На сутринта натроших 1 пакет какови бисквити, добавях няколко лъжици прясно мляко, една лъжица масло и 1 ванилия. И полученото тесто разстелих най-отгоре, върху вече желираната смес. Час по-късно, натопих купата за няколко секунди във вряла вода и я обърнах върху тортена чиния.

Забравих да го снимам цялото, но ето едно останало парченце:



Може ли дадеш дозировка на продуктите?
Каква сметана слагаш - малка кофичка(250г) или голяма(400г), а сладкото цяло бурканче ли е или част от него и колко грама е приблизително?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия