Костенурки със сирене

  • 2 892
  • 10
Провокирана от идеята за крокодила реших да ги направя, понеже моите съкровища не хапват пица под формата на калцоне,затова ги направих със сирене и под формата на костенурки.
Тестото е същото като тестените бомбички,а именно:
около 500 гр. брашно
1 п.суха мая
50 гр.маргарин или масло
1/2ч.л сол
1ч.чаша топло прясно мляко
Ето как изглеждат:


Виж целия пост
# 1
Ще ставам сто кила, то се е видяло.
Трябва ли да втасва тестото и колко време?  newsm78
Виж целия пост
# 2
Около 20 минути го оставям да втаса и после ги слагам във студена фурна и я пускам на 180 градуса!
Виж целия пост
# 3
Малиииии....Ще се пробва...
Виж целия пост
# 4
И аз ще ги пробвам!Мерси за идеята!  bouquet
Виж целия пост
# 5
Е не е истина, кажете как става това?
Никога не съм правила, обяснете като на новак в готвенето.  Shocked Hug
Виж целия пост
# 6
Е не е истина, кажете как става това?
Никога не съм правила, обяснете като на новак в готвенето.  Shocked Hug


Замесването на тестото или оформянето?
Виж целия пост
# 7
Хайде на зоопаркаааааа JoyВчера крокодил, днес костенурки, за утре някой да ми мисли следващото животно Mr. Green

На къде съм без вас - ежедневно ми спестявате тормозо около това, какво ще готвя Hug
Виж целия пост
# 8
Е не е истина, кажете как става това?
Никога не съм правила, обяснете като на новак в готвенето.  Shocked Hug


Замесването на тестото или оформянето?

 Blush Оформянето изобщо не си представям.
Виж целия пост
# 9
Правиш топки,колкото големи искаш да са костенурките.Слагаш ги в тавичката и леко ги сплескваш отгоре.Взимаш една топчица за глава и четири малки за крака като ги поставяш под основата(черупката на костенурката)Отстрани на основата притискаш с вилица и украсяваш отгоре с тестени лентички.

Дано си ме разбрала ако не питай!
Виж целия пост
# 10
Хайде на зоопаркаааааа JoyВчера крокодил, днес костенурки, за утре някой да ми мисли следващото животно Mr. Green

Няма какво да се чака до утре. Вчера го спретнах животното. Исках да направя крокодила, но се оказа, че плънката ми е в повече, та го оформих като риба. Разточих изрезките и си нарязах още лентички, с които покрих плънката допълнително в дупките между лентите от "основното" тесто. Оставих цялото чудо да втаса 45 мин. на 50 градуса във фурната и пекох на 170 градуса около 40 мин. Накрая се оказа че разполагам с изключително екзотична кривогледа риба, която беше висока около 4 пръста и изпълваше цялата тава на фурната (60х50 или 50х40 см. - нещо такова).

Ама и видяхме сметката, де.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия