Замразяване на зелен фасул

  • 19 276
  • 17
Момичета кажете как се замразява - преди това бланшира ли се и колко минути newsm78
Виж целия пост
# 1
Момичета кажете как се замразява - преди това бланшира ли се и колко минути newsm78
Аз съм замразявала директно, само го почиствам преди това. Но може и да го бланшираш.
Виж целия пост
# 2
благодаря   bouquet и аз няма да го бланширам, тогава. Grinning
Виж целия пост
# 3
Аз никога не бланширам, но ще обяните ли защо се бланшира  newsm78
Виж целия пост
# 4
ами за бланширането не мога да дам свислен отговор Laughing аз мисля, че така се запазва зеленчука по-твърд(примерно чушки за пълнене ако замразяваш).
Виж целия пост
# 5
Нали бланширане е попарване- значи по- мек ......но защо  newsm78
Виж целия пост
# 6
не е точно попарване..........за толкова кратко време не омекват.
Виж целия пост
# 7
Аз само го почиствам, слагам в торбичка и пъхам във фризера.
Виж целия пост
# 8
Бланшираният зелен боб е по вкусен като се наготви след това /според мен/
Замразявала съм суров , но след това става като гумен. Трудно се сварява и вкусът се променя.
Същото важи и за граха.

Не случайно през късна есен преди слана всичко се бере . Фризера е същото , с по-голяма сила.
Виж целия пост
# 9
Когато замразявам зеления боб винаги го бланширам - за да не смие при готвенето. Така знам от баба Grinning  chef
Виж целия пост
# 10
Когато замразявам зеления боб винаги го бланширам - за да не смие при готвенето. Така знам от баба Grinning  chef

И аз винаги го бланширам + изброените по-горе причини, фасулът е замразен почти готов  и отнема много малко време за приготвяне Peace
Виж целия пост
# 11
Аз лично нищо не бланширам и не мисля, че не е вкусно, като се сготви. Зеленият боб не ми е ставал "гумен". Но някъде четох, че при бланширането се унищожават някакви си микроорганизми.
Виж целия пост
# 12
Как се бланшира? потапяш във вряла вода, за колко време?
Виж целия пост
# 13
Как се бланшира? потапяш във вряла вода, за колко време?

Бланширам  около 5 мин, и май е много, но аз много често го забравям ooooh!,дано и други се включат да кажат.

Можеш да сложиш и лимонов сок във водата, за да се запази цвета на фасула (правя го с броколито.. за фасула сега ми хрумна, но принципа е същият)  bouquet
Виж целия пост
# 14
В къщи зеленият боб се бланшира преди замразяване. Около 5-6 минути - докато си смени цвета. Във водата само сол, без лимонов сок. Фризерът не стерилизира храната вътре, а само забавя развалянето. Затова е по-добре нещата, които се слагат вътре да са поне повърхностно обработени. Пък и после се сготвя по-бързо. Освен това някои продукти след размразяване си сменят цвета, ако преди това не са били топлинно обработени, поне малко - недейте например да пробвате да замразявате праскови - след размразяване са кафяви Sick
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия