Интересна рецепта с тиквички

  • 17 117
  • 24
Искам да споделя с вас една лесна рецепта,която правих днес и стана невероятно вкусно.

Продукти:

около 1 кг тиквички
3-4 с.л. майонеза
3-4 с.л. кисело мляко
копър,сол,черен пипер,чесън,универсална подправка


Тиквичките се нарязват и се сваряват в подсолена вода.Отцеждат се хубаво и се пасират.Прибавят се останалите продукти и се обърква.
Може да се поднесе като гарнитура към ястие,ако е по-гъсто даже може да се сложи върху филийка...и изобщо каквото ви хрумне.
Виж целия пост
# 1
 newsm78Не бях се сетила за тази рецепта.Имам я някъде и е чудесно мезе за ракийка.!!!!  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 2
Това ми е много любима рецепта. Мерси, че ме подсети за нея.   bouquet
Виж целия пост
# 3
много вкусно звучи и ще я пробваме. Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 4
Аз скоро правих точно това, но не изчаках тиквичките да се отцедят и сложих средата на няколко филии хляб. Стана хайвер от тиквички  chef
Виж целия пост
# 5
Може да се прибави към сварен кус-кус. Става разкошна салатка.
Виж целия пост
# 6
Радвам се,че ви допадна рецептата. newsm10
Виж целия пост
# 7
Ще я пробвам непременно! Сега съм на вълна тиквички, докато все още ги има.
Виж целия пост
# 8
О,това ни е любимо в къщи,дори през зимата го правя със замразени тиквички.Страхотно мезе е. newsm10
Виж целия пост
# 9
Вчера приготвих рецетата - много ни хареса! Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 10
Мерси, мерсииии!  bouquet
Виж целия пост
# 11
и аз ще я пробвам довечера звучи интересно Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Ау страхотно, ще го пробвам задължително, тамън имам тиквички.
Виж целия пост
# 13
Има подобен вариант,но се изисква печене.4-5 тиквички се режат на шайби.Редят се в тавата.Между тях(на един пласт само)се добавя пушено филе(или кайма,или какво да е месничко).Довършваме с тиквичките и заливаме цялата продукция с ъс смес от 2 майонези и 2 кисели млека овкусени с чесън и копър.Печем около 30 мин и поръсваме с кашкавал.Става ЧУДНО ОЩЕ ПРЕКРАСНО.
Зимната вариация е с картофи:)
Виж целия пост
# 14
ilang-ilang,ще пробвам и твоята рецепта.Мерси!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия