Рошава баклава

  • 7 326
  • 5
За тези, които обичат сиропирани сладки:
1 пак. кори
За плънката:
4 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. нарязани орехи
1 бакпулвер
ванилия, може и лимонова кора
За сиропа:
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
1/2 ч. л. лимонтозу
Разделям пакета кори на две така, както са навити и започвам да режа с ножица на по 1 см в някаква купа. В тавичката, в която ще пека баклавата, стопявам 1/2 пак. масло от 125 гр. С ръце разрошвам лентите така, че да ги поразделя една от друга и ги прехвърлям в тавичката.
Правя кексово тесто от продуктите за плънката и я изливам върху корите. Върху плънката -  останалите кори, по същия начин нарязани и разрошени и поставени равномерно. Отгоре върху тях се излива останалото 1/2 пак. масло разтопено.
Пека на умерена фурна и след като изстине, сиропирам.
Виж целия пост
# 1
Правила съм я. По-лесно се прави от баклавата, а повече я харесвам, но я познавам като 'КЪДРАВА БАНИЦА'
Виж целия пост
# 2
Е ,много благодаря, изглежда ми много интересна рецепта.Още в събота ще си я пробвам.  bouquet
Виж целия пост
# 3
Правила съм я. По-лесно се прави от баклавата, а повече я харесвам, но я познавам като 'КЪДРАВА БАНИЦА'
Соленият вариант е с плънка като на соления кекс  chef
Виж целия пост
# 4
  LaughingИнтересна идея! Браво, arina!  smile3501
Виж целия пост
# 5
И аз я правя по този начин,става много вкусно,много бързо и многоооо калорично CrazyСлагам обаче в кексовото тесто и малко канела,става супер Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия