Мармалад в машината за хляб

  • 3 967
  • 10
Момичета, някоя от вас използвала ли е тази опция? Към моята машина има 2 такива рецепти. И двете са странни, с някакви портокалови корички и желатин, изобщо неща, които никога не бих направила. Та, тези рецепти не мога да използвам направо, а само да видоизменя. Трябва количеството плод, захар и течност да отговаря на това от рецептата ли? Правили ли сте някой по-стандартен мармалад в машината? Дайде някакви пропорции. Моята е с две съдчета по 500 гр. Изобщо всякакви съвети ще са ми от полза.
Виж целия пост
# 1
В моята ФИФ съм правила сладко от ягоди по тази рецепта.
Виж целия пост
# 2
Морена, днес ще изпробвам тази рецепта, за да направя сладко от череши   bouquet. После ще споделя отзиви  Grinning
Виж целия пост
# 3
Успех Дани и дано ти хареса. Аз добавям малко желатин (вече се обзаведох и с гелфикса Simple Smile ), че става редичко иначе.
Мисля и със парскови да правя, пък и с череши и вишни ама какво ли се мотольосвам ooooh! Laughing
Виж целия пост
# 4
Ще купя гелфикс днес, въпреки че такова чудо досега не съм ползвала.
Виж целия пост
# 5
.. въпреки че такова чудо досега не съм ползвала.
аха и аз ...и се подозирам в нежелание да изневеря на желатинчето, май доста ще пообиклям гелфикса преди да го употребя ама ще му дойде времето и на него.
Виж целия пост
# 6
Благодаря, Морена!
1. А тази рецепта за какъв размер на съда е, че да си я пресметна за моите 500-грамови съдчета?
2. И какво количество желатин слагаш? В рецептата не беше написан.
3. А дали от сладки плодове (като круши например) може да се направи и без захар? В този случай количеството захар с плодове ли се заменя?
4. Накрая стерилизират ли се бурканчетата?
Виж целия пост
# 7
Морена, направих сладкото и стана супер  Heart Eyes . Сложих 1кг череши, 1/2 ч.ч. фруктоза и малко лимонова киселина. Стана рядичко и затова накрая добавих и желатин, но пък май го желирах прекалено  Mr. Green . Пак е много вкусно де. Черешите бяха адски сладки и с 1/2 чаша фруктоза си стана малко по-сладко от това, което аз харесвам, та следващия път ще сложа малко по-малко захар/фруктоза. МНого благодаря за рецептата!
АА, получи се около 400-500 г сладко, но не съм го стерилизирала, защото ще се изяде прекалено бързо и няма смисъл да го затварям в бурканчета  Grinning
Виж целия пост
# 8
Ами, аз пак да попитам за какъв размер на съда е тази рецепта. И какво количество желатин се слага. Предварително разтворен във вода ли?
Даниспорт, ти това количество плод в какъв размер съд сложи?
Виж целия пост
# 9

1.Ами незная, но аз я првих в моята ФИФ, която е за хляб - 700, 1000 и 1250г ама не съм мерила вместимостта на формата.
2.Не помня колко сложих, но се съобразих с това, че едно пак. жел. е за 500мл течност и, че исках сладкото ми де не е толкова течно, но не и желирано все пак ... на око.
3.Незная.
4.Аз не съм... пък дали е правилно, времето ще покаже Simple Smile.

Виж целия пост
# 10
Стейси, и аз го правих във ФИФ машина, но мисля, че формата е около литър и 1/2. Сложих 1 кг череши и готовият резултат беше наполовината. Добавих едно пакетче желатин (предварително накиснат и загрят в 2 - 3 с.л. вода), но сладкото си стана направо желе, така че следващия път - по-малко желатин или направо ще се пробвам с гелфикс. Сладкото е супер - ще го направя и с кайсии или праскови.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия