Много лека, вкусна и лесна тортичка!:)

  • 4 036
  • 14
Торта "Карабас-Барабас"
нямам представа, защо така се казва, копнах я от руснаците Grinning 
 
За блатовете:
200 г  брашно
150 г  захар
5 яйца
1пак. бакпулвер
1 щ. сол
1-2 ванилии

За крема:
700 г вишни
500 г извара
400 г  закв. сметана
120 г захар
100 г шоколад
1пак. желатин
1 портокал – сока и кората му

Загрейте фурната на 180 °С.
Намазнете/застелете торт. форма.
Разбийте жълтъците със захарта, ванилията и 5 с.л. вода. Добавете брашното смесено с бакпулвера. Белтъците със солта разбийте на сняг и прибавете и тях, като разбърквате с дървена лъжица внимателно и в една посока (ама това си го знаете де). Изсипете във формата и печете о-о 25 мин. Охладете и разрежете на 3 блата.

Претрийте изварата през цедка и разбъркайте със 100г от захарта, кората и сока на портокала, сметаната и ½ от шоколада. Намажете блатовете и охладете.
В това време накиснете желатина в малко студена вода. Вишните загрейте със захарта (останалите 20 г) до разтварянето и’ . Изчакайте малко да не е съвсем вряло и прибавете накиснатия желатин, разбъркайте добре. Охладете и когато започне да стяга изсипете върху тортата. Поръсете с останалия шоколад и охладете.


Моите впечатления:
Използвах 26см форма.
При жълтъците сложих пр. мляко вместо вода.
Ползвах череши (това ми се намираше в хладилника и бяха доста малко – към 300г.(но е доста добре и така),ама аз по принцип не бих сложила 700г, най- много 500. Изварата ми беше 400г (пак толкова  ми се намираше Wink) и ползвах т. Сметана(300мл), която трябваше да употребя Grinning, не че нямах и заквасена ...и мисля, че на нас така по- ни допада.

Блатовете са се напоили идеално от крема, не е много сладка, много е лекичка ... абе страхотна ! Пробвайте!
Да ви е сладко !  chef

клик

клик
Виж целия пост
# 1
А дали би ме взела да живея у вас  Flutter
Поздравления за поредното ти произведение  smile3525
Виж целия пост
# 2
Аааааа не мога повече   smile3534
Смилете се над мен бе хора, не мога да подмина такава торта, трябва да я направя  Hug

Морена, мила мислех да мързелувам утре, ама май няма да стане ....торта ще правя newsm51
Виж целия пост
# 3
А дали би ме взела да живея у вас 
Пупси ако не те стряска теснотията идвай  Hug  И благодаря!  bouquet

Аним, мисля че можеш да ги съвместиш и двете
Цитат на: Anim
.. мислех да мързелувам утре, ама май няма да стане ....торта ще правя
тортата наистина е лесничка и не отнема много време Grinning.
Виж целия пост
# 4
 smile3534Моренка,пак ми потекоха лигите,като вида твоя рецепта и не мога да се стърпя да не я прочета.Ти си виновна за мойто надебеляване,да знаеш Naughty Joy
Виж целия пост
# 5
ааа, не Naughty ... надявам се някой друг да е ... хубавата ти лентичка например Grinning! Пу, пу,...!
Виж целия пост
# 6
Казва се Карабас- Барабас, защото въпросния г-н е дебел и ако ядеш често торта............ Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 7
Морена, тези красиви снимки ти ли ги правиш?  newsm78
Виж целия пост
# 8
Никак даже.....  bouquet
Виж целия пост
# 9
 Embarassed Embarassed....Киса, аз...старая се. Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 10
Embarassed Embarassed....Киса, аз...старая се. Благодаря!  bouquet

Малеее  ooooh! Изглеждат като от някой профи-сайт. Браво!   bouquet
Виж целия пост
# 11
Embarassedлелееее, забравих да кажа - да се чустваш почерпена!  bouquet
Виж целия пост
# 12
Embarassedлелееее, забравих да кажа - да се чустваш почерпена!  bouquet

Миси...  Rolling Eyes Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Моренка, благодаря ти много за рецептата

Обожавам извара, а пък сладкиш с извара още повече....какво да кажа пък за торта.   Hug
Умееш го това изкуство до съвършенство, поздравления!
 
Виж целия пост
# 14
Направих я УРА Grinning
Мисля, че стана само желираните череши - пълен провал Embarassed
Сложих ги отгоре, но сока попи в блата. Замазах положението с натрошени бисквити и шоколад
та доби приличен външен вид.
За вкуса й в понеделник ще пиша Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия