Как се бланшират зеленчуци?

  • 3 069
  • 6
Незнам какво е бланширане, а го срещам в много рецепти. Кажете ми моля ви
Виж целия пост
# 1
Слагаш зеленчуците във вряща вода за няколко минути, предварително приготвяш голяма тенджера или купа пълна с ледена вода (аз слагам и кубчета лед) и след врящата вода ги потапяш вътре за около минута- две.
Виж целия пост
# 2
Слагаш зеленчуците във вряща вода за няколко минути, предварително приготвяш голяма тенджера или купа пълна с ледена вода (аз слагам и кубчета лед) и след врящата вода ги потапяш вътре за около минута- две.

Гледай как се учи човек всеки ден. Аз винаги досега съм си мислела, че бланиширане е когато сварените зеленчуци се разбият с блендер или там някаква машина, така че да станат на пюре. А как, между другото, се нарича тази операция?
Виж целия пост
# 3
Пасиране  Laughing
Виж целия пост
# 4
Бланширане на плодове и зеленчуци при замразяване, много хубава статия. Незнам дали става дума за това, но на мен тази статия много ми помогна и ви я пускам да я погледнете.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19501.msg375103#msg375103
Виж целия пост
# 5
Мерси   bouquet
Виж целия пост
# 6

И аз мерси! ooooh! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия