Помощ от приятел, може ли?

  • 724
  • 6
Имам един пакет със замразени зеленчуци - ориз, грах, царевица и моркови, но не зная как да ги приготвя и най- вече за гарнитура на какво. Приемам всякакви съвети, защото съм голям лаик, а тук май всички доста ги усещате нещата.   newsm51
       
          newsm51 newsm51           Мерси предварително                 newsm51 newsm51
Виж целия пост
# 1
Сотирани с малко масло.
Аз правя много хубав Огретен:
Разбърквам ги с малко сирене и олио. Изсипвам в тавичка , отгоре кашкавал и пека.
Подправки: магданоз, риган, но малко.
Може върху тях да наредиш кръгчета домати и тогава кашкавала.
Виж целия пост
# 2
Sorry ама какво означава сотирани  Embarassed Flushed
Виж целия пост
# 3
Сотирани с малко масло.
Аз правя много хубав Огретен:
Разбърквам ги с малко сирене и олио. Изсипвам в тавичка , отгоре кашкавал и пека.
Подправки: магданоз, риган, но малко.
Може върху тях да наредиш кръгчета домати и тогава кашкавала.

И аз правя огретен, но слагам при селенчуците и сос бешамел и отгоре кашкавал, без домати.
Сотирани означава да ги обърнеш леко в тигана с малко масло.

Друга моя любима рецепта с такъв микс е спагети със зеленчуци и сметана. Бланшираш зеленчуците, отцеждаш добре, сотираш ги  Wink и слагат сметаната. Като се сгъсти леко, изсипваш върху сварените спагети и поръсваш с кашкавал.
Виж целия пост
# 4
3-4 супени лъжици олио
1 глава лук
1 ч.чаша ориз
200-300 гр.пилешки бонфиленца(гърди)
20 гр.водка
1 пилешки булон
200 гр.замразени зеленчуци(грах,царевица и моркови)
черен пипер
Запържвате пилешкото филе и добавяте водката.Оставяте още 2-3 минути.
Изваждате месото и в същата мазнина запържвате лука и ориза.
Изсипвате месото,лука и ориза,както и останалите продукти в йенска тенджера.Добавяте 3 чаши вода и оставяте на максимална мощност около 25 минути!
Може и без месо!

 



Виж целия пост
# 5
само с ориз и бульон ги правих веднъж и стана страшно ризото
Виж целия пост
# 6
За гарнитура оформяш с купичка или с лъжицата на  ей така*



само че тук е само ориз, грах, гъби и зелена чушка, тъй като за си правя пакетите със зеленчуците и не всички са с по всичко.

задушаваш в масло, задушаваш и добавяш вода или бульон. Ако обичаш повече подправки - добави.

може и с яйца да ги разбъркаш накрая *по китайски*
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия